Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezete nem vált...

A Hit Gyülekezete nem vált be, hol ismerkedhetnék meg normális körülmények között a kereszténységgel?

Figyelt kérdés

Adtam egy esélyt neki, de egyszerűen kényelmetlenül érzem magam ott. Körülbelül ötször voltam, de arra jutottam, hogy ez a közösség nem nekem való.

Kamasz vagyok, meg szeretném ismerni Istent, a Bibliát, mert még keveset tudok róla. Persze itthon is olvasgatni fogom a könyvet, de szeretnék valamilyen közösségbe is járni.

Nekem a Hit Gyülekezete túl sok. A nyelveken beszélés, a Szent Szellem által megszállt emberek sikoltozása, rángatózása, a 4 órán át tartó agymosás... Eddig ezeket nem akartam kimondani, de most már úgy érzem, Isten sem nézné igazán jó szemmel, ha ottmaradnék, mivel nem oda tartozom.

Budapesten és környékén hol tudhatnék meg többet a kereszténységről? Járjak templomba? Ha igen, melyik az a templom, ami aktívan, dinamikusan működik, sokan járnak oda?

Köszönöm a segítséget!

2014. jan. 5. 17:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a Golgota jó gyülekezet, amikor én is csak ismerkedtem a kereszténységgel, illetve az első években oda jártam, nagyon szerettem. Mivel elég nagy, érdemes becsatlakozni egy kisebb közösségbe, mondjuk az ifibe, van három korcsoport, mindegyik nagyon jó, ezek közül kettőnek a vezetőjét is személyesen ismerem, egyikükkel még anno én is együtt jártam ifibe. Itt a link, csekkold:), illetve az istentiszteleteket is tudod hallgatni a honlapon [link]

A Jehova Tanúi szekta, legjobb, ha nem is foglalkozol vele, nem keresztények, minden evangéliumi gyülekezet, egyház annak tartja illetve a történelmi egyházak is, nem véletlenül, hiszen tanításaikban nem ismerik el Jézus Istenségét illetve a Szentháromságot, a Bibliát pedig saját tanításaikhoz igazítva átírták. Itt egy dokumentumfilm róluk: [link]

Ha van kérdésed, privátban írj nyugodtan.

2014. jan. 5. 20:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én szívesen látlak nálunk, itt jó ifi élet van, az én fiam is kamasz (15 éves), és egy elég jó csapat jött össze 15-20 év közötti fiatalokból, kb. fele fiú és fele lány. Nálunk külön van ifi beszélgetés 1/2 10-től szombatonként, utána Istentisztelet, majd közös ebéd, és délután is van külön az ifinek beszélgetés, elég komoly bibliai témákról.

Most szombaton (január 11-én) a délelőtti ifikörön a béna meggyógyítása a Betesda tavánál – János 5,1–47 – lesz a téma, ha elolvasod előre hozzá is tudsz majd szólni...

Mi nagy hangsúlyt helyezünk a Biblia tanulmányozására, és a honlapunkon bele is tudsz hallgatni az igehirdetésekbe, így nem ér meglepetés: [link]

A fényképalbumban jó képek vannak fent az ifisekről: [link] /fotok.html Ha facebook-ozol, ott is találsz jó sok fotót rólunk...

Szeretettel látunk szombaton fél 10-kor!

Üdv. Péter

2014. jan. 5. 22:01
 13/16 anonim válasza:
100%
Baptistákhoz menj, azt nem bánod meg hidd el. Jevoha tanúi az egy beteges szekta, nehogy oda.
2014. jan. 5. 22:55
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Beteges szekta?

Erre Tom Hanks azt mondaná:

Beteg aki mondja.

Egyébként az egész világ beteg, ha körbe nézel.

Mert nincsenek rendesen vezetve, rossz pásztoraik vannak akik nem tudják tanítani őket arra az erkölcsi színvonalra amit Jézus tanított.

Szinte betegesen kiakadnak ha valaki a Bibliából rámutat, hogy Jézus komolyan gondolta ezeket.

sosem volt felületes, ellenben a világban formalitás csak a keresztény élet.

S mi vagyunk a Betegek?

Azok a szellemi betegek akik irtóznak az erkölcsi élttől, és fel vannak háborodva, hogy nem szabad a Teremtő szerint paráználkodni, egy kicsit hazudni, stb.

s akik betartják azok a Betegek...? HM...

Ki nem akar itt meggyógyulni?

Mert mi igen azért tartjuk be. S az erkölcstelenség nélkül boldogok vagyunk és nem kell félelemmel lefeküdni, hogy hogyan fogok azon a napon számot adni a tetteimről.

A privát üzenetet írónak pedig üzenem, hogy ha valaki gyilkossággal vádol valakit ok nélkül az is mocskolódás, bár nem ezt a szót akartam írni, de sértegetted azokat az embereket akik békében és szeretetben élnek egymással.

Nem alacsonyodnak,le a világ mocskába, ahogy Te megteszed annyira merész vagy.

Kiskomának szó férfiaknak járó kifejezés, s ha már a kicsinél tartunk az Édesanyád korabeli vagyok.S nem férfinak születtem

Peanut Dunham

2014. jan. 5. 23:17
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ne menj gyülekezetbe, mert félre fognak vezetni! Előbb ismerd meg Jézust! Ő azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő hangját, és ismerik, és követik Őt. Inkább maradj otthon, olvasd a 4 evangéliumot, Jézus szavait. És ha már ismered Őt, és a szavaira felépítetted az életed, akkor, meg fogod látni, hogy kik azok, akik az Övéi.

Jézusra hallgass, és ne menj emberek után. Ő azt mondta, hogy "kövess Engem". Kövesd Jézust, engedelmeskedj a szavainak. Ne menj máshová, menj Jézushoz. Az örök élet beszédei Nála vannak.

Kövesd Őt, engedelmeskedj a parancsolatainak, és életed lesz! Ha emberek után mész, be fognak csapni, át fogják mosni az agyadat az egyházuk teológiájával. Nekem 13 évig azt tanították, hogy járjak gyülekezetbe és tanítókat hallgassak. De az Atyánk azt mondta Jézusról:

"Ez az én szerelmes Fiam, Őt hallgassátok"!

Olvasd az Ő szavait, és Őt hallgasd!

Isten áldjon!

2014. jan. 6. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyértelmű hogy menjél templomba katolikusba, beszélj a plébánossal szeretnél járni hittanra stb és megtalálod a helyes utat!
2014. jan. 7. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!