Miért van az, hogy az emberek inkább elfogadják az evolució elméletét és elutasítják a teremtést? Miért nehéz csak egyszerüen elhinni, hogy Isten teremtette a világot? Egyáltalán már bizonyított tény az evolució?
16:32-es:
Azt mondod?
Akkor nézd meg ezt:
Kíváncsi leszek, utána is ezt mondod-e. :)
Mert a magam részéről már most borítékolom, hogy mit fogsz mondani.
De mindegy, azért kíváncsi leszek.
Hitetleneket tűzzel égeti Isten dicsősége...
Tszch.
Na jó, tegyünk egy próbát. Mert ugye azt mondod, nem hárítja a hit az észérveket...
Akkor fontold meg ezt:
Amit a Biblia ír Isten tetteiről és eljárásmódjáról, az egész egyszerűen nem célszerű, de ezt már fentebb is kifejtettem hosszan.
Lényeg: ha Isten mindenható, mindentudó, stb., akkor a dolgok jelenlegi állása, de főleg az a tény, hogy egyáltalán vannak más vallások az övén kívül is, maga a maximális abszurditás.
Az ésszerűség ugyanis azt diktálja, hogy Isten minden népnek mutatkozzon be személyesen, nem pedig csak egynek, rájuk bízva aztán, hogy terjesszék a hírét. Elvégre ha mindentudó, tudja, hogy elszúrják, visszaélnek a szavaival, kiforgatják, stb.
De ami még érdekesebb: ugyan MI SZÜKSÉGE egy mindenható, mindentudó lénynek olyan senki kis porszemek imádatára és dicsőítésére, mint mi? Mert ez kb. olyan, mintha mondjuk a hangyákat, mint életformát, mi alkottuk volna meg génsebészet útján, aztán elvárnánk, hogy dicsőítsenek minket... amelyikek meg nem, azokat eltapossuk.
Ugyanilyen a hitetleneket égető Isten... Ennek semmi értelme, mivel egyszerűen NEM TUDUNK ÁRTANI NEKI, még ha akarnánk se, még tömegével se, mert a teljes hatmilliárdos emberi populáció együtt sem több Istennek, mint nekünk egyetlen egy darab poratka.
A Bibliát pedig köszönöm szépen, olvastam már sokszor, figyelmesen, és minél többet olvasom, annál többet nevetek rajta, mert amilyennek ott beállítják Istent... hát, az csak az IGAZI ISTENKÁROMLÁS. A Biblia Istent tudatlannak, lobbanékonynak, meggondolatlannak és gyűlölködőnek állítja be - vagyis messze túl emberinek, nem pedig isteninek. Ha beleolvasna, kétségkívül meg is lenne a véleménye az íróiról.
Kb. olyan ez, mintha írnának egy könyvet olyan disznóságokról, amiket neked tulajdonítanak, holott te soha semmi olyasmit nem tettél. Nyilván neked is meglenne a véleményed a rágalmazódról.
Megnéztem a videót,tele van hazugságokkal.Pld.erőlteti,hogy Jézus csak pogány mítoszok átirata.A cinikus okoskodás nem biztos, hogy célszerű,mert Isten nagyobb,mint az értelmed.
Ha nevetsz a Biblián,és gúnyolod, az a te bajod,de szerintem nem bölcs dolog,mert pici emberke vagy Isten pedig hatalmas.Ezen gondolkozz el.Az Ő bölcsessége nagyobb e világ okoskodásánál.Ha meg tudnád cáfolni,most nyugodt lehetnél,de ott mocorog minden józan emberben,hogy Van Isten.Soha nem fogod tudni emberi logikával megcáfolni.Hidd el,sokan próbálják régóta,mégis egyre több a keresztény.Én sem tudlak meggyőzni,de Isten igen.Addig imádkozom.Igen,hiszek az imában.Ne légy hitetlen,hanem hívő,és üdvözülsz.
No látod, tudtam én előre, ezért nem is akartam belemenni az egészbe, mert nyilvánvaló volt, hogy ez lesz a vége.
"A cinikus okoskodás nem biztos, hogy célszerű,mert Isten nagyobb,mint az értelmed."
