Jehova Tanúitól. A vallásalapító, Russel hogy-hogy nem tudta a következő vezető ( Rutherford ) által a Bibliából kiolvasott 1914-es láthatatlan Jézusi alászállást a Földre?
A tejfogak hianyatol jobban lathatnad,ha figyelnel is nem csak latnal.
Azok akiknek kell azok megertik.
Jezus nem legballonon szallt ala,de legyel gyugodt itt van.
Es teged figyel!
A kovetkezo ezer evben mi meg dumcsizni fogunk,mert vannak ilyen csalafinta lehetosegek a kerdeseidnek alapjaul.
Kar,hogy nem erted a valaszokat,pedig a mozaikod mar felig keszen lenne.
Kedves Filoszmen, igazán kevered kissé a dolgokat. Elöször is nagyon fontos tény lenne, hogy Russzel NEM volt vallásalapító.
Ruszel és egy kis csoport elöször az adventistákkal együtt tanulmányozták a Bibliát. Nem adtak ki semmilyen új fordítású Bibliát, mint egyesek gondolják.
Nem is találtak ki semmit sem, csupán tanulmányozták a Bibliát.
Megértették a Bibliából, hogy nincsen háromságtan, nincsen halhatatlan lelke az embernek, felismerték, hogy a Biblia megjövendöli, hogy a Földet Jehova paradicsommá fogja változtatni. Kedves Filoszmen, ez mind benne van a Bibliában, nem találtak ki semmi mást.
Az hogy Krisztus már a mennyben uralkodik ezt a felismerheted te is, én is, mindenki más, ha figyelmesen elolvasod a jövendöléseket.
Katy
Sanyi :) ha Jézus Krisztus uralkodna már akkor mi most nem pötyögtetnénk itt olyan kényelmesen.
Mert ha jön hidd el nekem látni fogod és nem csak te hanem még a vakok is.
Jézus nem sunyiba meg dugiba kezdi el uralkodását hanem Királyhoz méltóan,hiddl a Bibliának és ne a Russel féle okkultistáknak.
Szia
Tévedsz kedves utolsó, mert bár Jézus nem sunyiba foglalja el a trónját, de a jövendölések szerint ezt a földön bekövetkező nehézségek fogják jelezni.
Tehát lehet látni.
Hiszen ahhoz, hogy Jézus az égben elfoglalja királyi trónját, meg kellett tisztítania az eget a nem oda illő elemektől, mint sátán és démonai, levetette az égből a földre, és ez a földön igen nagy nehézségek kezdetét jelzi,
a jelenések könyve és a az evangéliumok is beszámolnak arról, hogy Jézus uralkodásának kezdete nem hoz azonnali kellemes életet, mert az ellenségei között kezdi meg az uralmát.
ezen kívül, az utolsó pillanatig azt a munkát végeznie kell azoknak akik parancsot kaptak:
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
A világ rendszer befejezéséig, vagy is addig amíg Jézus a földön is átveszi az uralmat ezt a munkát végezni kell.
Katy Weaver
Szia Filoszmen barátom:
Jézus soha nem fog a földre alászállni, mert Ő az égből fogja irányítani a királyságot.s az uralkodását a fenti válaszaimban leírt jelek mutatják.
ezért bizonyos értelemben nem láthatatlan a jelenléte, csak sokan azért nem látják, mert fizikailag gondolják, hogy idejön megint.
Pedig a jelek fizikai dolgok történése a földön...s nem Jézus fizikai megjelenése, ezért mondja, hogy minden "szem" meglátja, és itt nem a fizikai látásról beszél, hanem az értelemmel való felfogásról.
Katy Weaver
Bocs, de ki mondta, vagy sugallta, hogy Russel lefordította a Bibliát??? Ha engem így félreolvasol, akkor ki tudja, mi mindent látsz bele a Bibliába, kedves Katy...
Az igaz, hogy egy szakadár adventista csoporthoz csapódott Russel, mely azóta a süllyesztő e jutott, viszont, hogy
tanítványokat szerezzen maga köré, azt híresztelte, hogy eredeti nyelveken olvassa a Bibliát és új összefüggésekre jutott. Néhányan ezt nem hitték és beperelték. A bíróságon aztán bevallotta, hogy semmiféle antik nyelvekben nincs semmilyen jártassága és visszavonta a kijelentéseit. Erről bírósági jegyzőkönyvek vannak, már többször belinkeltem, utána lehet nézni...gondolom ezt egy J. T. sem tette meg.
Viszont Russel, jó kereskedő lévén, meg, hogy a nevét valamilyen formában az utókorra hagyja tovább szőtte a meséit, és sokan újra hittek neki. Bár egyetlen jövendölése sem jött be, se Armageddonnal, se mással kapcsolatban, a tanítványai, hogy valamiképp igazolják a " mester " szavait, a Bibliát ügyesen a gondolatai, nézetei alá tolták. Amit annak idején kiokoskodtak az adventistákkal, azt jó tíz év alatt a követői megoldották. Átformáltak mindent, amit Russel másképp gondolt, ide-oda tologatták az értelmezéseket, mígnem kialakult egy olyan Biblia, ami igazolja Russel eredeti elképzeléseit. Az már csak hab a tortán, hogy a Fordítói Bizottságból senki nem rendelkezett felsőfokú nyelvi tanulmányokat igazoló dokumentumokkkal. De hát, Russel tévedései után ez már bagatell...
Persze a kérdés még mindig az, mert erre valahogy még mindig nem jött válasz, hogy amit Rutherford kijelentett Jézussal kapcsolatban, azt Russel miért nem tudta? Ha pedig Russel nem vallás alapító, akkor a J. T. nem vallás, hanem egy önjelölt szekta.
Ha igy allsz hozza,soha nem fogod megerteni azt amit Jezus tanitott,es a Bibliai profeciak feltarnak.
Nem is szeretnem neked elvenni az idodet,mert komolyan megvizsgalni mi,es hogyan alakult ki,azt itt egy par mondatban nem lehet.
Ha pedig leirjak a valaszt ,ugysem fogod elfogadni,hogy miert az mindeggy.ez is nehez dio.
Russel pedig nem vallas alapito volt.
Kedves Filoszmen, azért írtam ezt a komentárt a Bibliával kapcsolatban, hogy ezen az oldalon sokszor olvastam támadó szövegeket azzal kapcsolatban, hogy Ruszel valami ujfajta Bibliát adott ki.
Lehet hogy Te ezeket a szövegeket nem olvastad. Én sem olvasok el minden komentárt, erre nincs idö.
Látod kedves barátom ilyen egyszerü a válasz. :)
Katy
A kérdésre nincs válasz?
A másik...az az adventista csoport, akikhez Russel egy ideig csapódott, és akiktől egy csomó mindent átvett, - Jézus nem Isten, a Pokol létének tagadása, szentháromság...-, szóval azok hol vannak? Pedig ugyanazokat az " igazságokat " hangoztatták...
Szóval, a kérdésre? Semmi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!