Miért van az, hogy az emberek inkább elfogadják az evolució elméletét és elutasítják a teremtést? Miért nehéz csak egyszerüen elhinni, hogy Isten teremtette a világot? Egyáltalán már bizonyított tény az evolució?
11:33 12:08 A tudomány nem mond ellent Istennek.
Sőt, erősíti a benne való hitet.Amit írtok,az egyszerűen nem igaz.
Lásd fentebb,kvantumfizika.:)
26%-os:
"A hit nem epilepszia"
Nem is arra mondtam, hanem a "megérintésre", amit írtál - az "isten-élményre". Na, az az.
"attól hogy hívő vagyok,még gondolkodom"
Akkor miért nem ennek szellemében válaszoltál eddig is? Én eddig legalábbis úgy tudtam, hogy ha az ember gondolkodva beszélget egy témáról, akkor az úgy működik, hogy érvekre érvekkel válaszol, netán próbálja megcáfolni a felhozottakat. Te semmi ilyesmit nem tettél, csak lesöpörtél mindent az asztalról, érvek nélkül.
"De ez a stílus amúgy is primitív"
:) Akkor jó, mert szerintem meg a fent említett nem-hozok-egy-saját-érvet-sem-de-attól-még-nekem-van-igazam hozzáállás az. Akkor 1:1 .
'hogy ex-katedra kijelented a feltevéseidet.Ezt beképzeltségnek látom,és demagógia"
Nézd már vissza a saját kijelentéseidet, kérlek. Most melyikünk is exkatedrál?
"az emberi jelenlétnek és észlelésnek is van energiaértéke"
Érdekes; úgy tudtam, ez csak annyit jelent, hogy a kvantummechanikai jelenségek szintjén már egyszerűen nincs rá mód, hogy anélkül figyeljük meg a dolgokat, hogy azzal bele ne avatkoznánk a folyamatba, mert máshogy nem tudjuk mérni a dolgokat.
Ezért van az, hogy vagy sebességet tudunk mérni pl., vagy helyzetet, de nem a kettőt együtt, mert mindkettőt csak úgy lehet lemérni, ha belenyúlunk a dolgokba, és ezzel már megváltoztatjuk azokat.
Ez azonban csak annyit jelent, hogy nincsenek rá eszközeink, hogy a dolgok megzavarása nélkül mérjük le őket - vagyis "nagybani" hasonlattal kb. olyan, mintha csak akkor tudnánk megmérni egy autó sebességét, ha hirtelen elétolnánk egy falat, és az ütközés erejéből állapítanánk meg a kezdeti tempóját. Erre persze nincs szükség, mert makro méretben ezer meg egy más eszközünk van erre, de kvantum-méretben nincs. Ennyi.
Amit viszont ezen túl le akarsz deriválni a dologból, az épp ezért már nem áll meg. Azzal pedig, hogy azt mondod, hogy a legalapvetőbb szinten egy rendszer működik, pont a realista-materialista determinizmust erősíted, úgyhogy gratulálok. :)
Van persze olyan nézet is, miszerint odalent már minden tiszta véletlen és káosz, de nagy valószínűséggel ez is csak az eszközeink hiányosságaira megy vissza. Én is hajlok egyébként arra a feltevésre, hogy mindennek megvan a rendszere, a legmélyebb szinteken is. Ebből azonban egyáltalán nem vonhatod le azt a következtetést, hogy a Biblia Istene áll mindezek mögött, mivel nem mutattál ki összefüggést a kettő között.
De a lényegi kérdésre továbbra sem válaszoltál: többször is jeleztem, hogy magát a lehetőséget, hogy esetleg létezhet(nek) isten(ek), egy pillanatig sem tagadom. Csak a Biblia-féle verziót, de azt annál inkább, és erről is beszéltem mindvégig. Te viszont most megint általános síkra próbáltad terelni a dolgot, ahelyett, hogy a bibliai témára válaszoltál volna.
Az Isten élmény sem epilepszia.
Azért mert olvastad egy könyvben,még nem kéne biztosra kijelentened.
Én nem erősítem a materializmust,mert rengeteg tény szól ellene.Az ember szellemi lény,van szelleme,lelke,és testben van.Van pld.intuíció,stb.Ez is cáfolja az anyagelvűséget.
