Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a baja mostanában mindenkin...

Mi a baja mostanában mindenkinek a kereszténységgel és a vallásossággal?

Figyelt kérdés
2014. aug. 24. 09:11
1 2 3 4 5 6
 41/56 Napfonat ***** válasza:
36%

40-es, kislányom, azt hiszem az apád is lehetnék talán, ami a korkülönbséget illeti!

"Nos, valószínűleg iskolázottabb vagyok, mint Te, úgyhogy óvatosan ezekkel a rágalmazásokkal :)"

Nos, abban az egyben legalább 100%-ig biztos vagyok, hogy tévedsz! Pusztán az életigenlő és a lélek létezésében, valamint az érző magzat létezésében hívő megjegyzéseim alapján részedről lenne korai elhamarkodott véleményt nyilvánítanod ezzel kapcsolatban!

"Nos, ezt bóknak is vehetem."

Előre tudtam is, hogy annak veszed! Aki az abortuszra úgy tekint, mint egy jótékony, gyógyító műtétre, az nem is veheti másként!

"Mondja ezt az aki személyeskedik :) Nézz inkább tükörbe."

Mondja az, aki szemrebbenés nélkül a tükörbe tud nézni miután elvégzett egy abortuszt!

"Ki beszélt itt csecsemőről? Én nem. Ezek után szerintem egyértelmű, hogy nem nagyon kéne feltételezésekbe bocsátkoznod az iskolázottságomat illetően ;)"

A magzatról egy élettelen, érzéketlen sejthalmazról beszéltél eddig. Ez nem emberi gondolkodásra vall! És mivel a magzat egy érző és élő emberi kezdemény, ezért csecsemőként is tekinthetünk rá, hiszen már mocorog odabenn, és az első pillanattól kezdve fejlődik! Nem az esemény utáni tablettáról van szó, hanem egy élő magzat eltávolításáról, egyenlő meggyilkolásáról!

"Te gyakorlatilag a tudománynak köszönheted az életed, valamint azt is, hogy az Interneten, a tudomány egyik találmányán oszthatod tudományellenes véleményedet (remélem érzed, hogy eléggé tudathasadásos szituációban vagy)."

A tudománynak a leghalványabb köze sincs az életemhez! Fogalamad sincs róla hogy hol, mikor és milyen körülmények között születtem!!! És arról sincs, hogy miken mentem eddig keresztül!!!

Ugyanakkor a tudományt tudtommal egyáltalán nem szidom! A tudomány hasznos, és az emberiség technológiai fejlődésének elengedhetetlen része. Én téged szidtalak, mint olyasvalakit, aki szégyent hoz a tudományra!

"Másrészről meg: a tudomány soha nem okozott háborúkat. A tudósok a találmányaikat csak elkészítik, de arról nem ők döntenek, hogy milyen kezekbe kerülnek ezen találmányaik."

Elnézem neked azt, hogy még nem jártál egyetlen fegyvergyárban sem, ahol a tudománynak köszönhetően gyilkológépeket gyártanak! Ja, és már Teller Edét sem kérdezheted meg, vagy Kalasnyikovot! Előző kiváló fizikus volt, utóbbi katona és mérnők! Samuel Coltot vagy Shrapnelt sem kérdezheted meg róla, hogy milyen viszonyban állt a tudománnyal.

A fenti állításod finoman szólva is dilettáns!

"Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, a tűz feltalálója egy gonosz ember volt, mert a tüzet, bár használni lehet a hús megsütésére is, de sokan gyújtogatásra használják."

Ezt legfeljebb Alfred Nobelre mondható el, aki állítólag tényleg nem sejtette, hogy találmányát gyilkolászásra is használni fogják majd.

"Szóval ez csak habzó szájú, elkeseredett rágalmazás a részedről, ami mindemellett minden alapot nélkülöz."

Mármint a magzat védelmében leírt gondolataimra gondolsz?

Arra gondolsz, hogy ugyanazokat a szavakat, a Te szavaidat használtam terád? A sejthalmazt, amivel Te a magzatokat illeted? Csak a magzatok védelmében szóltam.

"Ezen kívül ha mást nem tudsz, mint minden gonosz sátánfattyának elhordani engem, anélkül, hogy bármi akárcsak távolról is intellektuális véleményt megfogalmaznál, akkor inkább ne írj kommentet…hidd el, te jársz csak jobban. Ülj le, egyes."