Az esetlegesen tényleg létezőre ez kétségkívül igaz is.
A Bibliában vázolt mumusra viszont messze nem.
"pici emberke vagy Isten pedig hatalmas.Ezen gondolkozz el."
Ebből látszik, hogy még csak el sem olvastad, amit írtam fentebb.
"ott mocorog minden józan emberben,hogy Van Isten."
Tény, lásd feljebb, én se tagadom, hogy tényleg létezhet.
Viszont hogy ez esetben a Bibliához annyi köze van, mint pl. nekünk az eszkimókhoz, az is biztos.
"Soha nem fogod tudni emberi logikával megcáfolni."
ŐT tényleg nem.
A Bibliát annál inkább.
"Ne légy hitetlen,hanem hívő,és üdvözülsz."
Ó, én hiszem, hogy ha van Isten, akkor nagyon is bölcs, jóságos, belátó, megértő és türelmes. Ezzel nincs semmi gond.
Csak azzal, hogy a Biblia mumusára ez mind nem áll. Abban hiszek, hogy létezhet(nek) Isten(ek), de a Bibliában nem. Ennyi.
Kizárt.
Több ok miatt is.
Egyrészt: ugyanerről az istenben hisznek a zsidók és a muzulmánok is, de mégis EGÉSZEN másképp, és egészen máshogy vélekednek róla a szentírásaik is, hogy mit helyesel, és mit nem, mit vár el tőlük, és mit nem - plusz még ezeken belül (és persze a kereszténységen belül) is van kismillió alfrakció és felekezet, aki még ezt is meg azt is másként hiszi, és persze EGYTŐL EGYIG MIND MEG VAN GYŐZŐDVE RÓLA, HOGY EGYEDÜL NEKI VAN IGAZA, ÉS AZ ÖSSZES TÖBBI TÉVED, vagy egyenesen eretnek.
Mi következik mindebből?
Egy végtelen hatalmú és tudású istentől azt hiszem, a LEGKEVESEBB, amit bárki is elvárhatna, az, hogy ABSZOLÚT EGYÉRTELMŰ legyen. Márpedig ha ez így lenne, akkor olyan, hogy zsidóság, iszlám és kereszténység nem is létezne, mint külön frakciók, hanem mind TELJESEN egynek számítanának a hitükben. Hitkérdésekben SEMMI eltérés nem lenne Jeremiás, Musztafa és Péter között - valamint eleve nem is nagyon lenne egynél több szentírás.
Ez gyakorlatilag a leglényegesebb ok, de van még sok más is, amit fentebb már sokszor kifejtettem terjedelmesen is, így most nem megyek bele újra, csak két vázlatpontban utalok rájuk:
- Részben kapcsolódik az utóbb említett dologhoz, hogy egyáltalán semmi más vallás se lenne a Földön, ha valóban egy isten lenne, aki mindenkinek a teremtője, és aki fontosnak tartja, hogy a teremtményei erről tudjanak is. Mindentudó és -ható lévén ennek biztosítására minden eszköz a rendelkezésére áll - a közhiedelemmel ellentétben még úgyis, hogy még csak meg se kelljen sértenie emiatt a szabad akaratot. Mivel azonban gyakorlatilag ahány nép, annyi vallás, így láthatólag nem ez a helyzet.
- Bármilyen igazi isten, természeténél, tudásánál és hatalmánál fogva sokkalta belátóbb, megfontoltabb, átgondoltabb és alaposabb, mint a Biblia Istene, akinek a cselekedeteiben és megnyilvánulásaiban gyakorlatilag alig látni bármi nyomát _hosszú távú_ előrelátásnak és előre tervezésnek - ami pedig egy mindentudó isten esetében alapvető. Egy igazi istennél tehát a történelmünk, a jelenünk és a jövőnk is egy merő utópia lenne, de legalábbis a mostani valóságnál ezerszer jobb - éppen azért, amiért óriási különbség két olyan gyerek között, akik bár teljesen azonos háttérbe születtek és nevelkedtek, ám az egyikkel tényleg gondosan és figyelmesen foglalkoztak a szülei, míg a másikat az utca nevelte. Utóbbi gyermek a jelen valóságunk, előbbi gyermek egy tényleges isten gondviselése mellett felcseperedő emberiség. Láthatólag azonban - sajnos - az általunk ismert emberiség egyáltalán nem ilyen.
