Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, szerintetek az...

Jehova tanúi, szerintetek az egész Biblia elfogadható úgy, ahogy van? Szerintetek (szerintetek és nem a vallási irányzataitok szerint) vannak esetleg olyan részek pl. az apostolok leveiben amelyek kifogásolhatóak esetleg?

Figyelt kérdés
Ugyanígy érdekelne az is, hogy mások mit gondolnak erről. Ha van valakinek valamilyen hozzászólani valója, az kérem jelezze milyen felekezethez tartozik vagy, hogy milyen vallású és, hogy milyen csokimárkát szeret. Köszönöm!

2014. okt. 8. 10:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ezeket csak ti állítjátok. Példákat mondj, amiket lehet igazolni, vagy cáfolni. De ha csak így dobálózol a szavakkal, érvek nélkül, az marad a nagy büdös semmi.
2014. okt. 8. 17:54
 12/32 anonim ***** válasza:

Igazán úgy éreztem kedves kérdezö, megfeleltem a kérdésedre.

Újra elismétlen kedves Filoszmen barátunk miatt. Hanyadszor? Harmadszor?

Igen, elismerjük a Károli /Károlyi/ Gáspár fordítású Bibliát.

Én kedves Filoszmen /olvasd kérlek végre figyelmesen a kommentet/ a KÁROLI GÁSPÁR fordítású Bibliából ismertem fel, azt amiben hiszek.

Érted kedves Filoszmen? Bár azt hiszem ezt fölösleges leírnom, mert gondolom, hogy fogalmad sincs róla, mit is tartalmaz a Károli Biblia. :)

Különben észrevetted volna hogy a KÁROLI Bibliából idézem 99 százalékban ezen az oldalon a Bibliai verseket. Érted kedves Filoszmen? Azt hiszem nem érted úgy sem..... hiába ....feladom veled a harcot mára legalábbis

2014. okt. 8. 18:01
 13/32 anonim ***** válasza:
Igen, elég visszatetsző, hogy egyesek az Új világ fordítást támadják vakon, de valójában a bibliai igazság felismerése sokaknak éppen nem ebből történt. Az igazságot meg lehetett ismerni más fordításokból is, míg nem volt Új világ fordítás. Ehhez csak ELFOGULATLANSÁG és ŐSZINTE igazságszeretet kell. Ha valaki jobban ragaszkodik a saját hagyományos vallásához, annak (emberi) hagyományaihoz, mint a Biblia tiszta igazságaihoz, az semmilyen fordításból sem fogja felismerni az isteni igazságokat.
2014. okt. 8. 18:34
 14/32 anonim ***** válasza:

Egyébként filoszmen, ezeket nem csak mi állítjuk, hanem nagyon sok kutató és pártatlan tudós ismeri ezen bibliai tényeket. Tudják pl., hogy nem tanítja a Biblia a háromságot, a lélek halhatatlanságát és egyéb nem bibliai forrásból származó tant. Persze azt is tudják (bizonyítani is), hogy akkor mégis ezek a filozófiák és félrevezető tanítások honnan vannak.

Nehogy azt gondold, hogy a rajtatok és Jehova Tanúin (esetleg az unitáriusokon) kívül nincs élet, akik képesek felismerni az igazságot ezekről.

2014. okt. 8. 18:40
 15/32 sandor76 ***** válasza:

Igen,csupan eggyes reszei fokozatosan tarulnak fel,pont abban az idoben amikor ezt Isten helyesnek latja.

Ezert vannak kiigazitasok,vagy eppen eggyes reszek ertelmezese az ido haladtaval.

Erre hasznalja fel azt a szolgaosztalyt,akit Jezus azonositott,es mar itt is erintve volt.

Vannak Bibliai reszek amik mutatjak mi elott allunk,de hogy mikor az akkor derul ki,ha latjuk beteljesedni.

1 tesszalokika,5;1-5.

2014. okt. 8. 20:51
 16/32 sandor76 ***** válasza:

Bocsi.

1 Tesszalonika,5;1-5.

2014. okt. 8. 20:52
 17/32 anonim ***** válasza:

Ha elfogadnák a Károlit, akkor nem fordították volna le az autodidakta módon tanult emberek saját tanaikhoz igazítva a Bibliát. Olvastam már az új világ fordítást, olvastam a Károlit, olvastam többféle verziót és egyedül az ÚF torzítja el az igéket. Itt, ezen az oldalon is másoltak már be sokan ebből az undokságból hazugságokat, de amíg a tanúk vakok és süketek, addig nem fogják megérteni.

Kezdve a János 1-el.

2014. okt. 9. 08:48
 18/32 Napfonat ***** válasza:
A JT-hívek hozzászólásai hemzsegnek a helyesírási és mondatszerkezeti hibáktól. Azért ez is sokat elmond róluk!
2014. okt. 9. 10:30
 19/32 anonim ***** válasza:

17-es miért állitasz olyasmit amiben nem vagy biztos? Szaporítod a hejtelen gyanúsításokat a Tanúkkal szemben?

Attol még õk JT-i maradnak.

2014. okt. 9. 15:06
 20/32 anonim ***** válasza:

kedves Filoszgod, teljesen terméketlen ez a vita.

Tudod miért? Mert olvasd el a Károliból az idézetet, amit kiírtál, még csak véletlenül sem támogatja a háromságtant.

Mi ezt felismertük.

A Károli Bibliában benne van az Isten neve is. Fentebb írtam, hogy gyermekkoromban olvastam otthon egy 19 századi Károlyi Gáspár Bibliát, a nagyapámé volt, aki mellesleg református vallású volt.

Most Ti fiatalok, akiknek sokszor halvány fogalmatok sincs róla, hogy nézett ki egy majdnem 200 éves Biblia... tudod tele-tele a Jehova névvel.

Majd a fordítók, mindig jobban kihagyták az Isteni nevet, helyettesítették, az Úr, az Isten szavakkal. Sajnos vétettek a Jelenések 22:18-19 versei ellen.

Kemény ítélet van kimondva azok felett, akik mertek valamit is változtatni a Biblia szövegén. Meglep ha elolvasod ezt a Bibliai részt.

Sok fordító sajnos azt hiszí, hogy okosabb mint az Isten.

Persze hogy haragos, mérges rohamokat kapnak, mikor az Újvilág fordítói a helyére merik tenni Isten nevét, úgy ahogyan illik.

A Te Károli Bibliád sem tartalmazza a lélek halhatatlansága, sem a háromság dogmáját. A város, ahol én élek, itt normálisan fogadják az emberek az Újvilág fordítást is. Igazán nincs hiszti miatta.

Meglep, hogy bár sokkal közömbösebbek a vallás iránt itt az emberek, de sokkal inteligensebbek... legalábbis így érzem.

2014. okt. 9. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!