Miért vannak ekkora ellentmondásban önmagukkal az Isten-tagadók?
Milliószor feltették már a kérdést, hogy ha van Isten, akkor miért engedi a rosszat? Én már sokszor leírtam a véleményemet, de értelmes választ még nem kaptam, csak káromkodást, meg lepontozást. Meg tudná válaszolni valaki, aki ebben hisz, hogy ezt az ellentmondást hogyan tudnátok feloldani?
Ha van Isten, akkor van halál után is, ami által a jó elnyeri a jutalmát, ahogy a gonosz is. Tehát nem ez az élet a lényeg, hanem az örökkévaló. Ez így igazságos, a Biblia ezt is tanítja.
Ha nincs Isten, akkor csak igazságtalanság van és a szerencse dobálja ide-oda az embereket és van akinek bejön, van akinek nem. Ti az utóbbiban hisztek.
Problémám a következő: ha az utóbbiban hisztek, akkor annak folyományait miért akasztjátok Isten nyakába, holott ha létezik, akkor az első verzió lép életbe, nem pedig a ti elképzelésetek.
Most vagy van Isten és igazságosan fog ítélni és a Biblia írja, hogy a halál után van a lényeg, és ti ezt az igazságot káromoljátok, vagy nincs Isten, de akkor miért őt szidjátok? Olyan elképzelést a nyakába varrni, amihez semmi köze, mert csak a ti kitalációtok, az nem túl ésszerű.
Ne haragudj, kedves kérdező, de a kérdés helyesen úgy hangozna, hogy "egyes Isten tagadók". Kérlek ne általánosíts. Mivel én teljes mértékben meg vagyok győződve, hogy nincs Isten, így nem is teszek fel ilyen kérdéseket, mert kár egy nem létezőt okolni. Viszont igen, még sokan beleesnek abba a hibába az ateisták közül, hogy úgy gondolják, ez egy jó ellenérv.
Grkaty! Neked meg kétségbeesett a jó édes...
El kéne már felejteni ezt a lenéző stílust, mert felfordul tőle a gyomrom.
Ha hiszel valami "Istenben",de közben szarul táplálkozol, ugyanúgy gyomorrákban fogsz meghalni, mint bármelyik ateista, aki ugyanazt eszi. Most tekintsünk el a genetikától, meg egyéb tényezőktől. Hiszed, hogy Isten szeret, de közben ugyanazt a szenvedést kapod, mint bárki. Ez akkor mi? Isteni próbatétel?
Amúgy meg az érvelésre abszolút vakvágány.
Abból indulsz ki, hogy Isten Van, egy létező tény, amit azonban a fizikai világból sem levezetni nem lehet, de még logikai szinten sem. Mi, ateisták szintén érvelünk, de nem a tény elfogadása ellen, hanem a feltételezés ellen, hogy Isten van. Persze meg kell személyesíteni, de ez nem az elfogadása. Ez csak számodra ellentmondás, hiszen előfeltételezed hited tárgyát, valódi megszemélyesítés nélkül, úgyhogy valójában te vagy ellentmondásban saját magaddal.
Vallási örület 10/10, leülhetsz.
Amit levezettél logika az minimum közepesen előrehaladott szkizofréniára utal, pedig csak a kérdésed olvastam el.
Azt hiszed te gondolkozol logikusan, meg értelmesen, de közben csak egy tetszőlegesen kiválaszott könyv (biblia) állításira cseréled fel a valóságot.
14, 15
szerintem inkább te vagy skizofrén. A kérdés adott, arra lehet válaszolni. Van egy logikai probléma -ami történetesen istennel, hittel, túlvilággal kapcsolatban kíváncsi az ateisták véleményére -persze azokéra akiket valami arra késztet, hogy itt "kritizálódjanak". Erre te azzal jössz, hogy erről ne beszéljünk, hanem inkább "köznapi" dolgokról. Persze előtte azért fontosnak tartod a másikat degradálni.
Na most ha te a "teszt" életnél akarsz maradni, akkor értelmesebb lenne mondjuk pl. a barkács rovat kérdéseihez hozzászólnod. Na ez a skizofrénia amit te csinálsz.
Kérdezö, gondolkodtam feleljek-e haragos-mérges kommentedre. :)
Látod, ez az, amit leírtam, hogy még az Istenben hívök, akik olvassák a Bibliát is micsoda harcot vívnak a vallás miatt egymás ellen.
Gondolod, hogy Jézusnak igazán szüksége van mérges szolgákra? Tényleg?
.....és és olvastad kérlek a Jelenések könyvét? :) Ott kedves kérdezö olvashatsz az Armageddoni csatáról is. Ha még nem találtad meg szívesen elküldöm neked, hol ír róla.
grkaty, most már abba lehet hagyni ezt a lekezelő, nagyképű stílust.
Mindenki, aki a Bibliával foglalkozik, ismeri a Jelenések könyvét, - max másképp értelmezi - ne csinálj már úgy, mintha rajtatok Tanúkon kívül mindenki értelmetlen lenne, holott épp az, hogy ti vagytok tévedésben. Olvastál már a Jelenések könyvéről Ókeresztény kommentárokat, hogy akkor hogy értelmezték? Kötve hiszem, mert te csak a szervezet értelmezését ismered a kortörténeti háttér nélkül.
Ugye azt szért tudjátok, hogy olyasmiben hinni, amire nincs bizonyíték, nem logikus gondolkodás?
Csak simán gyenge, beteg emberek vagytok azért kapaszkodtok a vallásba. Nem azért, mert a tudomány arra jutott, hogy ami a bibliában szerepel, az az abszolút igazság.
Semmilyen logikus gondolkodásnak nem felel az meg, hogy fogjuk a bibliát és mindenáron bizonyítsuk, hogy az igaz.
Soha nem értettem, hogy miért büszkék arra egyesek, hogy olyasmiben hisznek, amit semmivel sem tudnak alátámasztani.
És igen, nagy örömet jelent számomra, hogy a sok lelkisérült nyomorult, hogy vergődik, hogy csak a biblia az igaz, semmi más. Szeretem a vallási őrültek szenvedését nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!