Biblia olvasása. Hogyan?
Inkább járj valami normális gyülekezetbe vagy templomba.
Budapesti vagy?
Ha olvasni akarod a Bibliát, inkább az evangéliumokkal kezdeném a helyedben. (Máté,János,Lukács,Márk).
Esetleg érdemes lenne előtte megnézni néhány keresztény filmet, ami Jézusról szól.
Hogy ne ne ebbe a korba gondold el a dolgokat.
Kezd az evangéliumokkal, mivel számunkra Jézus szavai a legfontosabbak a Bibliából!
Ezek az evangéliumok: Máté, Márk, Lukács és János.
Ezekben vannak az életnek beszédei lejegyezve (Jézus szavai)
Higyj Jézusnak és tartsd meg azokat amiket mondott. Vedd Őt komolyan!
Minden Biblia ilyen, legfeljebb kisebb betűkkel van írva.
Nem kell egyszerre elolvasnod az egészt, inkább egy részt csak egyszerre. A Gyülekezeteket pedig kerüld. Főleg azokat, akik megmagyarázzák, hogyan értsd, amit olvasol.
Én is azt tanácsolom, hogy kezdd az evangéliumokkal :)
De előtte mindenképp imádkozz, ha tudsz, és kérd Istend, hogy segítsen megérteni
"A Gyülekezeteket pedig kerüld. Főleg azokat, akik megmagyarázzák, hogyan értsd, amit olvasol."
Így van, mert rengeteg "belül örjöngő farkas" kószál szabadon (papok/pápák/keresztény pásztorok is lehetnek!!). Vannak persze nehezebben érthető részek az evangéliumokban is, de ha elkötelezed magad Jézus mellett és minél több időt töltesz el Isten országának keresésével, annál jobban megfogod érteni azokat a bizonyos részeket is.
Imádkozz és kérd Jézust, hogy vezessen és tanítson téged.
Ehhez viszont egy hatalmas lépésre lesz szükséged.
Mivelhogy ember vagy, neked is megkell válnod egy olyan tagodtól ehhez, amitől a legnehezebb lehet... ez pedig a saját értelmünkre való támaszkodás!
Ne hallgass a saját elképzeléseidre-érzéseidre mert mivelhogy te is ember vagy, ezek az érzékszervek könnyen befolyásolhatók a te esetedben is. A Sátán pedig szereti félre vezetni az embereket.
Ezért is van annyi féle felekezet...
Ugyan azt az EGY!! Bibliát olvasva, ahány módon értelmezik, annyi féle felekezetet alapítanak az emberek azt mondva, hogy: mi tudjuk az igazságot és neked is megtaníthatjuk!... .ne hallgass rájuk, hallgass Jézusra:
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
János 14:6
"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem"
János 10:27
Akkor olvasd el Ézsaiás 1-et és Jeremiás 23-at majd a kedvemért:)
Ószövetségből amúgy a Példabeszédek könyvét ajánlom nagyon.
T. Kérdező!
"Neki állok!" :)
Javasolnám az ülést...de lehet térdelve is, ugyan az még csak külsőség, de segíthet...:)
...sokmindenben egyetérteni tudok azzal, aki óva int a magyarázatoktól...vagy megmagyarázza neked azt a te saját lelked, vagy nem még, majd csak később, ezért légy türelmes önmagaddal, ha nem érted is, mert nyugodj meg, más sem érti...:)
...aki érti, az nem föltétlen magyarázza (mert tudja hogy azt úgysem értik), de aki nem érti, az bizony előszeretettel magyarázza (a vallások is -egyház atyák - valláskritikusok, ateisták, ú.n. biliakutatók is)...de valójában nem az emberi értelemnek szól elsősorban , hanem az ember lelkének, ő pedig érteni fogja amikor kell...és azt hogy a Bibliát olvasni jó később fogod igazából érezni, mert először meg fogsz rettenni attól...ez törvényszerű a lélek számára, amikor felfedi előtte a bűnösségét az ÍRÁS :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!