Mit jelent ma: Noé bárkát épít?
Ez lenne a hittanházi, de nincs ötletem, hogy miről írjak a fogalmazásban, amit holnapra kell beadni...
Tudna valaki segíteni?
Khm...
ha esetleg a vallás kategóriában kérdeznéd ezt...
vagy tudományos okokat keresel?
Én helyedben bemásolnék néhány példát.
A Márk írása szerint való Szent Evangéliom » 13. fejezet
31
Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak.
32
Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
33
Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő.
34
Úgy mint az az ember, aki messze útra kelve, házát elhagyván, és szolgáit felhatalmazván, és kinek-kinek a maga dolgát megszabván, az ajtónállónak is megparancsolta, hogy vigyázzon.
35
Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?
36
Hogy, ha hirtelen megérkezik, ne találjon titeket aludva.
37
Amiket pedig néktek mondok, mindenkinek mondom: Vigyázzatok
Azt jelenti, hogy úgy élj, hogy lehet hogy már nem lesz holnap.
4 Ugyan ezt mondtam 1 mondatba, de az "okos és értelmes" leminuszolt:DD
Én már csak mosolygok:DD
Nem ismeri az Igét, sem a Bibliát, de azért minuszolja azt aki leirja a jót:DD oktondi..
Pedig neki is járna, mert nélküle a kérdésed marad a tudományos kategóriában, aztán megnézhetted volna a válaszokat.
Amúgy érdekelne a valódi Noé meg a valódi "bárka" valódi története?
Szervusz
Lehet már elkéstem, nem tudtam időben írni, de ha tudod, hasznodra lehet.
Jézus beszélt a bárka építéséről napjainkkal kapcsolatban.
Ezt mondta:
Máté 24:37-39 "Mert amilyenek a Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is. Mert amilyenek azokban a napokban voltak az emberek az özönvíz előtt: ettek és ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!