Jehova Tanúi számára mely zenék hallgatása és könyvek olvasása tiltott?
openyoureye!
Szánalmas, ahogy próbálod beskatulyázni a tanúkat az álltalad elképzelt "dobozba"...
" Mondjuk már itt ellentmondásba keveredtek, mert a feltámadás után állítólag önellátók lesztek, de mégis hogyan, ha fingotok sincs a borkészítésről, építészetről, mezőgazdaságról(oldalakon keresztül lehetne sorolni), egyszóval semmiről?"
Ezzel nem írtál semmit, ez a te egyéni, szubjektív véleményed, aminek szerencsére köze nincs a valósághoz, én éppenséggel pont az ellenkezőjét tapasztalom, ismerek olyan tanúkat, akik kiválló szakemberek az álltalad említettekben.
9-es
" A honlap ugyanis idézi a JT kiadványt, amiben a biológus szavait idézik, majd vele párhuzamosan szembetűnően az eredeti könyvet is. A különbség nyilvànvaló: az eredeti könyben a biológus szavainak az eredeti szövegkörnyezetben köze sincs ahhoz, amit a JT-k vallanak, a JT kiadványban azonban, úgy szerepel, mintha a Tanúk nézeteit támasztaná alá. Nyilvánvaló a
hamisítás."
Szó sincs hamisításól! A tudós tesz egy állítást, miszerint az evolúción rengeget vitatotkoznak a biológusok magukközt, a szöveg pontosan van idézve, az, hogy a tudós utána leírja, hogy mi a vittatottságról a véleménye, már nem tartozik ide és a tényen semmit sem változtat.
A következő érved pont ugyanezen a lugikán alapul. Miért ne hivatkozhatnánk George Howard professzor Bibliafordítással kapcsolatos tényfeltáró kutatásaira? Mert nem ért egyet egyes nézeteinkel? És hogy jön ez ide?? Attól a tények még tények maradnak!
19:44-es Jehova válaszoló!
De igen is változtat a tényeken, mert a szövegkörnyezetből való kiragadással a Tanúk azt a látszatot keltik, mintha Nils Eldridge azt akarná mondani, hogy az evolúcionista kutatók között általános zűrzavar uralkodik, ami negatív színben tüntetni fel az evolúcióbiológiát. Ez azonban nem így van. Egyrészt a tudós azt mondja az eredeti könyvben ezután, erről az esetről, hogy "Ez azonban pontosan úgy van, ahogyan lennie kell; a tudománynak így kell működnie." Bizony ám, a tudomány ugyanis nem osztja azt a nézetet, ami Őrtorony szervezeten belül működik, hogy a vezetőiteknek szó nélkül mindent elhisztek, és a kritikai írásokra már alapból csúnyán néztek. A tudományban ugyanis az újabb tények feltárása megingatja az addig vallott nézetet, amelyet értelemszerűen meg kell vitatni. De később meg ezt mondja:
"Amikor hamis színben tüntetik fel a bőséges, termékeny kételyt és vitát, amely átjárja az evolúciós biológiát napjainkban, akkor tevékenyen hozzájárulnak a tudományos analfabétizmushoz"
Hogy megértsd a tudós szavait: Az evolúcióbiológusok nem az evolúción, mint folyamaton vitatkoznak, mert egy általánosan elfogadott tudományos elmélet, hanem bizonyos részletkérdéseken, amelyek az evolúció részéhez tartoznak. A részletkérdések azonban nem érintik az evolúciót mint folyamatot, éppen ezért, akik a kutatók közti tudományos vitákat az evolúciós folyamat semlegesítésére akarják felhasználni a tudományos analfabétizmust támogatják. (bár magam nem vagyok evolúcionista.) Szóval illene átírni az újságot
Howard professzornak pedig másolom az egyik levelét, magyar fordításban:
The University of Georgia
January 9, 1990
Steven Butt
P.O. Portland, ME 04104
Kedves Mr. Butt!
Köszönöm az 1990. január 3-án küldött levelét. Néhányszor már bajba jutottam amiatt, hogy Jehova Tanúi használják a publikációimat. A kutatásom nem támogatja a Krisztus istenségét tagadó tanításaikat. Arra próbáltam rámutatni, hogy bizonyíték van arra, hogy a Septuaginta bibliák, amelyeket az Újszövetség írói használtak tartalmazták a héber Tetragrammatont. Azt állítottam, hogy ésszerű feltételezni, hogy az Újszövetség írói amikor idéztek a Septuaginta-ból, megtarthatták a Tetragrammatont ezekben az idézetekben. Ez nem támogatja azt, hogy Jehova Tanúi beillesztik a “Jehova” nevet mindenhova, ahová szeretnék. Ezzel eltávolítják az Újszövetséget az eredeti “teológiai környezetéből”. Véleményem szerint az Új világ fordítás (korlátozott expozíció alapján) elég furcsa. Gyanítom, hogy ennek a fordításnak az a célja, hogy támogassa Jehova Tanúi teológiáját. Végül, az elméletem a Tetragrammatonról nem több, csupán egy elmélet. Néhány kollégám nem ért velem egyet (például Albert Pietersma). Az enyémhez hasonló elméleteket azért fontos felállítani, hogy mások megvizsgálhassák azok valószínűségét és vonatkozásait. Amíg nincsenek bebizonyítva (és az enyém még nem került bizonyításra) nem szabadna őket hitkérdések alátámasztására használni.
Üdvözlettel,
George Howard Professor
------------------------------------
Remélem így már világos, hogy nem lenne szabad hivatkoznotok Howard professzor kutatásaira.
13-as:
Hogy milyen igazad van!!!
Raadasul akit en ismerek ő a sajat anyjaval csinalja ezt! Es hat eleg jo nyugdijat is kap ugyhogy magahoz vette de egyaltalan nem foglalkozik vele kiabal vele mindenert pedig mar 80eves es agysorvadasa van (kb 10 percenkent elfelejt dolgokat) ugyhogy tenyleg beteg! Es ezt mar többször hallottam tőle: ,,ha nem lakna anyam itt nem tudom mibol elnek meg!'' Meg tök gunyosan: ,,mar nem tudom meddig birom ki ezzel az idegesito oreglannyal de hat mar mindennap felkell keszitenem magam hogy lehet hogy reggelre meghal''
Hat azert ez eleg durva..
Es amikor azt kerdeztem tole hogy pl miert nem dolgozik arra meg az volt a valasza hogy ő is idős mar es izuleti betegsegei vannak ugyhogy nem igazan tud mar annyit menni vagy ulni. Hozzatennem hogy minden egyes nap predikalni van szinte egesz nap es kerdeztem mar hogy hogy bir ennyit gyalogolni ha ilyen beteg? Amire a valasz az volt hogy elkell erjen egy bizonyos oraszamot hogy úttörő legyen ugyhogy muszaly akkor is ha faj mert ezert meg lesz majd a jutalma a paradicsomban!! 😂😂😂
Mindegyik egy álszent kutya!!z napz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!