Mi a baja mostanában mindenkinek a kereszténységgel és a vallásossággal?
"Ha az élet gyilkolásnak minősülne a legalapvetőbb szükségletek szintjén is, mint ahogy te itt azt gondolni véled, tudod, hogy milyen lenne a Föld? Mint a Hold. Nulla élet."
A szövegértésről látom csak papolni szeretsz, gyakorolni már ne, annyira.
Az élet nem pusztítás, de pusztítás árán jön létre és marad fent. Ez mindig is így volt, mindig is így lesz. Földi organizmusokat kell elpusztítanod, hogy fenntartsd magad, és földrészeket kell birtokolnod azért, hogy élhess valahol, versenyezve más fajokkal. Ez mindig is így volt, mindig is így marad. Ha ennyit képtelen vagy belátni, akkor csak ostoba álomvilágba ringatod magad...másrészről meg az analógiád is elég ingatag lábakon áll, mert azt feltételezed, hogy a Hold azért olyan, amilyen, mert az élet azzá tette...ezt jól átgondoltad fiam?
"Ezzel szemben mindenki számára evidens, hogy a Földön egy szüntelen körforgás van, azért van a pusztulás is, a pusztítás is, hogy élet legyen."
Most itt eléggé ellentmondtál önmagadnak. Gratulálok :D
"A spermiumok pedig nem ember. Mert az emberhez megtermékenyített petesejt kell. Ivarsejtek. Nem egy ivarsejt."
Egy ivarsejt éppen annyira ember, mint amennyire egy megtermékenyített petesejt: semennyire.
Nagyon ráérsz 40-es, hiába is személyeskedsz (= egyértelműen frusztrált vagy), ettől még nem lesz igazad. Neked az érv, hogy ehhez hasonló állításaid vannak, minthogy "az alma azért alma, mert alma". A hímivarsejt szerinted annyira ember, mint amennyire a megtermékenyített petesejt az. Csak azért mert te mondod? Nehéz elfogadni neked, hogy az anyának a szervezete megváltozik rögtön a beágyazódás után. Ezt semmilyen szópakolgatással nem lehet megcáfolni,mert ez a tudományos tény. A megtermékenyítést követő beágyazódással beindulnak a kizárólagosan terhességre (gyermek kihordására és megszülésére segítő) hormonális folyamatok, ez a bizonyíték! Ha az osztódni kezdő sejtek csupán sejthalmazok lennének (mint pl. a daganatos sejtek), akkor az anya szervezete sem készülne fel semmilyen terhességre, csak "valamikor később". A nőnek olyan vérképe lesz, ami terhességen kívül soha máskor. A természet nagyon jól tudja, mikortól számít embernek, ezért is kezdi felkészíteni az anyát. Nem a fájdalomérzettől lesz ember az ember, vagy élőlény az élőlény. A te logikátlanságoddal egy súlyos fogyatékos sem számítana embernek vagy egy kómában fekvő. Ez a gondolkodásmód volt már sok baj forrása a történelemben és nem a vallásosság!
A természet-pusztulás téma: a természetről írtam én, nem arról, hogy az ember erkölcstelenül gyilkolászhat, mert a természet is "azt teszi". A természetben körforgás van, de te pusztulást írtál a végén, én a pusztulásból pedig életet.
"A megtermékenyítést követő beágyazódással beindulnak a kizárólagosan terhességre (gyermek kihordására és megszülésére segítő) hormonális folyamatok, ez a bizonyíték!"
A pozitív terhességi teszt férfiaknál hererákot jelez(het), pedig a hererák nem ember.
"Nagyon ráérsz 40-es, hiába is személyeskedsz (= egyértelműen frusztrált vagy)"
Hol személyeskedtem? Eddig én csak is arra reagáltam, amit te írtál, ha te frusztrációnak tudod be azt, hogy reflektálok arra, amit írsz, akkor nézz magadba.
"Neked az érv, hogy ehhez hasonló állításaid vannak, minthogy "az alma azért alma, mert alma"."
Miért, te más véleményen vagy? :) Szerinted az alma egy dinnye? :) Akkor várom a magyarázatot, kíváncsi vagyok rá :D
"A hímivarsejt szerinted annyira ember, mint amennyire a megtermékenyített petesejt az. Csak azért mert te mondod?"
Nem, éppen ellenkezőleg: nem csak én mondom.