Isten is Szellem.A Biblia Istenét pedig te sem tudod nem létezővé tenni,mert az érveid nem bizonyítják nemlétét.
A kérdés még nyitott.Lehet, hogy él Jézus,és fogsz Vele találkozni.Addig ahelyett,hogy támadod,szólítsd meg,és válaszol.Nekem is megtette.
Egyébként annak örülök,hogy gondolkozol,és ez a válkaszod már egész kulturált hangnemben íródott.
Legyünk már jóba, hisz mindketten az igazságot keressük.
Egyébként nem minden hozzászólást én írtam,egy másik keresztény is írt.Én nem vagyok fanatikusa semelyik közösségnek,csak keresem az Igazságot,ahogy gondolom ti is.
De az ősrobbanás,makroevolúció csak feltevés,nem tudományos tény.
11:38-as:
"Az Isten élmény sem epilepszia.
Azért mert olvastad egy könyvben,még nem kéne biztosra kijelentened."
A "baj" csak az, hogy a könyvben leírtak számos jól dokumentált vizsgálatra, megfigyelésre, tanulmányra, vagyis röviden _kőkemény és tényszerű bizonyítékokra_ épülnek.
Te mivel tudod bizonyítani a te állításodat?
"Az ember szellemi lény,van szelleme,lelke,és testben van. Van pld.intuíció,stb.Ez is cáfolja az anyagelvűséget."
Nem cáfolja, mivel anyag és energia egy. Ezekre pedig bőven szolgálhatnak magyarázattal egyelőre még nem kellően ismert energetikai jelenségek, mechanizmusok, szabályok is - vagyis ezek miatt nem kell kilépni az ésszerűség kereti közül.
"Isten is Szellem."
Vagyis energia. Ezt illetően pedig lásd a JÓVAL KORÁBBAN írottakat szerkezetről és keletkezésről, amit láthatólag el se olvastál, vagy legalábbis itt be-ott ki jelleggel, mert úgy írsz, mintha egy pillanatig se gondolkodtál volna el abszolúte semmin az ott leírtakból.
"A Biblia Istenét pedig te sem tudod nem létezővé tenni,mert az érveid nem bizonyítják nemlétét."
És már megint jössz a kijelentéseiddel, mindenféle érv és alap nélkül, de közben meg engem vádolsz exkatedrázással. Vicces.
Tudod mit? Vagy válaszolj konkrétan az ÉRVEIMRE ÉRTELMES SAJÁT ÉRVEKKEL, vagy itt és most rekesszük be az egészet, mert ennek így tényleg semmi értelme.
"A kérdés még nyitott.Lehet, hogy él Jézus,és fogsz Vele találkozni.Addig ahelyett,hogy támadod,szólítsd meg,és válaszol.Nekem is megtette."
Erről írtam szintén feljebb: belső élményekben SOSE lehetsz biztos, mert mindig fennáll a lehetősége, hogy csak az agyad tréfált meg.
És szintén nagyon figyelmes vagy, hogy azt sem vetted észre, hogy nem támadom Jézust, hanem a Biblia "isteni ésszerűtlenségeiről" beszélek. Figyelj már oda, vagy tényleg hagyjuk az egészet.
"Egyébként annak örülök,hogy gondolkozol,és ez a válkaszod már egész kulturált hangnemben íródott."
Akkor sajnos ki kell ábrándítsalak, mert ugyanolyan vagyok, mint voltam; eddig is gondolkodtam, most is azt teszem, a hangnemem pedig mindig annak függvényében változik, hogy a válaszaid mit váltanak ki belőlem. Kezdettől fogva idegesített például, hogy nem hoztál még egy darab saját érvet sem, mostanra pedig ez halmozódva már különösképpen böki a csőrömet, így ha ennek az írásnak a hangneme most megint nem tetszik, akkor tudhatod, mi az oka.
"Legyünk már jóba, hisz mindketten az igazságot keressük."
:)
Látod... A vicc az, hogy én kezdettől fogva ebben a szellemben írtam, te viszont, ahogy folyamatosan sérelmeztem, egy saját érvvel se jöttél még.