Sátánfattyának még nem neveztelek, de hidd el, ami késik, nem múlik! Intellektuális véleményt pedig nem lehet egy lelketlen sejthalmaznak írni, akinek kognitív képességei a puszta fizikai létezés köré szerveződnek, és csak a petricsészéig lát el!

Osztályozni pedig énekem áll csak jogomban. Te csak térdelhetsz! Kukoricán! JA, és velem szembe! :D

2014. aug. 25. 18:02
 42/56 anonim ***** válasza:
67%

„40-es, kislányom, azt hiszem az apád is lehetnék talán, ami a korkülönbséget illeti!”

Lány nem vagyok, úgyhogy próbáld meg újra. Másrészről meg még ha valóban idősebb lennél nálam, (amit erősen kétlek, elnézve, hogy olyan vehemenciával és sértődöttséggel írsz, mint egy pubertáló tinédzserlány…ami nem azt jelenti, hogy az is vagy, de erősen úgy néz ki, hogy azon a szinten rekedtél meg) az még abszolút nem jelenti azt, hogy okosabb is, sőt… :) A korral abszolút nem jár együtt az ész :)

„Nos, abban az egyben legalább 100%-ig biztos vagyok, hogy tévedsz! Pusztán az életigenlő és a lélek létezésében, valamint az érző magzat létezésében hívő megjegyzéseim alapján részedről lenne korai elhamarkodott véleményt nyilvánítanod ezzel kapcsolatban!”

Viszont az, hogy olyan elvont fogalmakkal dolgozol, mint lélek, meg ilyesmi, ezek abszolút nem iskolázottság kérdései. Itt te kevered a szezont a fazonnal. Mi köze van mindennek az iskolázottsághoz?? Azt mondod, tévedek, de nem is kell semmit írnom, mert te magad cáfolod meg önmagad.

„Előre tudtam is, hogy annak veszed! Aki az abortuszra úgy tekint, mint egy jótékony, gyógyító műtétre, az nem is veheti másként!”

Nos, akkor várom tőled az idézetet, hogy hol is írtam ilyet. Sok sikert hozzá. Nem elég, hogy racionalitásod feneketlen mélységeket súrol, még olyan dolgokat is a számba adsz amiket nem is írtam. A vélemény, amit én képviselek az az, hogy az kizárólag az anya döntése, hogy él-e az abortusszal, vagy nem, és se negatív, se pozitív irányba nem lenne szabad befolyásolni.. Nyugodtan olvass csak vissza.

„Mondja az, aki szemrebbenés nélkül a tükörbe tud nézni miután elvégzett egy abortuszt!”

Ha orvos lennék, és erre szakosodtam volna, és megkérnének, hogy végezzek el abortuszt, ne is aggódj, szemrebbenés nélkül megtenném. Úúú, a Sátán megszólalt :O Most vigyázzon mindenki :D (gondolom itt most az fog jönni, hogy ha nem vagyok orvos, akkor milyen jogom van erről beszélni ;) )

„A magzatról egy élettelen, érzéketlen sejthalmazról beszéltél eddig.”

Így van, te ezt meg összekevered a csecsemővel nagy sikeresen.

„Ez nem emberi gondolkodásra vall!”

Miért is? Merem állítani, hogy az orvostudomány döntő része velem értene egyet. Ők nem lennének emberek, akik emberi életeket mentenek nap mint nap…? Gondold ezt át újra fiam…

„És mivel a magzat egy érző és élő emberi kezdemény, ezért csecsemőként is tekinthetünk rá, hiszen már mocorog odabenn, és az első pillanattól kezdve fejlődik!”

Amiket mondasz, az mind szép és jó, csak épp totál hülyeség, és nem biológiai alapokon nyugszik, hanem a te lelkivilágodon, ami viszont szerencsére sokat nem nyom a latba.

„A tudománynak a leghalványabb köze sincs az életemhez! Fogalamad sincs róla hogy hol, mikor és milyen körülmények között születtem!!! És arról sincs, hogy miken mentem eddig keresztül!!!”

