Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a baja mostanában mindenkin...

Mi a baja mostanában mindenkinek a kereszténységgel és a vallásossággal?

Figyelt kérdés
2014. aug. 24. 09:11
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
37%

"A (katolikus) Egyház egyébként mind a múltban, mind a jelenben igen aktívan részt vett/vesz a tudományos életben"

Igen, tudjuk.

Giordano Bruno és társai.

TE támogatod az őssejtkutatást? Magzati sejtekkel is?

2014. aug. 24. 12:08
 12/56 anonim ***** válasza:
45%

8-as...és miért tiltja az egyház az antikoncepciót, ha annyira tudományos? Hisz maga a Biblia nem tiltja. Miért tiltja, hogy papjai megnösüljenek, mikor maga a Biblia adja azt a tanácsot nekik, hogy egy feleségük legyen?

Miért irtották tüzzel vassal a Biblia forditókat? Miért vezették a keresztes háborúkat? Miért áldják még napjainkban is a katonáik fegyverét? Miért égették el a cseh Husz Jánost? A boszorkányperek áldozatai....stb

Sajnos a vallások kezéhez nagyon de nagyon sok vér tapad.

2014. aug. 24. 12:40
 13/56 anonim ***** válasza:
54%

"fanatikus, szélsőséges szekták összesen kb. ezer taggal"

Az egész muszlim világ azért ezernél több emberből áll.

Persze a többség ott sem fanatikus... de pl. a muszlim hitből való kitérésért halál jár. Egységesen, mindenhol.

Rongálásért meg korbácsolás - hogy csak az enyhébb büntetéséeket említsem.

2014. aug. 24. 12:43
 14/56 anonim ***** válasza:
66%
grkaty: és miért érdekel téged mindez, mikor semmi közöd hozzá? Téged ma már nem fenyeget semmi ilyesmi. Nyugodtan haragudhatnál a hottentottákra vagy a mongolokra is, ők is sok csúnya dolgot követtek el, és sok vér tapad a kezükhöz.
2014. aug. 24. 12:44
 15/56 anonim ***** válasza:
40%
...honnan tudod, hogy nem fenyeget? :)
2014. aug. 24. 12:51
 16/56 anonim ***** válasza:
43%

A mi országunkban a vallás most hódítja vissza a pozícióit.

Hozzá kell tenni, hogy a nép akarata ellenére - de ezzel ugyan ki törődik?

Mond valamit az, hogy az abortusztabletta tilalma?

2014. aug. 24. 13:21
 17/56 A kérdező kommentje:
Úgy látom, csak veszekedések forrása a kérdésem és többségben csak 0 százalékos hasznos válaszokat kapok.
2014. aug. 24. 14:40
 18/56 anonim ***** válasza:
63%

Nem veszekedés: soroljuk a bajokat, amit kérdeztél.

Ha már magadtól nem találod meg.

2014. aug. 24. 15:38
 19/56 anonim ***** válasza:
64%

"Pedig ha megnézzük, a vallás ma már alig szól bele az emberek életébe, ha azok nem akarják."

Akkor ezt elmagyarázhatnád a vallási fanatikus rokonságomnak is, akik engem azért néznek le, mert ateista vagyok, egymást meg azért utálják, mert az egyik fele katolikus, a másik meg hitgyülis.

2014. aug. 24. 15:46
 20/56 anonim ***** válasza:
67%
Nekem se lenne vele bajom, ha nem próbálnák állandóan lenyomni a torkomon. De nekem nehogymár egy olyan valaki mondja meg, mi az erkölcsileg helyes álláspont a házasság, az abortusz stb. kérdésben, aki egy mesebeli figurában hisz (hangsúlyozom: éntőlem abban hisz mindenki aki akar, de amikor már azt is eldöntöttnek nézik, hogy én mit hiszek, na ott van baj)
2014. aug. 24. 15:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!