"Nehéz elfogadni neked, hogy az anyának a szervezete megváltozik rögtön a beágyazódás után. Ezt semmilyen szópakolgatással nem lehet megcáfolni,mert ez a tudományos tény. A megtermékenyítést követő beágyazódással beindulnak a kizárólagosan terhességre (gyermek kihordására és megszülésére segítő) hormonális folyamatok, ez a bizonyíték! Ha az osztódni kezdő sejtek csupán sejthalmazok lennének (mint pl. a daganatos sejtek), akkor az anya szervezete sem készülne fel semmilyen terhességre, csak "valamikor később". A nőnek olyan vérképe lesz, ami terhességen kívül soha máskor. A természet nagyon jól tudja, mikortól számít embernek, ezért is kezdi felkészíteni az anyát."
Te meg azt nem érted meg, hogy az ember egész élete során hormonváltozásokon megy keresztül...most az, hogy a terhesség során is ez történik, mennyiben ad neked igazat? Mert szerintem semennyiben.
"Nem a fájdalomérzettől lesz ember az ember, vagy élőlény az élőlény."
Akkor várom, hogy mitől. Nagyon könnyen írogatod, hogy "az ember nem ettől lesz ember", de akkor mitől? Saját meghatározást már nem írsz ilyen nagy bátorsággal...
"A te logikátlanságoddal egy súlyos fogyatékos sem számítana embernek vagy egy kómában fekvő. Ez a gondolkodásmód volt már sok baj forrása a történelemben és nem a vallásosság!"
Azért én ezzel nem értenék egyet, szerintem sokkal több élet írható a vallásosság számlájára, mint a tudományos gondolkodáséra...és elég súlyos dolog kómában fekvő embert egy megtermékenyített petesejthez hasonlítani. Ülj le, te is egyest kapsz.
"A természet-pusztulás téma: a természetről írtam én, nem arról, hogy az ember erkölcstelenül gyilkolászhat, mert a természet is "azt teszi"."
Nem, nem értetted meg. Az ember nem "erkölcstelenül gyilkolászhat", hanem gyilkolásznia KELL, ha fenn akar maradni, és utódait is fent kell tartani. Ez nem erkölcsi téma...
"A természetben körforgás van, de te pusztulást írtál a végén, én a pusztulásból pedig életet."
A te életedhez pusztítás kell. Ha nem érted meg, akkor olvasd el ezt a mondatot újra. Majd még egyszer, hogy biztosan 100%-os legyen a feldolgozottság. Végső pusztulásról nem beszéltem egyszer se, direkt vissza olvastam, úgyhogy legfeljebb neked vannak bajaid a szövegértelmezéssel. Semmi gond, csak akkor legalább ne tennél úgy, mintha okos lennél...
"Bravó! Tehát a saját túlélési esélyeidet kizárólag a magzatok elpusztításában látod. Jesszusom! Mi vagy te? Egy kannibál krokodil?"
Nem, édes kisfiam. A túlélésemet abban látom, hogy táplálkozom, és élek valahol.
"Miből gondolod (csak a te ostoba logikádat követve), hogy éppen te vagy az, aki túléli? Mi van akkor, ha holnap már miszlikbe tép valami hozzád hasonlóan gondolkodó?"
Nos, eddig nem sikerült. Amúgy a túlélést épp a Te logikád sem segíti semennyire, ha már itt tartunk...
"Hatalmas arroganciáról árulkodnak a szavaid. Ráadásul a szoclib cionista dumáddal kábé az emberiség felét haragítod magadra! Nem félsz?
Óh, ezaz :D Az érvek érve :D Szoclib balkomcsi zsidóbibsi űrlény :D Gratulálok, az emberi értelem csúcsa vagy. Egyébként nem, nem félek, mitől kéne? Az emberiség másik fele meg velem van. Csak nem fenyegetőzöl?
"Kukoricára, térdre, előttem, velem szemben!"
Ugyanazt tudom mondani: majd ha kiugrottál egy 10. emeleti ablakból.
Alaptalan,bizonyítatlan,ellenőrizhetetlen.Igazoltan emberellenes,háborúk,kínzások melegágya.Anyagi,szexuális bűncselekmények okozója.Szellemi,érzelmi rabszolgaság,stb....
Ez csak a jéghegy csúcsa.Ha egyszer valakik letépnék a körmeid a kezedről,pusztán,mert máshogy gondolkodsz,egyértelműbb lenne a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!