Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, milyen ellenveté...

Jehova tanúi, milyen ellenvetésekkel cáfolnátok meg, hogy agy mosottak vagytok, a szervezetetek által programozott robotok?

Figyelt kérdés
2014. szept. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 Kései Sirató ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az agymosottak szót helytelenül írtad.

Mi a kérdésed célja? Provokáció?

A Jehova tanúi is hisznek valamiben, a katolikusok meg más valamiben.

Sajnos a legtöbb ember csak a pénzben hisz.

Én nem nevezném az embereket robotoknak, aki ezt a vallást választotta, szabad akaratból tette, ők nem kényszerítenek senkit. Nálam is voltak többször, nem volt velük gond. Mindenki hisz valamiben.

2014. szept. 18. 15:12
 32/68 anonim ***** válasza:
43%
Sehogy, a saját törvényeikben is benne van, hogy nem lehet önálló véleményük a világ dolgaival kapcsoaltban, kvázi egy parancs, hogy szórd tele az agyad Tomikristállyal, hogy a szép fehér felületre majd mi odagányolhassunk valamit.
2014. szept. 18. 15:15
 33/68 A kérdező kommentje:

Köszi János 114,finom volt:-)

Kései Sirató,nem hiszem,hogy helytelenül írtam,a helyesírás ellenőrző programom így adja ki helyesen.Vagy most provokálni akarsz a helyesírással??? ejnye már,a barackos rétesííííít neki!

Na szóval;Tényleg érdekelt ez a kérdés.Azt is értem,hogy szabad akaratukból választották,csak tudod ez valahogy úgy van az én meglátásom szerint,mint amikor valakinek egy reklám beleivódik a tudatába,és aztán azt hiszi,hogy teljesen a szabad akaratából veszi meg minden nap az adott dolgot.De a reklámot,és így a vásárlót is valakik mozgatják a háttérből.

Na,még egyszer bocsánatot kérek,ha valakinek nagyon a lelkébe gázoltam,csak leírtam a véleményem,és kíváncsi voltam a tanúkéra is.

2014. szept. 18. 17:12
 34/68 ceri ***** válasza:
helyes sírás :)
2014. szept. 18. 18:32
 35/68 A kérdező kommentje:
:)
2014. szept. 18. 19:45
 36/68 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Kaptál már hideget és meleget is az egyesek által nagyképűnek tartott kérdésedre (tudod, csak diplomatikusan :-)), van aki keményebben visszavág a nem Tanúk közül is, van aki "hízeleg" neked. Én engedelmeddel már nem válaszolnák erre a kiírt kérdésre, mert amúgy sem tartom korrektnek, mivel általánosítasz benne, ugye tudod? A testvérek (igen, az én Tanú testvéreim) és mások is (dicséret nekik!) szépen leírták már előttem, hogy miről is van szó, és lehet hogy nem egészen erre számítottál. Lehet, hogy sima meccsnek képzelted ezek ellen az "agy mosott robotok" ellen? Az én véleményem az, hogy nem olyan egyszerű ez a világ, ahogyan ti ezt képzelitek ('ti', akik hasonló pimasz kérdéseket tesztek fel), nem mindig az a negatív szereplő, akire a többség azt mondja, sőt, gyakran nem!

............

A 17 és a 24-es válaszolónak ezen módon üzenném, hogy jó lenne alaposabban megvizsgálnia a Bibliát, hogy mit tanít a "prófétálás" és a "profetikusság" formáiról, mert jól látszik, hogy nincs képben ezzel kapcsolatban. :-)

A Tanúk SOHA, az 1972-es folyóirataikban sem állították, hogy Istentől közvetlenül ihletett emberek, vagy próféták lennének, úgy, mint pl. a Bibliaírók. Ez tény, és ezt kár is boncolgatni, mert minden alapos, minket ismerő ember tudja, hogy ennek az ellenkezője NEM igaz!

2014. szept. 18. 23:19
 37/68 anonim ***** válasza:

"Elég baj, hogy nem tudják felfogni, hogy nem jó helyen vannak."

Kedves ceri! Mert hol lennénk jó helyen, esetleg ott ahol te vagy? Miért? Mindig csak ez a fránya 'miért' a probléma, mert erre már nincs bölcs és bibliai válasz. :-)

"Nem bántani akarnak minket, hanem csak lenéznek."

