A Hit Gyülekezete nem vált be, hol ismerkedhetnék meg normális körülmények között a kereszténységgel?
Adtam egy esélyt neki, de egyszerűen kényelmetlenül érzem magam ott. Körülbelül ötször voltam, de arra jutottam, hogy ez a közösség nem nekem való.
Kamasz vagyok, meg szeretném ismerni Istent, a Bibliát, mert még keveset tudok róla. Persze itthon is olvasgatni fogom a könyvet, de szeretnék valamilyen közösségbe is járni.
Nekem a Hit Gyülekezete túl sok. A nyelveken beszélés, a Szent Szellem által megszállt emberek sikoltozása, rángatózása, a 4 órán át tartó agymosás... Eddig ezeket nem akartam kimondani, de most már úgy érzem, Isten sem nézné igazán jó szemmel, ha ottmaradnék, mivel nem oda tartozom.
Budapesten és környékén hol tudhatnék meg többet a kereszténységről? Járjak templomba? Ha igen, melyik az a templom, ami aktívan, dinamikusan működik, sokan járnak oda?
Köszönöm a segítséget!
Keresd fel Jehova Tanuit,segiteni fognak neked ebben.
Hogy miert oket,majd ok megmondjak neked.
En is Tanu vagyok,figyelj arra amit mondanak a kerdeseidre,az eleted fugg tole.
Na nem azert mert,xy Tanu mondja,hanem mert a Bibliabol tanitanak,es igyekeznek be is tartani.
Ha kerdesed van irhatod.De ne a nagy falra.
DEggiál válaszolónak.
Szervusz.
Miért kell ilyeneket irkálni.
A Testvér kifejtette szépen hogy miért, Te meg mocskolódsz.
S Jehova egy van, nincs belőle több, és elhiheted már nem ad engedélyt a népének emberek megölésére,
ezt a jogot megtartotta magának.
Szia!
Ismerkedj a kereszténységgel az életben. Nem kell az életet szétválasztani gyülekezeti és egyéb létformává, éld meg Jézus tanítását! Ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy a gyülekezti élet elvetendő, de ha csak egy adott helyen vagy képes azt élni, akkor valahol hiba van.
Nézd meg ítélkezel-e a buszon, ha a sajátodtól eltérő ízlésvilágú embert látsz, haragra gerjedsz-e, ha kritika ér tanárodtól, munkaadódtól? Ki akarsz-e tűnni a tömegből, valami különleges tettel? Képes vagy-e az alázatra, amikor ösztönből jönne a viszavágás vágya, stb...?
Érdemes a saját templomodba járni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!