Isten, saját kepére teremtette az embert?
Megmagyaráznátok mert becs szó hogy nem értem !
De szerintem ti sem !
Aha ! És mindenhol ott van, még a világegyetem is meg tudta alkotni hajdanán!
És megmagyaráznátok hogy milyen nagy az Isten !
Ha mindent Isten teremtett, akkor ő teremtette a rossz dolgokat is, mondjuk azért, hogy legyen miből tanulnunk. Azért jövünk a Földre, hogy tanuljunk, fejlődjünk, tapasztaljunk, benne van a Föld nevében (pl. fölemelde, fölnevelde, röviden földe, föld).
Az hogy a maga képére teremtette, azt jelenti, hogy az ember is képes a teremtésre. És teremt is, elég ha szétnézel magad körül vagy a világban, ember teremtette dolog szinte minden, még az a sok szenvedés is ami zajlik.
Nem csak az embert teremtette a maga képére, hanem az egész világot, ezért van az, hogyha megfigyelsz egy emberi testet, és megnézed kicsiben, ott is jellegét tekintve ugyanúgy működik. (Pl ezért működik a tenyérből olvasás, vagy a reflexológia és az akupunktúra is. De egy sejt is lényegében ugyanúgy működik, mint egy teljes szerv vagy akár test.) De a Föld is ugyanúgy működik, mint egy szervezet, egy komplex rendszer (pl. az esőerdők a Föld tüdeje, stb), teljes hő- és vízháztartással, stb.
Viszont maga a Naprendszer is egy ilyen egészet alkot, a Galaxis és így tovább, lefele is, molekulák és atomok is. Ami fent az lent.
Az egész világegyetem egyetlen fraktálként működik, a makrokozmosz ugyanúgy mint a mikrokoszmosz, ahhoz hogy megváltoztasd az egészet, a generáló függvényt kell megváltoztatni.
Az az előttem szóló aki nagy ájtatos dumát nyomott, valójában jól mondta, csak nekünk magas meg szokatlan az a fajta szöveg, azért Lolozunk rajta :D
Az ember szabad akarattal rendelkezik, tehát az Istentől kapott teremtő erejét használhatja jóra és rosszra is egyaránt, rajtunk áll, hogy cselekszünk, viszont egyik sem lesz következmények nélküli (lásd karma).
Isten nem valami varázsló szakállas öregember aki fent ül egy felhőn aki néha varázsol egy meteort meg jégesőt vagy mittudomén. Isten folyamatosan tevékenykedik a világban méghozzá az emberen keresztül. Szüksége van az emberre, különben meg se teremtette volna. És ugyan ezért nem is fogja elpusztítani, hacsak az ember nem dönt úgy hogy kicsinálja magát.
Léteznek bizonyos okkult körök, akik tudják, mekkora hatalommal rendelkezik az ember, érdekük az, hogy elrejtsék előle, hogy uralkodhassanak felette. Ezért látjuk a mai világban azt a mérhetetlen népbutítást (TV), meg oktatásnak csúfolt iskolarendszert (ami idegbetegeket és idiótákat termel) működni, ezek nem véletlenek.
Szia!
A válasz igen, a Biblia szerint az Isten saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert. (lásd. 1Móz 1:26)
Mit jelent ez? Azokkal a tulajdonságokkal ruházta fel amelyekkel Ő maga is rendelkezik, ilyen például a szeretet (lásd. 1Ján. 4:8), a hatalom (lásd. Ésa. 48:9; 1Móz. 4:7), az igazság (lásd. 5Móz. 32:4; Jer. 10:10) és végül a bölcsesség (lásd. Dán. 2:20; Jer. 10:12; Péld. 3:13, Zsolt. 136:5, Ezékiel 1:10; Jel. 4:7).
Üdv. Péter
Páternek !
Igen úgy is van ! de akkor miért adót meg egy tulajdonságot az embernek ? Például a bűnt?
Apropó!es miért jó az neki hogy az embereket pengére állítsa ha úgyis tudja a végeredményt !
Szerintem a hívők leragadtak az akkori gondolkodási módba, mert még akkor nagyon buták voltak az emberek a tudomány terén. Semmi más bizonyíték nem volt.Így az okosabb emberek "próféták " kitaláltak egy Istent. Mert mást nem tudtak .
...Még egy kérdésem lenne hozzád, mert tudom hogy a biblia rejtélyeivel foglalkozol !
A próféták akik írni és olvasni tudtak, szerinted nem a gazdagok és jómódúak csoportjából tartoztak,Mint pl. a jól táplált papok ? Akik mindenhatóak voltak, ez miatt hogy beadtak a tudatlan embereknek hogy ök az Isten elsőrendű alattvalói, akiknek minden hívő alázattal tartozik ?
Kérlek ha válaszolni akarsz, akkor a saját szavaiddal tedd és nem egy idézettel a bibliából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!