Tényleg? Kösz hogy jössz. :-))) Magamtól különben sose jöttem volna erre rá. Menten abba is hagyom a tanúskodó munkát, hiszen "felvilágosítottál" engem, hogy akik eddig pl. erőszakos, alkoholista vagy drogfüggő embereket húztak ki a lekvárból és megtanították nekik azt, amit Jézus adott tovább a tanítványainak, azok csak lenézték őket - hú de kár volt ezt tenniük, hát nem szégyellik magukat ...

Nos, a viccet félretéve, azt hiszem jó lenne itt sokaknak önkritikát gyakorolniuk és abbahagyni az olyanok szapulását, akik legalább teszik azt, amit a többség nem!

"Amolyan tévelygő tudatlanokra tekintenek ránk, akiket meg kell menteniük."

MINDENKI tudatlan, csak más-más témában. :-) Elhiszed? Még én is tudatlan vagyok, mindenki tudatlan bizonyos dolgokban, mindenki, még TE IS! Alázatosnak kellene lenni, nem butaságokat fogni másokra, főleg nem általánosítva.

"Azon a szinten ahol ők vannak, sajnos törvényszerű a viselkedésük, hogy küldöttnek érzik magukat."

És ha tényleg azok? És ha az első sz-i tanítványokat, sőt magát Jézust is UGYANILYEN hamis vádakkal illették a kortársai? Milyen bizonyítékaid vannak az ellen, hogy Isten megjövendölt munkáját végzik? Az pl. hogy voltak változások, sőt még LESZNEK IS?! Nem gondolod, hogy inkább azokkal van nagyobb baj, akik fanatikusan ragaszkodnak minden tévedésükhöz? Ezt a Tanúkról nem lehet elmondani, igaz?

"A hit mindenkinek a magánügye."

+ A Társadalom erre épül, tehát csak ennyire magánügy. Az emberek világnézete (ami minden épeszű embernek van) nagyban befolyásolja a szűkebb és tágabb környezetének az életét, kihat rájuk, ha akarod, ha nem! Csak nem mindegy, hogy a hited, világnézetedből fakadóan negatívan, vagy pozitívan.

"Biztos vagyok benne, hogy Jehova Tanúi közt is vannak tisztességes, jó emberek"

Mert hány JT-ját ismersz, aki adócsaló, gyilkos, börtöntöltelék? És hány olyant, aki ezt teszi, és a többséget kitevő nagy egyházak tagja?

"Ők ugyanis, amikor érvelnek, azt a látszatot keltik, hogy gondolkodnak, valójában azonban a "gondolkodásuk" elfogultságon alapul"

Valójában az érvelésük bibliai MEGGYŐZŐDÉSEN alapul, hogy pontos legyek.

"Ők például a mai napig azt hirdetik, hogy az Újszövetségben bent volt a Tetragrammaton, csak a keresztények kivették belőle. Nos a helyzet a következő:"

És innentől nyomod a megszokott sódert, amivel minden Tanú is tisztában van. Nem gondolod, hogy éppen téged vezettek meg, mert azt sem tudod, hogy a Tanúk mivel érvelnek és miért? Még a számokat is egy hamis adatokat megadó forrásból vetted.

Bár tény, hogy a Keresztény Görög Iratokban előforduló 320 közvetlen idézet legtöbbje és a mintegy 890 egyéb idézet és utalás a Héber Iratokra vonatkozóan a Septuagintán alapul, de az is tény, hogy a Septuagintában szerepel Isten Neve. A Septuaginta papiruszra írt töredékeiből még ma is számottevő mennyiség áll rendelkezésre a tanulmányozáshoz. Ezek azért értékesek, mert a korai keresztény időkből valók, és bár gyakran csak néhány versről vagy fejezetről van szó, segítséget nyújtanak a Septuaginta szövegek tartalmának megállapításában. Az i. e. I. századból való Fouad-papiruszgyűjteményt (266-os leltári sz.) 1939-ben fedezték fel Egyiptomban. Ez Mózes első és ötödik könyvét tartalmazza. A Mózes első könyvének töredékeiben nem szerepel az isteni név a hiányos megőrzés miatt. A Mózes ötödik könyvében különböző helyeken megtalálható szögletes héber betűkkel a görög szövegben.