Ja igen, gondolom egy barlangba születtél és nem egy szülészorvos hozott világra, gondolom védőoltást se kaptál soha életedben, soha nem kellett gyógyszereket szedned, se vitaminokat, soha nem mondták a szüleid hogy mossál kezet, mert ezzel baktériumokat pusztítasz el, soha nem használtál villanyt, a netet se ismered hírből sem, fogorvoshoz sem jársz. Hogyne… Önáltatásnak hívják ezt, önmagadat csapod be, és elég abszurd tudathasadásban élheted az életed, ha ez a véleményed.

„Ugyanakkor a tudományt tudtommal egyáltalán nem szidom! A tudomány hasznos, és az emberiség technológiai fejlődésének elengedhetetlen része. Én téged szidtalak, mint olyasvalakit, aki szégyent hoz a tudományra!”

Nos elnézést, akkor kérlek konkretizáld, hogy mégis ki okoz a te elborult világszemléletedben háborúkat. Mert hogy ez elég súlyos kijelentés. A tudományra pedig kettőnk közül szerintem inkább te jelentesz nagyobb szégyent, mert azt hiszed, "semmi közöd hozzá", de másrészről meg szidod mert a fegyvereket nyilván csak gonosz tudósok hozzák létre...azt szidod aminek köszönhetően élsz.

„Elnézem neked azt, hogy még nem jártál egyetlen fegyvergyárban sem, ahol a tudománynak köszönhetően gyilkológépeket gyártanak! Ja, és már Teller Edét sem kérdezheted meg, vagy Kalasnyikovot! Előző kiváló fizikus volt, utóbbi katona és mérnők! Samuel Coltot vagy Shrapnelt sem kérdezheted meg róla, hogy milyen viszonyban állt a tudománnyal.

A fenti állításod finoman szólva is dilettáns!”

Látom a szövegértelmezés nem megy, még úgy se, hogy te elvileg öreg iskolázott róka vagy. A tudós csak megalkotja a találmányát, az már nem rajta múlik, hogy mások hogyan aknázzák ki a találmányaiban rejlő lehetőségeket. Teller Edével meg eléggé mellényúltál, mivel a tudós világ legtöbb része negatívan tekint rá, ld. Carl Sagan Korok és Démonok című művét. Másrészről meg most komolyan azt mondod, hogy a fegyverek létezése a tudomány sara? Már bőven azelőtt léteztek fegyverek, hogy a modern tudomány létezett volna. Szóval megint mellélőttél.

„Ezt legfeljebb Alfred Nobelre mondható el, aki állítólag tényleg nem sejtette, hogy találmányát gyilkolászásra is használni fogják majd.”

Senki más nem sejti. A tudósok csak lehetőségeket adnak, a többi emberen múlik, hogyan használja fel őket.

„Mármint a magzat védelmében leírt gondolataimra gondolsz?

Arra gondolsz, hogy ugyanazokat a szavakat, a Te szavaidat használtam terád? A sejthalmazt, amivel Te a magzatokat illeted? Csak a magzatok védelmében szóltam.”

Nem, egyre inkább úgy érzem, kollektíven az egész irományodra érthető a fenti jelzőim. Mivel itt már tényleg csak személyeskedésbe kezdesz torkollani…

„Sátánfattyának még nem neveztelek, de hidd el, ami késik, nem múlik! Intellektuális véleményt pedig nem lehet egy lelketlen sejthalmaznak írni, akinek kognitív képességei a puszta fizikai létezés köré szerveződnek, és csak a petricsészéig lát el!”

Megfordítanám: intellektuális véleményt olyannak fölösleges írni, aki azt hiszi, kognitív képességeit valami mesebeli hülyeségre kellene pazarolnia, ahelyett, hogy a fizikai létezést tökéletesíthetné vele tovább.

„Osztályozni pedig énekem áll csak jogomban. Te csak térdelhetsz! Kukoricán! JA, és velem szembe!”

Köszi, majd ha kiugrottál az ablakon a tizedikről.

2014. aug. 25. 19:23
 43/56 Napfonat ***** válasza:
19%

He-he-he! Te szerencsétlen! Nem veszed észre, hogy az abortuszról vitázunk?

Jössz nekem ezzel a sok sz.rral, hogy én vagyok tudományellenes, amiért a magzat védelmében hozok föl. Annyi agyad sincs, hogy a vezérmotívum mellett maradj, hanem elkalandozol olyan területekre, amelyek a kétségbeesésedről tesznek tanúbizonyságot, amiért valaki szembe mer szállni veled.

