Ha nem vagyok hívő, már nem is szabad kereszt alakú ékszereket hordanom?
Törvénybe kellene iktatni, hogy mindent szabad, ami neked és/vagy másoknak biztosan (tény) jó/hasznos, senkinek nincs kárára. Az ellenkezőjét büntetni.
De ez lenne a bűnözés, politika és személyeskedések, mások hülyeségéből és helyett vívott csaták vége.
Így öt év távlatából visszaolvasva a kérdést, kicsit viccesnek érzem a lázadó tini hangvételemet és a nagy erkölcsi csatát, amit szítottam vele. De gondoltam megosztom a válaszadókkal (ha még nézi bármelyikük a GYK-t), hogy még mindig ateista vagyok, és még mindig hordom azt a láncot- bár már közel sem minden nap.
Ha valaki kérdezi - bár ez is jelentősen megritkult az idő előrehaladtával -, akkor azt mondom csak, hogy ez egy számomra fontos érték, ezért hordom. Ennyi. Semmi nagy eszmefuttatás a kereszt szimbólum mivoltjáról vagy a kereszténység helyéről a világunkban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!