Ennyi a lényeg, nagyon tömören - ezért nem lehet a Biblia Istene az igazi.
Az pedig már csak egy személyes megjegyzésem (tehát a fentiekhez semmi köze, ez már abszolút szubjektív érzület), hogy mélységesen el lennék keseredve, csalódott lennék és szomorú, ha egy ténylegesen létező isten ennyire meggondolatlan és rövidlátó lenne.
Az hogy kizárt csak feltevésed, de nem biztos.
Még a bolond felől is több reménységed legyen, mint arról, aki a maga szemei előtt bölcs.(példabeszédek)
Ezt írja Salamon.
A te feltevésedet is ezrek cáfolják, a kérdés még nyitott.
Várjuk ki a végét.
Az ősrobbanás is csak feltevés pld.nincs joga senkinek tényként tanítani.
Még nem kizárt,hogy megérint Jézus,csak keresdd Őt.
Akárhogyan hegyezhetjük, de sajnos az alapjelenség ugyanaz: Aki nem akar, vagy nem tud gondolkodni, beéri egyszerű, készen kapott válaszokkal. A tudásbéli hiányosságait kényelmesen lefedi a "csoda" kategória, ami bármikor, bármire alkalmazható, további vizsgálatot nem igényel. Ha pedig megmutatják neki saját hitének ellentmondásait mindig ott a jól bevált "Isten útjai kifürkészhetetlenek!" mondás.
Ez a hozzáállás természetesen nagyon kényelmes, de a sötét középkoron kívül semmit sem hoz létre. Amennyiben oda szeretnénk eljutni, ez a legjobb módszer, amennyiben nem, sajnos valami mást kell keresnünk.
10:50-es:
Te valamit nagyon félreértettél. Nem tartom magam bölcsnek, csak leírtam a nézetemet, aminek viszont a valószínűségét azon egyszerű oknál fogva taksálom magasra, mivel az isteni mindentudás és mindenhatóság már eleve és önmagában kizárják gyakorlatilag mindazt, amit Isten a Biblia szerint tett. Mindentudás és mindenhatóság birtokában fogalmilag kizárt az a fajta szűklátókörűség és eljárásmód, ahogy Isten az ott leírtak szerint cselekedett. Ennyi.
És köszönöm szépen, de nem kérek temporális epilepsziát. ;)
11:33-as:
Igazad lehet, csak él bennem a naív remény, hogy talán gondolkodásra lehet serkenteni egyeseket, bár tény, hogy ez néha elég reménytelennek látszik.
A hit nem epilepszia,és attól hogy hívő vagyok,még gondolkodom.De ez a stílus amúgy is primitív,hogy ex-katedra kijelented a feltevéseidet.Ezt beképzeltségnek látom,és demagógia.Tudom, szerinted a kereszténység az.Várjuk ki a végét.
Niels B, W. Heisenberg, M. Planck és más fizikusok kutatásai megmutatták, hogy az emberi jelenlétnek és észlelésnek is van energiaértéke, mely alakítja a fizikai világot.Ennek az állandó értéke finom egyensúlyt tart fenn a fizikai világban.Ezeknek a felfedezéseknek fényében már tudományosan is egyre világosabb,hogy a világegyetem nem öröktől fogva létező,hanem időbeli,teremtett valóság,és az univerzumot felépítő anyag a legalapvetőbb szinten nem a realista-materialista feltevések szerint, hanem egyfajta idealista rendszer formájában működik.
Amit mondassz, nem elméletnek hívják, hanem kvantumfizikának :)
Nem fényrészecskékkel végeztek kísérletet (illetve lehet, hogy azzal is), hanem elektronokkal, és iszonyatosan érdekes dologra lettek figyelmesek, hihetetlen, de mégis igaz :)
nézd meg a videót: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!