Biblia olvasása. Hogyan?
Szervusz
Sokféle tanácsot kaptál itt a Biblia olvasásával kapcsolatban. Én magából a Bibliából idéznék egy-két tanácsot, hogy hogyan, miért olvasd.
2Timóteusz 3:16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre.
Zsoltárok 1:1-3 Boldog ember az, ki nem jár a gonoszok tanácsa szerint,
Bűnösök útjára nem áll,
És gúnyolódók székébe nem ül,
Hanem Jehova törvényében leli gyönyörűségét,
És törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa,
Amely megtermi gyümölcsét a maga idején.
Nem hervad el lombja,
És minden tettét siker koronázza.
Nehémiás 8:8 Felolvastak a könyvből, az igaz Isten törvényéből, kifejtették azt, és értelmet vittek bele; segítettek megérteni az olvasottakat.
Cselekedetek 8:30-35 Fülöp odafutott, és hallotta, amint fennhangon olvassa Ézsaiás prófétát, és ezt mondta: „Érted is, amit olvasol?” 31 Az így szólt: „Hát hogyan is érthetném, hacsak valaki útmutatást nem ad?” És kérlelte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön le mellé. 32 Az Írásnak pedig az a szakasza, amelyet fennhangon olvasott, ez volt: „Mint a juhot, úgy vitték a levágásra, és mint a bárány, amely néma a nyírója előtt, úgy ő sem nyitja meg a száját. 33 Megaláztatásakor elvétetett tőle az ítélet. Ki fogja elmondani az ő nemzetségének részleteit? Mert elvétetik a földről az élete.”
34 Erre az eunuch ezt mondta Fülöpnek: „Kérve kérlek: kiről mondja ezt a próféta? Önmagáról vagy valaki másról?” 35 Fülöp megnyitotta a száját, és ezzel az Írással kezdve hirdette neki a Jézusról szóló jó hírt.
Máté 28:19, 20 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok+ minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Életed leghasznosabb tevékenységébe kezdtél. Áldja meg Isten erőfeszítéseidet. Ha megtartod amire ott Isten kér, már most boldog, elégedett, békés életet élhetsz. Utána a többi áldás...
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!