Több mint ötven évvel ezelőtt Palesztinában találtak valamit, ami szintén erőteljes bizonyíték az ellen, amit mondasz. A Holt-tenger nyugati partja közelében levő barlangok átkutatása közben egy csoport felfedezte egy ősi bőrtekercs töredékeit, mely a tizenkét próféta (Hóseástól Malakiásig) könyveit tartalmazta görög nyelven. Az írások i. e. 50 és i. sz. 50 között keletkeztek. Ezekben a régebbi töredékekben nem helyettesítették a tetragrammát az „Isten” és az „Úr” szó görög megfelelőivel. Ezzel bebizonyosodott, hogy a Szentírás korai Septuaginta fordításában használták az isteni nevet. Ezek a régi töredékek erőteljesen bizonyítják, hogy Jézus és első századi tanítványai ismerték és használták Isten nevét.

Nagyon érdekes, hogy az isteni név a Tetragramma formájában megjelenik Origenész i. sz. 245 körül elkészült Septuagintájában, a hatoszlopos Hexaplában is. Origenész a Zsoltárok 2:2-ről szóló magyarázatában ezt írta a Septuagintáról: „A legpontosabb kéziratokban A NÉV héber betűkkel szerepel, mégpedig nem napjaink héber [betűivel], hanem a legrégebbiekkel.” A bizonyíték meggyőző erővel tárja fel, hogy a Septuagintát már egy korai időpontban meghamisították, mivel a Ky‧ri‧os (Úr) és a Theos (Isten) szavakkal helyettesítették a Tetragrammát. Mivel a korai keresztények az isteni nevet tartalmazó kéziratokat használtak, nem feltételezhető, hogy nyilvános szolgálatuk során azt a zsidó hagyományt követték, amely mellőzte „A NÉV” kiejtését. Ők közvetlenül a görög Septuaginta segítségével tanúskodhattak Jehova nevéről.

2014. szept. 19. 00:09
 38/68 ceri ***** válasza:

Kedves 37-es !

Megpróbálok válaszolni arra amit nekem címeztél.

""Elég baj, hogy nem tudják felfogni, hogy nem jó helyen vannak."

Kedves ceri! Mert hol lennénk jó helyen, esetleg ott ahol te vagy? "

Igen, szerintem ott, de hát ez is szubjektív, mint mindenkinek a hite. A ti istenetek Jehova, 1 gonosz isten. Nincs itt mese, rasszista, népirtó, önimádó, és még sorolhatnám -legalábbis az ószövetségben leírtak szerint. Sok jót hirdet, de sok gonoszság van elrejtve -afféle árukapcsolás módján a bibliában. Én az EMBER pártján állok ebben a kérdésben. Kb ugyanolyan indíttatásból, mint ahogy 1 kismacska mellé, ha az egy állatkínzó kezébe kerül. Tudod nincs az rendben, hogy az egyik oldalról szabad, sőt kell csecsemőket gyilkolni, a másik oldalról meg butának, tudatlannak sem szabad -csak mert Jehova nekik nem mutatkozott meg, vagy nem elég meggyőzően, ők pedig másban hisznek ezért. Te mit éreznél és tennél fordított esetben? Ha titeket gyilkolnának, pusztán azért, mert nem követitek mások igaz (vagy annak vélt) hitét. Az éremnek két oldala van. Igazságosak csak akkor lehetünk, ha megnézzük mind2 oldal igazságát. Ha nem ezt tesszük, akkor az állat szintjén vagyunk. Én akarok -enni, b...ni, nekem van igazam!- más nem számít. Dögöljön meg! Emberek vagyunk, nem farkas horda, akik nem is tudják elképzelni, hogy más szempont is létezik, mint a sajátjuk. Az ilyen cselekedetekre nincs semmiféle mentség, magyarázat. Illetve van -a bűnözőknek. Ez az ő mentalitásuk.

""Nem bántani akarnak minket, hanem csak lenéznek."

