Mit keres a Watchtower Bible & Tract Society of New York egy globális tőkebefektetői fórumon?
Akkor miért nem kérdezel meg szemtől szemben egy Tanut, miért ide irod a kérdésedet, hogy kötözködést, vagy kételyeket hintsenek szét az emberek akik ugranak az ilyen "szaftos" témára, hogy valami hibát találjanak?
K.N.
Gondolom, mert itt egy csomó tanúval tud egyszerre is beszélni, nem kell külön-külön mindegyikkel megharcolnia a számára szükséges információért. Vagytok itt már annyian mint a nyű...
Miért ne írhatná ki ide a kérdését, ha van neki? :)
K.N. te miért itt válaszolsz a kérdésekre? Miért nem az utcán vagy és ott osztod az észt?
Miért engem csesztetsz? Kételyek meg mindig is vannak az emberben. De amúgy te csak erősíted ezt a kételyt. Legalább is benne minden képen. Azért jársz ide hogy kiéld magadat mert amúgy meg elvagy nyomva mint a kisebbség? Vagy mi a franc bajod van neked ezzel a hülye szöveggel?
Szállj már le rólam!
"pl tarthattak egy programot, vagy hozzászolhattak úgy, ami által tanúskodhadtak. :-)"
Bennem is van kétely ezt olvasva. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. :)))))
Kedves Barátom
Amit irtam, minden rossz indulat vagy mások sértegetésének szándéka nélkül irtam.
Vissza térve a Témára pedig:
Gondolj bele, hogy a testvéreink 600 nyelven forditanak és több millió példányban adnak ki életmentő kiadványokat, ami nem kis munka, és bár ingyen dolgoznak rajta, az áramot a Papirt a nyomdafestéket, stb nekünk sem adják ingyen.
ha szabad javasolnom nézd meg azt a kis filmet a jw.org oldalon, ami arról szól, hogy milyen munka folyik ahhoz, hogy zökkenőmentesen haladjon a munka a világon mindenütt a cselekedetek 1:8 szerint.
Cime: Jehova Tanúi szervezetten hirdetik a jó hirt
Tisztelettel K.N.
Ja, inkább életrontó, mert akik 69 ben, vagy még előbb lemondtak a továbbtanulásról, meg azok, akik eladták a házukat, azok szépen elrontották az életüket.
Ám láss csodát, a rengeteg jóslás ellenére sem volt világvége, sem 1914 ben, sem később.
A "felsőoktatás fertője" is meglepő megfogalmazás. A koleszben valóban volt néhány link, akik csajoztak, meg buliztak, de ki is rúgták a legtöbbet, lemorzsolódtak ezek, hiszen nem sok ideje maradt annak, aki követni akarta a tananyagot. Én speciel sportoltam, meg tanultam, nem értem rá ilyesmire. Szerintem ez korosztályi probléma egyébként is és a főiskola inkább nehezíti a 'rosszfiúvá' válást, hiszen komoly programot ad, a szorgalmas tanulást. Végül az evezést is ezért hagytam abba, mert nem jutott rá idő.
Aztán úgy tudom, a kétkezi munkások között sokkal nagyobb a munkanélküliség. Az orvosokat tárt karokkal várják a világban, a mérnököket is. Mondjuk színészeik, meg pénzügyi szakembereik, ügyvédeik nekik is vannak, ez tény, de aki nem restell a munka közelében matatni, az magas szinten könnyebben megteheti, hiszen az értékesebb a munkája és ezért jobban meg is fizetik.
Arról nem is beszélve, hogy a tanulás tesz minket emberré, a tudás, amely több szintű, hiszen az iskolákban nem csak ismeretanyagot lehet szerezni, hanem a műveltség alapjait is megkaphatja az ember, azonkívül a logikus és racionális gondolkodást, szemléletet. Egy útravalót az egész életre, amely szinte minden téren megmutatkozik.
Én kifejezetten sajnálom azokat a fiatalokat, felnőtteket, akiknek nem volt, vagy nincs módjuk, lehetőségük, hogy tanulhassanak, persze magánszorgalomból bárki képezheti magát, tanulhat bármit akár magától is, vagy akár tanfolyamokon, esti iskolákban, mert a tanár mégiscsak hallatlan segítség, nem szükséges tudatlannak maradni.
Most veszem észre, hogy ez nem is az a topik, ahol a tanulás ellen ágálnak a tanúk, azt fitymálva, de mindegy, bizonyára olvasták azt is, meg tudják ők azt nagyon jól, hogy miről szólnak a propaganda felhívásaik.
Szerintem azért is tartják tudatlanságban őket, mert így könnyebb a pénzt is kicsalni a zsebükből, amit szegények jóhiszeműen odaadnak, aztán ezeknek az összegeknek jól kamatozó befektetéseket keresnek, amiből ... Na jó, nem frusztrálom az idegeket, engem miért érdekeljen ez, ha ők nem bánják, akkor engem aztán nem túlságosan érint, hiszen éppen elég sumákság létezik, amiket esetleg nekem is figyelnem kell, hogy ne húzzanak csőbe, ne verjenek át, ne legyek palimadár.
Amikkel etetik őket, annak alapján én mindent el tudok képzelni...
K.N.
