Jehova tanúi, milyen ellenvetésekkel cáfolnátok meg, hogy agy mosottak vagytok, a szervezetetek által programozott robotok?
Kedves NO NAME kerdezo !!!
A szavak kozott olvasva a "bolcsesseged" kicsapongo es hogy ne sotetsegben tapogatozz ertesitelek hogy fuggetlen melyik vallasi iranyzatot kepviseled egy porszemmel se kulomb es felsobbrendu a te vallasod mint barmelyik mely hivatalosan letezik a Fold nevezetu bolygon.Tovabba barmilyen jelzot is alkalmazol ugyanaz ervenyes a sajat vallasi rendszeredre is.
T kérdező! Kár nagy szavakkal dobálózni, mert a "meggyőződésed" nem pontos ismereten alapul. Semmivel sem tudod bizonyítani a vádat a szervezet ellen, mert annak bibliai létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Számtalan buta vádat fogalmaztak már meg szervezetünk ellen, de mind csak azt bizonyítja, hogy ezen kritikusok hiányos ismerettel, vagy rosszindulattal állnak a kérdéshez.
Jehova Tanúi mielőtt megismerték az igazságot, gyakran éppolyan ellenségesek és előítéletteljesek voltak, mint ma sokan a kívülállók. Ha valakik, akkor ők igen kritikusak voltak azzal a szervezettel szemben, melyet a leginkább támadnak az emberek. Ezért nem realisztikus azzal vádolni őket, hogy nem voltak elég kritikusak és alaposak a hitük megalapozásában. Sőt, minden őszinte ember tudja, hogy nem pusztán érzelmi alapon képzelik a tanítványképzést, hanem komoly tanulmányozás és ismeretszerzés módszerével. Pedig a legtöbb állítólagos kereszténynek ez javarészt érzelmi kérdés csupán. Ezért olyan a legtöbb egyház híveinek a gyümölcse, amit Jézus "rossz gyümölcsöknek" nevezett.
A nevemre vagy kíváncsi? Igazad van,egy nick néven nagyon sok múlik,ezért bevállalom én is:Lenitnes.r vagyok.Remélem így már ki van elégítve az igényed,és többet nem kell angolul kiabálnod.
Nem tartozom egyik hivatalosan létező valláshoz sem.Azt gondolom a világ dolgairól,amit gondolok.Persze bizonyos átfedések nyilván vannak a vallásokkal is,de azért egy porszemnyi különbség csak van.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ha már a megkérdőjelezhetetlen Bibliai létjogosultságot hozod fel,ezt csak azért küldöm,hogy lásd,mennyire lehet mindenben a Bibliára hivatkozni.Pedig nem én írtam a Bibliát,de a tanúk válaszait sem én adtam a szájukba.
Igen,küldtél rá egy választ ma,köszönöm.Ezidáig miért nem írt rá választ senki,ha ilyen egyértelmű a válasz?
Egyébként itt nem ír sátánról,mint kísértő lényről,mert akkor azt írta volna.Saját tulajdon kívánságról beszél,pont azt hangsúlyozva,hogy ne más tényezőkre fogjuk a kísértést,se sátánra,se istenre,hanem vállaljuk fel,hogy a mi részünk,mi vagyunk érte a felelősek.
"Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága."
Rendben,tudom,hogy én ezt így értelmezem,te meg máshogy.
A második kérdés:Megkértem a válaszolót,hogy válaszoljon a feltett kérdésekre,de csak tettette,hogy ő már válaszolt:
"A kérdezőnek azért válaszolok, mert bár nagyon szőrszálhasogató, a legelemibb kérdéseket is kiforgatja és más szemszögből tálalja, de ez nem baj, ha legalább érdekli is a másik válasza. Ha ŐSZINTÉN érdekli az embert a VÁLASZ, az igaz válasz, akkor igenis LEGYEN nagyon alapos, nem is szabad alább adni!"
A kérdéskör a # 31/53-es kommentemben olvasható.
"Egyébként itt nem ír sátánról,mint kísértő lényről,mert akkor azt írta volna.Saját tulajdon kívánságról beszél,pont azt hangsúlyozva,hogy ne más tényezőkre fogjuk a kísértést ..."
Nem azt mondja, hogy nincs más külső kísértő forrás, igaz? Ezt te magyarázod itt bele, igaz? Van és létezik a saját felelősség és lelkiismeret, ami csak akkor működhet jól, ha megfelelően kiiskolázott az ember lelkiismerete a Biblia alapján, mert ha ez nincs, akkor nem tudunk ellenállni a külső kísértéseknek, melyek fő forrása Sátán. A Bibliát nem egy-egy kiragadott és magában értermezett szövegrésszel kell értelmezni.
Apropó helyesírásellenőrző! Szavanként ellenőriz. Ezért nem jelezte a hibát. Ez egy összetett szó. Csak hogy tudd. Az agybaj, vagy agyvelő szavakat is külön írod? Azokat se fogja hibásnak jelezni..
Visszatérve a tárgyra, én nem tartom őket agymosottnak, a politikai pártok körében jóval több az agymosott, sőt az agyament barom is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!