De akkor tessék, tegyünk rá egy próbát:
Én azt mondom, hogy ha mindent tudsz és mindenható vagy, akkor pl. a bűnbeesés sem történik meg eleve, mert előre tudod, hogy ha úgy csinálod a dolgokat, ahogy, akkor ennek ez lesz a vége, ezért máshogy fogod csinálni, úgy, hogy ezt elkerülhesd és minden rendben mehessen tovább. Éppen ezért a Biblia történet már alapjaiban önellentmondásos.
És akkor most kérdezlek téged, hogy konkrétan erről mit gondolsz? Ha te ezt így elfogadhatónak tartod az ellentmondás ellenére is, akkor mivel indokolod meg?
Ha erre válaszolsz, akkor van miről beszélnünk. Ha most sem válaszolsz konkrétan erre, akkor a magam részéről befejeztem.
"De az ősrobbanás,makroevolúció csak feltevés,nem tudományos tény."
Tényleg, jó ötletet adtál... Ha például a fenti kérdést inkább hagynád, akkor válaszolj erre: szerinted Isten szeret _feleslegesen_ dolgozni, és az egész örökkévalóságot azzal tölteni, hogy úgymond "kézileg" végez el olyan apró-cseprő semmiségeket, amiket simán automatizálhatna is?
Mert ha a makroevolúciót tagadod, akkor azzal azt mondod, hogy Isten bizony igenis _szeret_ feleslegesen dolgozni, és olyasmikkel szöszmötölni folyamatosan, ami a mi emberi életünkben kb. a kesztyűgyári szalagmunka megfelelője. Ha ugyanis nincs evolúció, akkor Istennek személyesen kell mindig, a végtelen mindenség minden egyes élő helyén újabb és újabb fajokat létrehoznia, valamint a meglévőket módosítania minden egyes alkalommal, amikor jelentősebben megváltoznak a környezeti körülmények.
Logikus ez? Mindenhatóként kétségkívül módjában áll, hogy automatizálja ezt az egészet, és létrehozzon egy olyan folyamatot, amely önállóan és automatikusan elvégzi helyette ezt az aljamunkát, hogy ő ennél jóval magasztosabb dolgoknak szentelhesse magát. Az evolúció pedig pont egy ilyen remek automatizmus, ami leveszi a válláról ezt a terhet.
Mi több, ezt még a Biblia is alátámasztja. Mert ugye ha lelkiekben "Isten képmásai" vagyunk, és mi is folyamatosan arra törekszünk, hogy amit csak lehet, automatizáljunk és gépesítsünk, hogy nekünk magunknak kevesebbet kelljen dolgoznunk, akkor ugyanez a hajlam megvan Istenben is - tehát ha van módja rá, hogy automatizálja a dolgokat, akkor él és is vele... így az evolúcióval is.
Meglátásod...?
És a fenti kérdések természetesen a másik válaszolónak is szólnak. Nem vettem észre, hogy ketten vagytok, bocsánat.
Mindegyik érvem saját.Már amit én írtam,és nem a másik (vagy több)válaszoló.
A válaszom pedig az,hogy nem minden kérdésre tudom a választ,de szabad akaratat kapott a sátán is,és ezzel Isten megtisztelte,ezzel élt vissza,hisz előtte Isten dícséretét vezette.
Én nem tudom a választ mindenre,legalább egyetértünk,hogy ami nem tény, azt nem lehet tényként kezelni.Te egyébként azonos vagy azzal, aki állandóan hisztizik a másik kérdésnél?
Az intuíciónál pedig nem csak eneergia van,hanem információ egy még nem tapasztalt dologról.Az információ pedig szellemi természetű.Ezt Isten helyezi az emberi szellembe,nem a vak véletlen.A világot sem a vak véletlen hozta szerintem létre.(nem egy céltalan bumm)
Tehát elvesztetted a vitát, mert az érveim sajátok, és túl jók.:)
Pld.az információ van a világban, de hogyan került oda?
Csak szellemi módon,nem anyagi módon.
Pedig rengeteg érvet írtam.
Te egyébként mit gondolsz az intuícióról,szellemvilágról?
Szerinted honnan van az info
máció a teremtett(szerintem) világban?
A véletlen létrehozhat ilyen komplex,működő szervezeteket,vagy inkább egy magasabbrendű szellemi lény?
Olvasddát részletesen minden szavát:www.ertem.click.hu,és rájössz,bukott a materializmus.Plusz nézd meg a kvantunfizikás videót,mielőtt írsz.Ezekről mi a véleményed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!