Ha isten a maga képére teremtette az embert, akkor miért hivatkoznak arra, hogy ő emberi ésszel felfoghatatlan?
Azért hivatkoznak az emberi ésszel felfoghatatlan baromságra, mert azt nem lehet se kutatni, se körülírni, se cáfolni, de még definiálni sem. és ez a lényeg.
Mert ha valaki definiálja, rögtön támpontot ad a kutathatóságára. A hívőknek meg nem érdekük, hogy kutatható legyen, mert akkor még kiderülne, hogy a nagy semmiről vitázunk.
„…Kell lennie egy anyag, tér, idő, és minden létezési szint fölötti értelemnek, amely VÉGTELENÜL NAGYOBB, mint az EMBERI ÉRTELEM, egy isteni természetű értelemnek, Aki megteremtette a világot, Aki gondozza és irányítja azt, most ugyanúgy, mint a teremtés első napjának hajnalán.”
- Heinrich Vogt(csillagász)
. 9Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. 10Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. 11Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. 12Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.
1Kor 13,9-12
"Mert most tükör által homályosan látunk"
Ahogy az egyik válaszoló írta, a bűnbeesés óta az ember nem tudja kihasználni minden adottságát és képességét.
Pl. a biológusok megállapitották, hogy agyunknak 90%-át nem használjuk.
Kérdésedre a választ - szerintem - valahol itt kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!