"Viszont az, hogy olyan elvont fogalmakkal dolgozol, mint lélek, meg ilyesmi, ezek abszolút nem iskolázottság kérdései. Itt te kevered a szezont a fazonnal. Mi köze van mindennek az iskolázottsághoz?? Azt mondod, tévedek, de nem is kell semmit írnom, mert te magad cáfolod meg önmagad."

Ha egy magzat (akár egyetlen magzat) megmentését tudományosan kell megindokolni, az már régen rossz! Ugyanis ha nem ÉRZŐ emberkezdeményként tekintek rá, akkor állításod szerint tudománytalan, bigott katolikus stb. vagyok? Te szánalmas vagy, b..d meg!

"Nos, akkor várom tőled az idézetet, hogy hol is írtam ilyet. Sok sikert hozzá. Nem elég, hogy racionalitásod feneketlen mélységeket súrol, még olyan dolgokat is a számba adsz amiket nem is írtam. A vélemény, amit én képviselek az az, hogy az kizárólag az anya döntése, hogy él-e az abortusszal, vagy nem, és se negatív, se pozitív irányba nem lenne szabad befolyásolni.. Nyugodtan olvass csak vissza."

Nyugodtan visszaolvastam. A magzatról azt állítottad, hogy nem számít embernek, csupán egy sejthalmaz, egy anyaghalmaz, amelynek eltávolítása csak az "agyatlan" vallásosok számára ütközik morális akadályba.

Ugyanakkor nincsen igazad! Az anya sem döntheti el, főleg nem egy tinédzser! Ha támogató közeg venné körül, ha a szülei és a környezete, vagy az iskola nem kergetnék a szerencsétlent az öngyilkosság szélére, akár boldogan meg is szülhetné! Ezzel nem azt támogatom, hogy minden tini szüljön, hanem azt, hogy minden tini ELŐZZE MEG azt, hogy teherbe essen. De ha már egyszer sikerült neki, akkor ő semmiféleképpen ne dönthessen élet és halál felett! És itt az abortuszt végző orvosoknak is oroszlánrészük lenne!

Aki pedig felnőtt asszony létére végez abortuszt, az csak egyetlen esetben lenne tiszta sor: ha valmilyen furcsa oknál fogva dönteni kellene, hogy a magzat maradjon-e életben, vagy az anya! Egy ilyen esetben teljesen elfogadható lenne az abortusz! De az, hogy dugdosunk össze-vissza, majd könnyelműen beleszülünk a komposztvécébe, vagy elmegyünk egy kis műtétre, az megbocsáthatatlan bűn szerintem.

"Ha orvos lennék, és erre szakosodtam volna, és megkérnének, hogy végezzek el abortuszt, ne is aggódj, szemrebbenés nélkül megtenném."

Tudom nagyon jól, ismerlek, mint a rossz pénzt!

"Úúú, a Sátán megszólalt :O Most vigyázzon mindenki :D (gondolom itt most az fog jönni, hogy ha nem vagyok orvos, akkor milyen jogom van erről beszélni ;) )"

Ebből a hozzászólásodból pedig egyértelmű, hogy olyan hetedikes lehetsz! Legfeljebb! A Sátán pedig én vagyok, te kis oktondi.

"Így van, te ezt meg összekevered a csecsemővel nagy sikeresen."

Nocsak, a tudomány bajnoka elkezdi a szőrszálhasogatást. Ahogy előre ki lehetett számítani. Elkezd önkényesen igazolásokat keresni azokra a marhaságokra, amelyeket saját csőlátásának köszönhetően állít!

Gratulálok! Menjél csak bele egy ilyen embertelen centizgetésbe, hogy mit nevezünk magzatnak, és mit csecsemőnek! Szuper! Tehát ha nem csecsemő, hanem csak magzat, akkor nyársaljuk fel!

"Miért is? Merem állítani, hogy az orvostudomány döntő része velem értene egyet. Ők nem lennének emberek, akik emberi életeket mentenek nap mint nap…? Gondold ezt át újra fiam… "

Szerencsére az orvosok közül senki sem gondolná így, mint te, te oktondi kis miska! És ne fiamozzál, mert nem vagyok a puszipajtásod, kis töcs.

