Ha isten azért adta a Bibliát, hogy az emberiség általa megtalálja őt, miért rébuszokban beszél a Biblia, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar?
Egyrészt emberek írták le, nem Isten mondta tollba. Képzeld, hogy a régiek milyennek láthattak egy helikoptert!
Másrészt, az emberi nyelv a látszat ellenére nem egyértelmű, ezért többféleképpen is lehet értelmezni.
Jézus pedig azért szólott példabeszédekben, hogy hallván ne értsenek.
" 10. A tanítványok pedig hozzámenvén,
mondának néki: Miért szólasz nékik
példázatokban?
11. Ő pedig felelvén, monda nékik:
Mert néktek megadatott, hogy
érthessétek a mennyek országának
titkait, ezeknek pedig nem adatott
meg.
12. Mert a kinek van, annak adatik, és
bővölködik; de a kinek nincs, az is
elvétetik tőle, a mije van.
13. Azért szólok velök példázatokban,
mert látván nem látnak, és
hallván nem hallanak, sem nem
értenek.
14. És beteljesedék rajtok Ésaiás
jövendölése, a mely ezt mondja:
Hallván halljatok, és ne értsetek; és
látván lássatok, és ne ismerjetek:
15. Mert megkövéredett e népnek
szíve, és füleikkel nehezen
hallottak, és szemeiket behunyták;
hogy valami módon ne lássanak
szemeikkel, és ne halljanak
füleikkel, és ne értsenek szívükkel,
és meg ne térjenek, és meg ne
gyógyítsam őket."
Máté 13
Szia!
A Biblia nem beszél rébuszokban, egyértelműen fogalmaz, csak sajnos sokan vannak akik valamilyen érdektől hajtva félremagyarázzák azt. Jelenések könyvében valóban jelképeket használ a Szentírás. Azonban ezek a jelképek teljesen érthetők azok számára, akik vették a fáradságot és elolvasták az előző 65 könyvet. Nem kell találgatni, csak ismerni kell az előzményeket, és a történelmi hátteret.
Bármelyik könyvre igaz, hogy ha kiragadsz belőle akkor félre lehet magyarázni. Ez nem a Szentírás hibája, hanem azé aki kiragad belőle.
Üdv. Péter
Szervusz.
Csatlakozom Péterhez.
A biblia nem mesekönyv.
Tele van megtörtént történelmi eseményekkel, dátumokkal, királyok és nemzetek tetteivel amiről tudjuk, hogy megtörténtek, és ezt a történészek, ásatások is bizonyítják.
A biblia arról szól, hogy miként hozta létre az életet a teremtő, hogyan rontották el a kezdetben és hogyan hozza helyre életünk forrása az utódok számára, az akaratát.
Az egészet kell nézni mert így egész.
Ha kihagyjuk a teremtőt a Bibliából, akkor az egész felborul, mert nem a mi gondolatainkat tartalmazza.
Ha egy Isten van,akkor miért van több biblia, pl a mohamedánoknak,zsidóknak,araboknak,keresztényeknek,hinduknak stb. Sok olyan dolgot ír a biblia, ami arra utal,hogy valakik anno nagyon ráértek és egy alternatívát akartak a embereknek adni,mint bibliát,kereszténységet. Én 2x olvastam át a bibliát, a legtöbb részében nagyon unalmasnak és értelmetlennek találtam.
Arra is fény derült,hogy a bibliai részek csak a jó könyveket tartalmazza, azokat ami a embereket elrettenthetné vagy a kereszténység ellen szóltak,azokat kihagyták belőle.
Én úgy gondolom,hogy kr.e.az emberiségnek voltak ilyen-olyan Isteneik,amiben hittek, maják, az ősi emberek,de ahogy a marketing is van, előjött egy újabb és újabb vallások,amiket az emberek választhattak maguknak.
Tudható,hogy a zsidók kr e fallosz imádók voltak, de ez nagyon elfajzottá tette őket. És az uralkodójuk kötelezte őket a judeaizmusra. De választhatták volna a kereszténységet is vagy az iszlámot.
A Krisztusi időben a zsidóknak nem kellett a kereszténység, mármint a nagy részének, megelégelték Jézus tanításait, "marketing" beszédeit és felakasztották.
Én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!