Tényleg? Kösz hogy jössz. :-))) Magamtól különben sose jöttem volna erre rá. Menten abba is hagyom a tanúskodó munkát, hiszen "felvilágosítottál" engem, hogy akik eddig pl. erőszakos, alkoholista vagy drogfüggő embereket húztak ki a lekvárból és megtanították nekik azt, amit Jézus adott tovább a tanítványainak, azok csak lenézték őket - hú de kár volt ezt tenniük, hát nem szégyellik magukat ... "

Nem ezzel van bajom. Ha valaki segítséget kér, ne tagadjuk meg tőle. Az erőszakossággal van bajom. Ti meglátogatjátok a "beteget" -vagy a nem beteget- és erőszakkal le akarjátok a torkán tuszkolni a banánt. Mondván, hogy ez jó neked, mert vitamin van benne.

Különben nem véletlen, hogy ezek a szekták az elesett emberek körében térítenek olyan sikeresen. Mankót nyomtok a törött lábú szerencsétlen hóna alá, de úgy, hogy elhitetitek, hogy ez az egészséges, és mostantól már mindig így kell járnotok.

" MINDENKI tudatlan, csak más-más témában."

Igen, de most erről a konkrét dologról van szó.

"Alázatosnak kellene lenni, nem butaságokat fogni másokra, főleg nem általánosítva. "

Ti általánosítatok, amikor a másik ember hitét semmibe veszitek. Ugyanezt teszik az ateisták is amikor minden hívőt tudatlan baromnak titulálnak. Csak ti finomabban fogalmaztok, mert ezt célravezetőbbnek tartjátok -joggal. Nyilván célravezetőbb, mint a nyílt erőszak, amire most módotok sincs.

Amikor viszont úgy gondolta a felekezeted, Hitlernek is felajánlkozott -persze ezen nem csodálkozom, hiszen Jehova az istenetek.

"..... küldöttnek érzik magukat."

És ha tényleg azok? És ha az első sz-i tanítványokat, sőt magát Jézust is UGYANILYEN hamis vádakkal illették a kortársai? Milyen bizonyítékaid vannak az ellen, hogy Isten megjövendölt munkáját végzik? Az pl. hogy voltak változások, sőt még LESZNEK IS?! Nem gondolod, hogy inkább azokkal van nagyobb baj, akik fanatikusan ragaszkodnak minden tévedésükhöz? Ezt a Tanúkról nem lehet elmondani, igaz? "

Tehát jól látom. Ti nem vagytok Jézus. Ő valamit vállalt, megszenvedett -letett az asztalra. "Ezt a Tanúkról nem lehet elmondani, igaz? "

Mellesleg határozottan megkülönböztette magát a "ti atyátoktól" Hiába akarja a biblia összemosni a hazug gonosszal. Az ezerszer meghamisított, cenzúrázott biblia is. A manipulációt csak a vak nem látja. a 2 féle tanítás ég és gyehenna. Ti aztán fantasztikusan ragaszkodtok ehhez a több, mint tévedéshez.

""A hit mindenkinek a magánügye."

+ A Társadalom erre épül, tehát csak ennyire magánügy. Az emberek világnézete (ami minden épeszű embernek van) nagyban befolyásolja a szűkebb és tágabb környezetének az életét, kihat rájuk, ha akarod, ha nem! Csak nem mindegy, hogy a hited, világnézetedből fakadóan negatívan, vagy pozitívan. "

Nem, a hit az egyént építi -vagy rombolja.

Az anyagi világra ítélt embernek az ebből a létből fakadó feladatokat kell megoldania, mégpedig úgy, hogy a saját és a mások érdekeit a legkevésbé sértse. Béke, szeretet, boldogság csak ebben az esetben lehetséges.

Ha isten épeszű, és van benne egy kis jó érzés, akkor ennél többet nem várhat el tőlünk. Állítólag ő börtönzött be minket. Ez olyan pofon egyszerű, mint hogy mocskosak leszünk ha bedob minket a pöcegödörbe. Persze nem kell törekednünk, hogy fenékig igyuk -sőt pont fordítva- de ez innentől a mi dolgunk és érdekünk. Az agresszornak nincs erkölcsi alapja, hogy kritizálja a tisztaságunkat.

2014. szept. 19. 07:34
 39/68 anonim ***** válasza:

"A ti istenetek Jehova, 1 gonosz isten. Nincs itt mese, rasszista, népirtó, önimádó, és még sorolhatnám -legalábbis az ószövetségben leírtak szerint."