"Amiket mondasz, az mind szép és jó, csak épp totál hülyeség, és nem biológiai alapokon nyugszik, hanem a te lelkivilágodon, ami viszont szerencsére sokat nem nyom a latba."

Hitemnek köszönhetően nagyon sokat fog a latban nyomni, és természetesen nálad is. És az egészben az a szép, hogy ez így van függetlenül attól, hogy te mit képzelsz azzal a sejthalmazzal ott a koponyádon belül! Ami pedig a biológiai alapokat illeti, azt hiszem, hogy még a sejthalmaz megnevezés is túlságosan erős volt. Sajnos, te még az sem vagy. A biológiához pedig legfeljebb nyolcadikos szinten érthetsz a válaszaid alapján!

"Ja igen, gondolom egy barlangba születtél és nem egy szülészorvos hozott világra, gondolom védőoltást se kaptál soha életedben, soha nem kellett gyógyszereket szedned, se vitaminokat, soha nem mondták a szüleid hogy mossál kezet, mert ezzel baktériumokat pusztítasz el, soha nem használtál villanyt, a netet se ismered hírből sem, fogorvoshoz sem jársz. Hogyne… Önáltatásnak hívják ezt, önmagadat csapod be, és elég abszurd tudathasadásban élheted az életed, ha ez a véleményed."

Íme újabb ékes bizonyíték arra, hogy annyi agyad sincs, hogy emlékezz arra, hogy mit is írtál először! Azt írtad, hogy a tudománynak köszönhetem az életem! Ez hazugság! Nem barlangban születtem, hanem egy löszlyukban, a partfalba vájt pincében! Szülészorvos sem volt jelen, de még bába sem, és a patkányok megrágták az egyik fülcimpám, amely még ma is látszik! Védőoltást egyet kaptam csak, még vagy 40 évvel ezelőtt, azt is bubópestis ellen, amit a hazámba egy szudáni néger egyetemista hozott be, majdnem valódi járványt okozva ezzel!

A technológiáról pedig már elmondtam, hogy hasznos! De sem a villanynak, sem pedig az internetnek nem köszönhetem az életem! Ennyire eltérni a vita témájától, ahogyan te eltérsz csak azért, hogy szidhass, még embert nem láttam!

"Nos elnézést, akkor kérlek konkretizáld, hogy mégis ki okoz a te elborult világszemléletedben háborúkat. Mert hogy ez elég súlyos kijelentés. A tudományra pedig kettőnk közül szerintem inkább te jelentesz nagyobb szégyent, mert azt hiszed, "semmi közöd hozzá", de másrészről meg szidod mert a fegyvereket nyilván csak gonosz tudósok hozzák létre...azt szidod aminek köszönhetően élsz."

Húú, ennyire félrebeszélni embert még nem láttam...

"Látom a szövegértelmezés nem megy, még úgy se, hogy te elvileg öreg iskolázott róka vagy. A tudós csak megalkotja a találmányát, az már nem rajta múlik, hogy mások hogyan aknázzák ki a találmányaiban rejlő lehetőségeket. Teller Edével meg eléggé mellényúltál, mivel a tudós világ legtöbb része negatívan tekint rá, ld. Carl Sagan Korok és Démonok című művét. Másrészről meg most komolyan azt mondod, hogy a fegyverek létezése a tudomány sara? Már bőven azelőtt léteztek fegyverek, hogy a modern tudomány létezett volna. Szóval megint mellélőttél."

Húú, a világhoz sincs közöd pajtikám! Ha én nagy utat tettem meg a születésem óta, akkor te visszafejlődtél a minden kognitivitást mellőző magzati sejthalmazzá!

"Megfordítanám: intellektuális véleményt olyannak fölösleges írni, aki azt hiszi, kognitív képességeit valami mesebeli hülyeségre kellene pazarolnia, ahelyett, hogy a fizikai létezést tökéletesíthetné vele tovább."

Hát igen! A magzat védelme mesebeli hülyeség! Ez vagy te! Kérdezd meg anyádat, hogy megfordult-e a fejében akkor, amikor veled volt áldott állapotban, hogy kiműtse azt a sejtburjánzást ott a belsejében! És gondolkozz el rajta, hogy jól döntött-e?

