Isten, saját kepére teremtette az embert?
Megmagyaráznátok mert becs szó hogy nem értem !
De szerintem ti sem !
Kedves ma 16:32-kor hozzászóló!
Ezt én sem írhattam volna szebben... ;-)
A kérdező kommentjének első felében feltett kérdésére pedig: a bűnt nem Isten adta. Ő egyáltalán nem pengére állította az embert, ha egyszer vennéd a fáradságot és elolvasnád a Biblia első három fejezetét magad is meggyőződhetnél róla, hogy komolyan figyelmeztette őket a veszélyre, szó szerint azt írja, hogy az ember feladata nemcsak a kert művelése, hanem őrzése is volt.
Az Isten nem robotokat teremtett, hanem önállóan gondolkodó szabad választási képességgel megáldott lényeket, akik szabad akaratukból választották a rosszat.
Arról pedig, hogy 2-3000 évvel ezelőtt, amikor a Biblia írodott mennyire voltak buták az emberek, vagy mennyire nem főképp a tudományok terén, nézz utána a történelemkönyvekben és a régészet által feltárt csodákban, pl. a mai napig nem tisztázott hogyan voltak képesek az egyiptomiak, vagy a mezopotámiaiak, azoknak a fantasztikus épületeknek a kivitelezésére, de említhetném az alexandriai könyvtárat, amely bizony tele volt okosabbnál okosabb írásokkal. A Rómaiak csatornáztak, padlófűtést használtak, és még sorolhatnám. Egyáltalán nem voltak buták, és erkölcsi értelemben sokkal magasabb szinten álltak a mai átlagnál.
Üdv. Péter
Tudtam én hogy kétszínű az öreg,de hogy 6,5 milliárd arca van!Na,neeee!
Akkor Győzike,Kiszel Tünde,Benkő Dániel nem is ember,ugye?
Hmmm? :D
"Az isten a saját képére teremtette az embert."
Michael Jackson
Péternek!
Rosszul fogalmaztam amikor a tudomány teret írtam. Helyesbítek, az evolúció tudomány terére gondoltam, meg azokra dolgokra amiket nem tudtak abban a korban, és most bebizonyosodott hogy nem úgy van mint ahogy a Biblia írja.
Tisztelettel kérdem tőled ! Hogyha az arab világba születtél volna, akkor is a Bibliát tartottad volna a legszentebb könyvnek , nem a Koránt ?mert a Korán azt mondja "Az igazi vallás Allahnál az Iszlám "azt is mondja hogy" aki az Iszlámon kívül más vallás után vágyakozik,annak visszautasítandó a vallása,és a túlvilágon a kárvallottakhoz fognak tartozni . "
Kezdjük ott hogy az iszlám és a judaizmus egyik sem vallás. Mind a kettő valójában ugyanaz: egy dogmatikus rendszer, ami leír több száz parancsot és azt állítja, hogyha nem így jársz el, akkor nem lesz kóser a dolog és pokolra jutsz úgyhogy rettegj és engedelmeskedj...
Meg mind a kettő azt mondja magáról hogy az az igaz vallás, aki nem azt követi az pokolra jut.
Ezeket a "szent" könyveket emberek írták, a bibliával egyetemben, ráadásul minden évszázadban újraírják/hamisítják őket többször is...
Istennek nem kellett a szavát könyvbe íratnia semmivel, benne van minden törvénye és tanítása a teremtett világban, az emberben ugyanúgy...
Az intézményesített "vallások" és egyházak az emberek manipulálására és hülyítésére lettek kitalálva. Ahhoz hogy az ember kapcsolatot teremtsen Istennel, nem kell se pap, se templom, se szentírás, csak lélek és őszinteség. Mindenkiben benne van az Isten. Ilyen k*rva egyszerű.
Szóval aszt mondod hogy elegendő az hogy jót cselekszünk! és nem számít hogy miben hiszünk ? De így a papoknak a megélhetésért kell dolgozni ! Ez így nem jó !
nem hinném hogy a papok az iskolára bíznák az emberek tanítását! És a nagy vallási birtokokat meg luxus rezidenciákat nem lenne miből fenntartani.
Kedves Kérdező!
Az "evolúció tudomány teréről" ahogy te fogalmazol egyáltalában nem bizonyosodott be, hogy nem úgy van mint ahogyan a Biblia írja. Az evolúció egy ELMÉLET arra nézve, hogy hogyan fejlődött az élet az szintén elméletben megfogalmazott több milliárd év alatt a földön. Természetesen a Biblia teremtéstörténete is egy ELMÉLET arra nézve, hogy hogyan teremtette meg az Isten az állatvilágot és az embert.
Úgy gondolom hogy a hit, az ahogyan a világról gondolkodsz - főképp ma - nem kell hogy függjön a környezetedtől, egy beduin benszülött is hihet a Teremtő Istenben, ha a saját tapasztalataiból és a világ gondos megfigyeléséből ide jut el. A mai materialista világszemlélet is egyfajta hit, ami abból táplálkozik, hogy az ember önző, és úgy gondolja sokkal kényelmesebben tudja élni az életét, ha nem vesz tudomást Istenről...
Üdv. Péter
Péternek !
Volt meg egy kérdés amire nem válaszoltál!Arra is szeretnék választ .Persze ha csak te is akarod !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!