Itt megint a 'miértek' hiányoznak. De nem a szokásos KIRAGADOTT vádak kellenek erre, mert azok emberi értékítéleten alapulnak és egyoldalúan, magában értelmezett álláspontok, sőt, van köztük olyan is, melyet egy az egyben félremagyarázott Írásszövegekre alapoztok. Ezen kívül pedig más nincs, tehát ez is üres vádaskodás marad Jehova ellen.

"Én az EMBER pártján állok ebben a kérdésben."

:-) Én pedig ISTEN pártján állok, mert az ember már tökéletesen leszerepelt. És várd ki a végét! A közeljövő globális eseményei szörnyű dolgokat fognak mutatni - az "EMBER pártján" állva, de csak addig, míg Isten hagyja.

"Tudod nincs az rendben, hogy az egyik oldalról szabad, sőt kell csecsemőket gyilkolni, a másik oldalról meg butának, tudatlannak sem szabad -csak mert Jehova nekik nem mutatkozott meg, vagy nem elég meggyőzően, ők pedig másban hisznek ezért."

Tudod mi nincs rendben? Az, hogy félremagyarázzátok a kiragadott Írásszövegeket, hazugságokat magyaráztok bele a Bibliába, nos, ez tényleg nincs rendben. De ezzel is csak azokat tudjátok félrevezetni magatokon kívül, akik nem elég alaposak, valamint hiszékenyek, hisznek az EMBERBEN. Felületesek vagytok többségében sajnos.

"Te mit éreznél és tennél fordított esetben? Ha titeket gyilkolnának, pusztán azért, mert nem követitek mások igaz (vagy annak vélt) hitét."

Az "igaz', vagy "annak vélt" között azért nagy szakadék tátong, nem gondolod? És vajon nem azt kéne először eldönteni, hogy mi az igazság? Sokan még csak nem is hisznek (megismerhető) igazságban, főleg nem vallásos igazságban. Az emberek többsége FELÜLETES, félrevezetett, mert belenyugszik pl. a "szenthagyományok" diktálta mítoszokban, babonákban, emberi filozófiákban rejlő Írásellenes és áltudományos válaszokba. Kevesen kutatnak az igazság után, kevesen elég alaposak ahhoz, hogy a mélyére ássanak a dolgoknak. De természetesen az ilyenek is azt terjesztik, hogy ők már "felvilágosult" emberek, akik "komoly és elfogulatlan vizsgálatoknak vetették alá a Szentírást" - na persze! Az eredményükön ez mindig látszik.

Ja, és a Krisztus-követők, vagyis az igazi keresztények nem gyilkolnak (soha nem is gyilkoltak) senkit a másféle világnézete miatt!

"Nem ezzel van bajom. Ha valaki segítséget kér, ne tagadjuk meg tőle."

És ha nem kér, de látom, hogy segítségre szorul? Honnan tudod, hogy te pl. minden igazságnak a pontos ismerője vagy, aki soha semmiféle segítségre nem szorul?!! Vagy nem tartod magad ilyennek? Akkor pedig milyen alapon utasítod el Jehova Tanúi olyan irányú segítségét, melyről neked nincsenek pontos és alapos értesüléseid. Te azt hiszed, hogy vannak, de amiket írsz, abból egyértelműen kiderül, hogy nincsenek. :-)

Milyen "erőszakról" beszélsz?! Miért vádaskodsz "erőszakos banánletuszkolásról", mikor semmiféle erőszakot nem alkalmazunk SENKIVEL? A bibliai igazságot NEM IS LEHET másként az emberek szívébe ültetni, csakis békés és szeretetteljes eszközökkel, a krisztusi módszerekkel. Ne keverj össze bennünket a hitehagyott kereszténység viseltes dolgaival.

"Különben nem véletlen, hogy ezek a szekták az elesett emberek körében térítenek olyan sikeresen. Mankót nyomtok a törött lábú szerencsétlen hóna alá, de úgy, hogy elhitetitek, hogy ez az egészséges, és mostantól már mindig így kell járnotok."

Nem, nagy tévedés! Akik alapos kutatás és tanulmányozás után megértik és elfogadják a bibliai igazságokat, azok abban fognak meggyőződéssel hinni, hogy Isten helyreállított földi paradicsomában „szökell a sánta, mint a szarvas” (Ézs 35:6) Nem, nem mankóval kell járniuk. :-)

""Alázatosnak kellene lenni, nem butaságokat fogni másokra, főleg nem általánosítva. "

Ti általánosítatok, amikor a másik ember hitét semmibe veszitek."