Pajtikám, elárulok egy titkot. Csak neked. Sajnos látnom kellett olyanokat, amikor szuronyra szúrták fel a magzatokat a katonák, csak azért, mert NEM VOLTAK SZERBEK! Láttam, amint anyák hasát vágják föl, és a betonra kiloccsant belőlük a magzat összekeveredve a szarral, amely a szintén széttrancsírozott belekből csorgott le. Láttam egy apát, akinek pisztolyt tettek a fejéhez, és arra akarták kényszeríteni, hogy vasvillára szúrja föl azt a valamit, amiből egy jobb helyen talán felnőtt ember lehetett volna! Az ember szerencsére elájult, így már azt sem "foghatta" fel kognitíve, hogy fejbe lőtték!!!

Mindazokat a nőket, akik abortuszt hajtanak végre, a támogatóikkal együtt visszavinném az időben 1992-be, Boszniába, hogy nézze végig!! És utána döntsön, hogy mit akar!

Mielőtt bármi mellé elkötelezed magad, oktondi gyermek, próbáld meg beleélni magad. Empátia!

Ja, olyan nincs, mert nem lehet mérni?

2014. aug. 25. 20:19
 44/56 anonim ***** válasza:
54%

„He-he-he! Te szerencsétlen! Nem veszed észre, hogy az abortuszról vitázunk?

Jössz nekem ezzel a sok sz.rral, hogy én vagyok tudományellenes, amiért a magzat védelmében hozok föl.”

Abortuszról is vitáztunk, aztán másfele terelődött a szó. Mi a baj ezzel? Így megy minden vita.

„ Annyi agyad sincs, hogy a vezérmotívum mellett maradj, hanem elkalandozol olyan területekre, amelyek a kétségbeesésedről tesznek tanúbizonyságot, amiért valaki szembe mer szállni veled.”

Nos a vezérmotívumtól eltérni egy vita folyamán természetes dolog, emiatt az én agyi kapacitásomat firtatni éppen a te agyai kapacitásodról árul el kompromittáló dolgokat. Viszont látom kezd kicsúszni a lábad alól a talaj, ha már ennyire frusztrált lehetsz…

„Ha egy magzat (akár egyetlen magzat) megmentését tudományosan kell megindokolni, az már régen rossz! Ugyanis ha nem ÉRZŐ emberkezdeményként tekintek rá, akkor állításod szerint tudománytalan, bigott katolikus stb. vagyok? Te szánalmas vagy, b..d meg!”

Na itt mutatkozik meg a fogad fehérje. Nem értesz velem egyet, tehát elkezdesz káromkodni. Gratulálok, ezzel aztán hoztál egy nívót. Egyébként ha tudományosan nem lehet megindokolni valamit, akkor az ott a szubjektivitás területe, és ez elég veszélyes móka. Ebből születnek az abortuszklinikákat felrobbantó hibbantak.

„Nyugodtan visszaolvastam. A magzatról azt állítottad, hogy nem számít embernek, csupán egy sejthalmaz, egy anyaghalmaz, amelynek eltávolítása csak az "agyatlan" vallásosok számára ütközik morális akadályba. „

Nos, akinek nem inge nem veszi magára :D Viszont a magzatot te még mindig kevered a csecsemővel.

„Ugyanakkor nincsen igazad! Az anya sem döntheti el, főleg nem egy tinédzser!”

Szóval a döntést kivennéd az anya kezéből. Értem, köszönöm. Ilyenkor örülök, hogy kevés vallásost ismerek személyesen. És te tévedsz: TE nem döntheted el, az anya igen.

„ Ha támogató közeg venné körül, ha a szülei és a környezete, vagy az iskola nem kergetnék a szerencsétlent az öngyilkosság szélére, akár boldogan meg is szülhetné! Ezzel nem azt támogatom, hogy minden tini szüljön, hanem azt, hogy minden tini ELŐZZE MEG azt, hogy teherbe essen.”

Mert minden tini nem kívánt terhességbe esik, ugye? Éljen az általánosítás…

„ De ha már egyszer sikerült neki, akkor ő semmiféleképpen ne dönthessen élet és halál felett! És itt az abortuszt végző orvosoknak is oroszlánrészük lenne!”

Pedig ez az ő döntése, hála istennek, ha tetszik neked, ha nem. A te saját gyerekeddel azt kezdesz amit akarsz, a többiekéből meg maradj ki. Foglalkozz a saját életeddel. Ez volt az a vélemény, amit én képviselek.

