Miért van az, hogy az emberek inkább elfogadják az evolució elméletét és elutasítják a teremtést? Miért nehéz csak egyszerüen elhinni, hogy Isten teremtette a világot? Egyáltalán már bizonyított tény az evolució?
"És ha a föld több 10 milió éves akkor miért van az,hogy kb 20-30 éve kezdet ell a globális felmelegdés lenni"
Nézd, arról, hogy te tanulatlan és tájékozatlan vagy, nem mi tehetünk. Ha ugyanis egy kicsit is utánaolvasnál a dolognak, tudhatnád, hogy NAGYON SOK felmelegedés és lehűlés volt már a Föld története során. A mostani csak annyiból másabb, hogy ehhez már az emberi tevékenység is jelentősen hozzájárul. De maga a felmelegedés és a lehűlés mint olyan, egyáltalán nem újdonság a Föld történetében.
"és még max 100 év és elpusztul a föld,miért nem ezelöt 5000 éve történt."
Megint tudáshiány, barátom, méghozzá irgalmatlan nagy. A Föld még legalább 2 MILLIÁRD éven át (optimista becslések szerint 5 milliárd is lehet, a 2 milliárd a legpesszimistább) egyben marad, mert a Nap addig még nem fog felfújódni és benyelni a Földet.
Az, hogy az ember esetleg kiirtja magát, meg számos más növény- és állatfajt világszerte néhány évtizeden-évszázadon belül, egy dolog. Viszont ettől még rengeteg más faj megmarad, és éli tovább a saját életét...
...és...
...most kapaszkodj meg...
...újabb fajok is fognak kifejlődni, a megváltozott körülményeknek megfelelően. Talán lesz majd egy másik értelmes is, elég sok idő elteltével.
Az ember csak azért nem volt veszélyben 5000 évvel ezelőtt, mert akkoriban még vígan elvolt a kezdetleges kis eszközeivel, és a világszerte összesen talán néhány millióra ha rúgó népességével. Ma csak egy nagyobb ország egy nagyobb városában többen élnek.
"Az én válaszom az hogy a biblia és a korán eszt már megirta több ezer éve csak mi nem vetónk tudomást rola.
http://www.youtube.com A Korán csodái"
Ahogy láthatólag te sem a helyesírás és a tanulás csodáiról. Legalább a drágalátos szent könyveidet tiszteld már meg azzal, hogy nagybetűvel írod a nevüket!
Látom te sértegetéssel probálsz kibujni a válaszok ellöl.
Meg ugy válaszolsz ahogyan a magadfajták szoktak: valoszinű meg végtelen meg számtalan mege ehez hasonló kibujok:-)) Te nagyon sokat tudsz csak kár,hogy nem arol amiröl kellene.
"És ha a föld több 10 milió éves akkor miért van az,hogy kb 20-30 éve kezdet ell a globális felmelegdés lenni és még max 100 év és elpusztul a föld,miért nem ezelöt 5000 éve történt."
A globális felmelegedéstől nem pusztul el a Föld. Megváltozik az éghajlat, nyilván egy csomó haszonnövényünk termőterülete csökken majd, éhínségek, háborúk várhatóak. Szó nincs arról, hogy elpusztulna a Föld, csak nem bír majd eltartani hétmilliárd embert. Ilyen éghajlatváltozások korábban is voltak már (Pl: jégkorszakok), egyszer sem pusztult el a Föld, de jó pár faj kihalt.
Az, hogy miért most kezdődött, egyszerű, most égettünk el ennyi szenet/olajat/földgázt, ezzel a levegőbe juttattunk egy csomó szenet, ami évmilliókon át a föld alatt lapult. Ezzel mi magunk indítottuk el ezt a folyamatot. Eddig azért nem indult be, mert nem juttattunk ennyi szenet a levegőbe. Azért ne mondd, hogy ezt nem sejtetted!
"Az én válaszom az hogy a biblia és a korán eszt már megirta több ezer éve csak mi nem vetónk tudomást rola. "
Esetleg a megoldást is megírták? Mert úgy volna ennek értelme. Apokalipszist jövendölni nagyon könnyű, elkerülni sokkal nehezebb.
"Látom te sértegetéssel probálsz kibujni a válaszok ellöl."
Nem, csak szimplán idegesít, ha valaki látványosan igénytelen, és akkor még finoman fogalmaztam.
Ad 1), ha elolvastad volna, amit írtam, láthatnád, hogy ott van a válasz végig, a sértegetés csak fűszer, amivel próbállak rávenni, hogy legyél már egy kicsit összeszedettebb.
Ad 2) te a magad részéről egy cseppet sem érzed gáznak, hogy egy ilyen rövid és szimpla mondatban, mint amit itt most beidéztem tőled, képes voltál 4, azaz négy darab hibát is ejteni? Mert ha nem, akkor megsúgom, hogy nagyon is az.
És tudod, miért? Azért, mert akin egyrészt látszik, hogy hullára nem érdeklik alapvető dolgok sem, másrészt pedig úgy elmegy az észérvek mellett, mint ideges buszsofőr a tömött megálló mellett, azzal se beszélni nem egyszerű, se tisztelettel viseltetni iránta.
Tudod, az érdemi és értelmes beszélgetés ott kezdődik, hogy először is utánajárunk annak, amiről szó van, tájékozódunk róla, majd szépen összeszedetten előadjuk a mondandónkat. Azt a másik meghallgatja, elgondolkodik rajta, majd válaszol rá legjobb tudása szerint, majd előadja a saját nézetét - eztán pedig rajtad a meghallgatás, végiggondolás és megválaszolás sora. És így tovább, amíg valamiféle konklúzió nem kerekedik ki a dologból.