Egyetlen Tanú sem veszi mások hitét "semmibe"! Az, hogy nem fogadjuk el a vallásos és áltudományos hazugságokat, vagyis nem fogadunk el mindent, még nem jelenti azt, hogy mások hitét semmibe vesszük, vagy lenézzük. Tiszteletben tartjuk, de az bibliai igazsággal nem fogjuk egyenrangúnak beállítani, csak hogy liberálisabbnak tűnjünk.

"Csak ti finomabban fogalmaztok, mert ezt célravezetőbbnek tartjátok -joggal. Nyilván célravezetőbb, mint a nyílt erőszak, amire most módotok sincs."

Az erőszak semmilyen formája sem elfogadható egy keresztény számára a hitének, világnézetének másokkal való megismertetését illetően. Ez nem opció, hanem szigorú TÖRVÉNY! Akik erőszakkal térítettek a múltban (akárcsak szellemi kényszerítéssel is), azok nem igaz keresztények voltak. Az eredményeik, a mai szellemi gyümölcseik is ehhez hasonlóan rosszak.

"Amikor viszont úgy gondolta a felekezeted, Hitlernek is felajánlkozott"

Mikor és miben? Te tudod pontosan, hogy miről beszélsz? Mert én tudom, hogy ez egy rosszindulatú vád, csak az a kérdés, hogy te tisztában vagy-e vele, vagy úgy terjeszted, hogy nem ismered a PONTOS részleteket. Mindegy is, mert így is, úgy is nagyon negatív rád nézve! Jehova Tanú semmiféle Írásellenes dologban nem alkudtak meg, és nem szolgálták ki a diktátorokat, de ezután sem fogják tenni. A hitehagyott kereszténység pedig megtette és megteszi ezután is, ami azt is jelenti, hogy hittestvéreik ellen fordultak és fordulnak faji, nemzetiségi, politikai és vallási alapon.

"+ A Társadalom erre épül, tehát csak ennyire magánügy. Az emberek világnézete (ami minden épeszű embernek van) nagyban befolyásolja a szűkebb és tágabb környezetének az életét, kihat rájuk, ha akarod, ha nem! Csak nem mindegy, hogy a hited, világnézetedből fakadóan negatívan, vagy pozitívan. "

Nem, a hit az egyént építi -vagy rombolja."

Ne mellé beszél kérlek, hanem cáfold meg azt, amit itt fent írtam. Nem cáfoltál, csak tagadtál.

2014. szept. 19. 14:29
 40/68 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy sima meccsnek képzelted ezek ellen az "agy mosott robotok" ellen? Az én véleményem az, hogy nem olyan egyszerű ez a világ, ahogyan ti ezt képzelitek ('ti', akik hasonló pimasz kérdéseket tesztek fel),"

Mondom,hogy kellene ide egy "Pozitív Valláskritika" és akkor egy "ti" sem tenne fel pimasz kérdéseket.

"nem mindig az a negatív szereplő, akire a többség azt mondja, sőt, gyakran nem!"

Nem arról van szó,hogy démonizálni,meg lealjasítani akarom Jehova tanúit,hanem arról,hogy meggyőződésem szerint vannak dolgok,amikre a tanúk nem látnak rá.Pont azért,mert túlzottan benne vannak az egészben,és nincs egy egészséges kritikájuk,rálátásuk a szervezetükre,amiről mondjuk nem ők tehetnek.Tudom,hogy a tanúk azt gondolják,hogy divat őket cikizni,ez ugye meg is lett jósolva,és most biztos én is csak ezt teszem,mert a nagy átlag Jehova tanúi cikizőkhöz tartozom.De másoktól függetlenül is ez a véleményem,meg sok más felekezetről is egyébként.Az általánosításról meg azt gondolom,ha felteszem ezt a kritikus kérdést róluk,akkor,hogy ne általánosítsak? Mert ugye tanú és tanú között mi a különbség vallási értelemben? Ha csak 40 tanúról gondolom azt,hogy agy mosottak,akkor az összes többiről már ne gondoljam? mert az egyik királyság teremben mást tanítanak nekik a vezetők,mint egy másikban?

2014. szept. 19. 16:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!