Kösz tőled inkább nem fogadok el semmit! És nem is nézem meg amit linkeltél sőt nem is foglalkozom a továbbiakban azzal hogy mit írsz.
Előítéletes vagy és negatív!
Kedves kérdező, szerintem ne ezeken az apróságokon akadj fent, már csak azért sem, mert ha te nem hibázol, talán még volna is alapod arra, hogy másokat ilyenekét rendreutasíts, de anélkül ... (Ugye nem vagyok "előítéletes", ha feltételezni merem, hogy nem vagy tökéletes?)
Nos, a kérdésedre: Jehova Tanúi SOHASEM titkolták a tevékenységeik körét (nem is tudom mi értelme lenne egy ennyire szem előtt lévő szervezetnek, és ennyi rosszindulatú emberrel körülvéve - nem feltétlenül rád céloztam kérdező :-)). Mindig VILÁGOSAN leírták és nyilvánosságra hozták, hogy mit és miért tesznek. Nincsenek a Biblia szellemének ellentmondó üzleti vállalkozásaik, sőt, SEMMILYEN kockázatos üzleti tevékenységet nem folytatnak. Így nem pl. tőzsdézik a szervezet, bár a tőzsdét önmagában egyáltalán nem ítélik el, hiszen önmagában nem mond ellent a Szentírásnak.
Konkrétan mit is takar ez a "globális tőkebefektetői fórum"??? Csak mert így elég száraz és részletszegény a kérdésed. Miért volt számodra kérdés, hogy Jehova Tanúi hogyan szerepelhetnek ezen az oldalon? Mert valami Írásellenesség van mögötte? Vagy szerinted nem fér össze azzal, amit az irodalmainkban megfogalmazunk? Mert sokan ilyenféle "ellentmondásokat" keresnek folyton, de eddig még nem jártak sikerrel.
Az első válaszoló gúnyos és kiforgatott válaszával reagálnék erre:
"Talán terveik is vannak a jövőre nézve, mondjuk az, hogy minél több embernek elmondják, milyen piszkos dolog a pénz ..."
A pénz SZERETETE a rossz, nem maga a pénz, ne keverjük a szezont a fazonnal.
"mennyire az ördög találmánya a tőzsde"
Már írtam róla, az irodalmaink is írtak róla, csak ugye tájékozódni kéne mindenkinek, mielőtt elítélő vélemény nyilvánít!!
Milyen "manipulációról" és "nyerészkedésről" beszélsz vajon? Könnyű vagdalózni a szavakkal, de csak magadat minősíted.
"Nincsenek a Biblia szellemének ellentmondó üzleti vállalkozásaik"
Azt te honnan tudod, hogy milyen üzleti vállalkozásokba fekteti be a szervezet a felgyülemlett tőkét?
Másrészt állandóan olyasmiket hangoztattok, hogy ez a világ a sátán uralma alatt áll. Nos szerintem sátán nincs, de ezt most hanyagoljuk, mert sem a léte, sem az, hogy nem létezik, nem bizonyítható, akárcsak isten léte. Az viszont igen, hogy világunkat a pénz uralja, az érte folytatott hajsza, a nyerészkedés, a haszonszerzés, amelynek vannak ugyan törvényes és törvénytelen módjai, de a törvényes módja is ellentétbe hozható a tanúk szónoklataival. Az ember azt gondolná, hogy a gyakorlatban is követitek azt, amiről szólnak az írásaitok, nevezetesen hogy rátok nem mondható az, hogy:
'áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a sátán örül...'
mert azt mindenki tudja ugyan, hogy 'eladó az egész világ', de vannak akik legalább nem prédikálnak az ellenkezőjéről és nekem úgy tűnik, a törvényes pénzszerzés is ennek a 'sátáni' világnak az erősítése, az annak való behódolás, amikor egy vallási szervezet is céggé válik. Mégpedig befektető céggé, ahol az összefonódások sok mindent lehetővé tesznek.
Egy működő gazdaság sokféle ágazata teljesen összefügg, például a vasbányászat teszi lehetővé az acélipar létrejöttét, amiből egy modern gépipar fegyvereket is gyárthat és teljesen mindegy, hogy melyik részét támogatja valaki, mert belépett a sorba és valahol minden összefüggés megmutatkozik, mert még a papírgyártás is mindennel kapcsolatba hozható. Igazából pontosan a tőzsde mutatja ezt meg, ahol semmi más nem dominál, csak a pénz.
Azt is el kell mondanom, hogy még én is meglepődtem ezen kérdést olvasva, pedig amerikai szervezetről lévén szó, nem tudom, hogy miért nem gondoltam eddig erre, hiszen a pénzcsinálás ott nemzeti sport, a 'make money', ami egyúttal kizsákmányolást is jelent minden esetben. Azonkívül hatalmat ebben a szerintetek gonosz világban. Hatalmat, befolyást és uralmat.
Talán a Biblia nincs ellentétben az üzleti vállalkozásokkal, hiszen zsidók írták zsidóknak, miért is lenne, sőt, talán a kereskedés, a biznisz nem is csak egy példával javasolt, amiről már volt szó, hanem bizonyára máshol is lehet benne találni erre utalást, de angyali uzsorát mégsem említ talán és azt neked kell eldöntened, hogy mennyire visszatetsző a számodra egy ilyenfajta cselekedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!