Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a baja mostanában mindenkin...

Mi a baja mostanában mindenkinek a kereszténységgel és a vallásossággal?

Figyelt kérdés
2014. aug. 24. 09:11
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:
18-as: Úgy látom te pedig csak provokálni tudod a másikat és kötözködni, másra nem vagy képes. Ment a piros kéz.
2014. aug. 24. 16:15
 22/56 anonim ***** válasza:
67%

Figyelj: pontosan leírtam, mik a problémák.

Válaszolni nem sokat tudtál rá - az sem volt igaz.

Mondjuk a vallásososkra ez általában is jellemző: az igazság nem mindig érdekli őket.

Van is olyan ismerősöm, aki meg is mondta, hogy ha a hite ellentétbe kerül a tényekkel, akkor a tényeket nem hiszi el.

Csak az a különbség, hogy ő bevallja ezt, és nem akar még erkölcsileg is ítélkezni felettem - hibásan.

2014. aug. 24. 16:26
 23/56 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vallásos.
2014. aug. 24. 16:33
 24/56 anonim ***** válasza:
54%

Pedig nagyon annak tűnsz.

Értelmes dolgokat írunk - te pedig olyan módon tiltakozol, mintha fanatikus hívő lennél.

Érdekes módon a lepontozás is megy. Ez szintén gond általában a hívőkkel: ész nélkül tiltakoznak (vagyis úgy, hogy nem is nagyon értik, mi ellen tiltakoznak, meg nem is érdekli őket, csak nem az ő nézetük, ezért csak rossz lehet).

2014. aug. 24. 16:37
 25/56 A kérdező kommentje:
Nem, nem vagyok vallásos, csak elfogadok minden más világnézetet, vallást, szexuális irányultságot, pártállást, stb.
2014. aug. 24. 17:00
 26/56 anonim ***** válasza:
52%

Akkor nyilván tudsz válaszolni arra is, amit az abortusztablettáról kérdeztem.

Meg mondjuk arra is, hogy miért akarják a keresztények kötelezően megmondani mindenki másnak is, hogy mi a helyes erkölcs - beleértve az istenimádatot is.

2014. aug. 24. 17:54
 27/56 Napfonat ***** válasza:
44%

Nos, én mélységesen hiszek Istenben és Jézus bölcsességeiben is! Hiszek a buddhizmus bölcsességeiben is, és minden vallás bölcsességében, amely a békés együttélésre és a szeretetre, elfogadásra tanít! Az egyházakban és szánalmas papjaikban azonban nem hiszek! Csak háborút és szenvedést hoztak az emberiségre!

Ugyanakkor engem még sohasem zaklatott a krisnásokon még senki sem vallási-térítési szándékkal! Igaz, egyszer egy szcientológus standtól az utcán elindult felém egy nőcske, de a tekintetemből megértette a véleményemet, és vissza is tért ahhoz!

Miért nem lehet békében egymás mellett élni? Az egyházakban hívők a "csak" Istenben hívőkkel meg az ateistákkal?

Ami az abortuszt illeti, nos, akárhogy is csűrjük-csavarjuk a dolgot, az bizony gyilkosságnak számít! Nem azért, mert valaki egyszer azt mondta, hanem pusztán a saját, morális felfogásból és empatikus beleérzésből kifolyólag! A magzat él! Az a félkegyelmű tini, aki úgy viszonyul a magzathoz, mint egy rosszindulatú daganathoz, az nem számít a szememben embernek! Aki pedig felnőtt létére tesz ilyen brutális beavatkozást, az még állatnak sem számít előttem! Gondoljatok bele, ha annak idején a szüleitek is így gondolkoztak volna, és nem a szeretet uralkodott volna a szívükben, akkor most ti sem lennétek!

Véleményem szerint az abortuszos dolog miatt másokat bírálni oktondiság és alacsony szintűség!

Az már más, ha az embert ezeknek az egyházaknak a hívei folyamatosan zaklatja. Erre léteznek jogi megoldások! Olyan törvényről pedig nem tudok, amely vallási alapon korlátozna valakit az "ateizmusában".

2014. aug. 24. 18:41
 28/56 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem viszont rohadtul magánügy az abortusz, nem beszélve arról, hogy ha figyelembe vesszük a természetes elvetélések számát az egész eddigi emberi történelem során, akkor isten a legszorgalmasabb abortuszdoktor :) Erről ennyit.
2014. aug. 24. 19:13
 29/56 Napfonat ***** válasza:
46%

Tehát szerinted, kedves utolsó hozzászóló, a magzat nem élő és érző lény?

A természetes vetélések hátterében nem az állhat-e, hogy az a család nem érdemli meg a gyermeket?

Vagy az, hogy az anyának meg kell tapasztalnia azt a fájdalmat, mert az életét csak így tudja jobban megérteni?

Nem csodálatos az, amikor egy új élet alakul ki?

És azt elvenni, mert úgy dönt az illető, hogy annak a kicsinek nincs joga a létezésre, morális dolog?

Akkor miért bászik k.ton nélkül a sz.rhá.i kis tini, ha nem vállalja a következményeket?

Egy embergyereket legyilkolni megbocsájthatatlan bűn!

2014. aug. 24. 19:37
 30/56 Napfonat ***** válasza:
56%

Látom, a lepontozás megy ezerrel, csak mert valaki képes odaállni a két fél közé, a frontra, és békítési kísérletbe kezdeni, valamint elmondja a véleményét!

Nem baj gyermekeim, csak így tovább!

2014. aug. 24. 19:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!