Ha viszont te már ebben az alapvetésben sem vagy partner, akkor annak se látom értelmét, hogy további érveket hozzak, mivel láthatólag úgysem érdeklődsz irántuk.
"Meg ugy válaszolsz ahogyan a magadfajták szoktak: valoszinű meg végtelen meg számtalan mege ehez hasonló kibujok:-))"
Igen... És tudod, ez a szomorú. Én így válaszolok, te meg úgy. Össze lehet vetni a kettőt, és ordít a különbség - és nem a te javadra. Az igazán szomorú azonban az, hogy ezt még csak észre sem veszed.
"Te nagyon sokat tudsz csak kár,hogy nem arol amiröl kellene."
Tudod, én is tényleg kíváncsi volnék arra, hogy te mit tudsz. De ezt eddig valamiért nem láttad célszerűnek felfedni. Csak tudnám, miért...?
Na mindegy,megyek mert kitettem egy követ a kertben....remélem kiskutya lesz:)) mert az evolució szerint valami csak lesz:-) Ez vicc volt:-)
Olvasd a bibliát és beszélges ell teológussokal is és megismered az érem másik oldalát.
Te tudod aszt amiben te hiszel és én tudom amiben én hiszek és ezért én is sértegethetlek mert te nem tudod pontosan amit a biblia ir mert nem is érdekel mind ahogyan engem az evolució.
"Olvasd a bibliát és beszélges ell teológussokal is és megismered az érem másik oldalát. "
Azt ugye tudod, hogy a teológusok hajlanak az evolúció elfogadására? Hogy mást ne mondjak, a Vatikán álláspontja is az, hogy evolúció létezik.
"Olvasd a bibliát és beszélges ell teológussokal is és megismered az érem másik oldalát."
Olvastam, túl sokszor is, beszélgettem velük, túl sokszor is, és ismerem, túlságosan is. Épp ezért gondolkodok úgy, ahogy. :)
"te nem tudod pontosan amit a biblia ir mert nem is érdekel"
A vicc az, hogy tényleg érdekel, épp azért, mert pl. veled ellentétben én arról nem vitatkozok, amit nem ismerek, ezért alaposan elmélyültem benne, mielőtt vitába bocsátkoztam volna róla.
Tudom, mi áll a Bibliában, és pontosan ezért vagyok rendkívül kritikus vele. Ha nem ismerném, akkor talán még hinnék is benne, de így, hogy ismerem, egyszerűen csak elborzaszt.
"mind ahogyan engem az evolució."
Kérlek, de akkor meg ne vitázz róla. Ahogy fentebb kifejtettem, érdemi vitát csak arról lehet folytatni, amit ismersz. Mivel pedig láthatóan lövésed sincs az evolúcióról, előbb olvass utána, mélyedj el benne, aztán ha majd már tudod is, hogy miről van szó, akkor beszélhetünk.
"És most köss bele,hogy kisbetüvel irtam a BIBLIA (szándékos volt)szot de én azzal tisztelem meg,hogy olvasom.:-D"
Kösz, de ha minden egyes hibádba bele akarnék kötni, akkor már önmagában csak az is sokkal tovább tartana, mint a tényleges mondandóm leírása, így ettől inkább eltekintek.
Amúgy nagyon jót írt az előttem szóló. Ezek szerint a vatikáni álláspontot is kétségbe vonod?
Attol,hogy az elötem lévő eszt irta az még nem bisztos,hogy igy is van.
Olvasd ell a következö könyvet:A tudomány felfedezi Istent. Beirhatos a googleba is és meglátod miröl szól a könyv és ha érdekel olvasd ell.
Hibáid neked is vannak de én nem kötöszködöm mert elismerem,hogy én nagyon sokat hibázok mert az iskolába sosem tanultam magyarul irni.
És végül: Szerintem nálunk sokal okosabb emberek vitáznak ezen és öksem tudnak kielégitő választ adni mindenre,ugyhogy bármijen jólkébzet és okos vagy sosem tudsz kielégitő választ adni mindenre (mindahogyan én sem).
"Attol,hogy az elötem lévő eszt irta az még nem bisztos,hogy igy is van."
Történetesen így van; a netnek hála magad is könnyen ellenőrizheted az igazságát. :)
"Olvasd ell a következö könyvet:A tudomány felfedezi Istent. Beirhatos a googleba is és meglátod miröl szól a könyv és ha érdekel olvasd ell."
Köszönöm az ajánlást, de ezzel megint csak az ÉRTEM-mozgalomhoz kanyarodsz vissza, amiről korábban már volt szó. Hadd ne kelljen megint ismételnem a már leírtakat.
"mert az iskolába sosem tanultam magyarul irni."
Oks... Tény, ez már tisztán személyes jellegű kérdés, a témához semmi köze, úgyhogy ha nem akarsz, ne válaszolj rá, nyilván nem kötelező. De ha válaszolnál, kíváncsi volnék rá, hogy miért nem - mert hogy tanították, az biztos. De akkor miért is nem tanultad...?
"És végül: Szerintem nálunk sokal okosabb emberek vitáznak ezen és öksem tudnak kielégitő választ adni mindenre,ugyhogy bármijen jólkébzet és okos vagy sosem tudsz kielégitő választ adni mindenre (mindahogyan én sem)."
Nos, ha így gondolod, akkor miről is beszélünk itt...? Mert ezzel most gyakrolatilag azt mondod, hogy úgyse tudjuk meggyőzni egymást, mert mindkettőnknek megvan a maga elképzelése, és ezen majd legfeljebb csak az változtat, ha valamikor valahogy abszolúte igazolást nyer valakinek az igaza. Rendben, ez is egy hozzáállás, és akkor itt be is fejezhetjük az egészet. De akkor egyáltalán miért kellett elkezdeni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!