Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten a maga képére teremte...

Ha isten a maga képére teremtette az embert, akkor miért hivatkoznak arra, hogy ő emberi ésszel felfoghatatlan?

Figyelt kérdés
Az emberi észt is isten teremtette ezek szerint. Ha ő fel tudja fogni, akkor az általa, a képére formált teremtmény nem? Nem ellentmondás ez?
2009. jún. 24. 14:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Az egyház és a vallás tele van ellentmondásokkal (és baromságokkal...)
2009. jún. 24. 14:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok, arra lennék kíváncsi, hogy ezt az ellentmondást milyen logikus érvvel magyarázzák meg. Mert mindenre van magyarázatuk, csak nem mindig logikus, inkább tekintélyelvű. Nem kell kérdezni, mert az úgy van, kuss!
2009. jún. 24. 14:24
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem ésszel hanem szívvel kell felfogni Istent! Szívben keletkezik a hit! "A hit pedig a reménylett dolgok valósága, a nem látott dolgokról való meggyőződés."-(zsidókhoz írt levél 11:1)
2009. jún. 24. 16:06
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
+ Isten megteremtette az embert a saját képére, aztán jött a bűnbeesés, ami elszakított Tőle.
2009. jún. 24. 18:49
 5/13 anonim ***** válasza:
72%

Azért hivatkoznak az emberi ésszel felfoghatatlan baromságra, mert azt nem lehet se kutatni, se körülírni, se cáfolni, de még definiálni sem. és ez a lényeg.

Mert ha valaki definiálja, rögtön támpontot ad a kutathatóságára. A hívőknek meg nem érdekük, hogy kutatható legyen, mert akkor még kiderülne, hogy a nagy semmiről vitázunk.

2009. jún. 24. 19:16
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Azért vannak jó tulajdonságaink, mert Istennek is vannak jó tulajdonságai. pl.:Képesek vagyunk szeretni. Ezzel is Istent tükrözzük vissza. Tehát mivel ilyen isteni tulajdonságokkal lettünk felruházva ezért ilyen formán lettünk Isten képére teremtve.
2009. jún. 24. 22:48
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

„…Kell lennie egy anyag, tér, idő, és minden létezési szint fölötti értelemnek, amely VÉGTELENÜL NAGYOBB, mint az EMBERI ÉRTELEM, egy isteni természetű értelemnek, Aki megteremtette a világot, Aki gondozza és irányítja azt, most ugyanúgy, mint a teremtés első napjának hajnalán.”

- Heinrich Vogt(csillagász)

2009. jún. 24. 23:41
 8/13 A kérdező kommentje:
igen, pont erről beszélek. tények helyett köd. nem érted, kussojjá'
2009. jún. 25. 13:47
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

. 9Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. 10Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. 11Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. 12Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.

1Kor 13,9-12

"Mert most tükör által homályosan látunk"

Ahogy az egyik válaszoló írta, a bűnbeesés óta az ember nem tudja kihasználni minden adottságát és képességét.

Pl. a biológusok megállapitották, hogy agyunknak 90%-át nem használjuk.

Kérdésedre a választ - szerintem - valahol itt kell keresni.

2009. jún. 25. 17:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek isten létezésében, de neked javaslom, hogy nézd a tévében a National Geographic-ot, ott szinte minden nap van ilyen témájú műsor.
2009. jún. 26. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!