„Aki pedig felnőtt asszony létére végez abortuszt, az csak egyetlen esetben lenne tiszta sor: ha valmilyen furcsa oknál fogva dönteni kellene, hogy a magzat maradjon-e életben, vagy az anya! Egy ilyen esetben teljesen elfogadható lenne az abortusz! De az, hogy dugdosunk össze-vissza, majd könnyelműen beleszülünk a komposztvécébe, vagy elmegyünk egy kis műtétre, az megbocsáthatatlan bűn szerintem.”

Mások szerint meg nem bűn. Mi ebben a felfoghatatlan? Mások abortuszához neked mi a büdös közöd van?

„Tudom nagyon jól, ismerlek, mint a rossz pénzt!”

Hogyne...

„Ebből a hozzászólásodból pedig egyértelmű, hogy olyan hetedikes lehetsz! Legfeljebb!”

Kicsit mellélőttél, mint eddig nagyjából minden kommented minden részével.

„Nocsak, a tudomány bajnoka elkezdi a szőrszálhasogatást. Ahogy előre ki lehetett számítani. Elkezd önkényesen igazolásokat keresni azokra a marhaságokra, amelyeket saját csőlátásának köszönhetően állít!”

Nem szőrszálhasogatás, hanem tény. A magzat és a csecsemő nem ugyanaz. Eddig se volt az.

„Gratulálok! Menjél csak bele egy ilyen embertelen centizgetésbe, hogy mit nevezünk magzatnak, és mit csecsemőnek! Szuper! Tehát ha nem csecsemő, hanem csak magzat, akkor nyársaljuk fel!”

No komment, látom itt már elgurult a gyógyszer. Nyilván mert én az anya szabad választását támogatom, ezért embertelen vagyok…ismételten gratulálok, szörnyen primitív lehetsz.

„Szerencsére az orvosok közül senki sem gondolná így, mint te, te oktondi kis miska! És ne fiamozzál, mert nem vagyok a puszipajtásod, kis töcs.”

Itt meg már megint a gyerekes kis sértegetésed. Szánalmas vagy, sajnállak. Szerintem komolyan inkább tényleg vagy te vagy a tinédzser, vagy még ha idősebb is vagy, egy tinédzser szintjén rekedtél meg, az emberek azért 18 felett már nagyjából leszoknak arról, hogy káromkodáshoz folyamodnak, ha épp semmi értelmes nem jut az eszükbe. Nyilván könnyebb személyeskedni, mint ellenérveket felhozni arra, amit írtam, az egyszerű emberek már csak így működnek.

„Hitemnek köszönhetően nagyon sokat fog a latban nyomni, és természetesen nálad is. És az egészben az a szép, hogy ez így van függetlenül attól, hogy te mit képzelsz azzal a sejthalmazzal ott a koponyádon belül!”

A hit viszont nem tudáson alapul, tehát totál semmis az eszmefuttatásod innentől kezdve. Mit kezdjek a hiteddel (ami hangsúlyozom: a tied, nem az enyém)? Totál nem érdekel.

„ Ami pedig a biológiai alapokat illeti, azt hiszem, hogy még a sejthalmaz megnevezés is túlságosan erős volt. Sajnos, te még az sem vagy. A biológiához pedig legfeljebb nyolcadikos szinten érthetsz a válaszaid alapján!”

Az én nyolcadikos szintem azt kell, mondjam még mindig messzire elmarad a te nem létező szintedtől…

„Íme újabb ékes bizonyíték arra, hogy annyi agyad sincs, hogy emlékezz arra, hogy mit is írtál először! Azt írtad, hogy a tudománynak köszönhetem az életem! Ez hazugság!”

Ezzel miért kerültem volna ellentmondásba? Vagy szerinted az orvostudomány nem tudomány? Te tényleg tudathasadásban élhetsz…

„Nem barlangban születtem, hanem egy löszlyukban, a partfalba vájt pincében!”

Akkor már értem mitől szárnyal így a szürkeállományod...

„Szülészorvos sem volt jelen, de még bába sem, és a patkányok megrágták az egyik fülcimpám, amely még ma is látszik! Védőoltást egyet kaptam csak, még vagy 40 évvel ezelőtt, azt is bubópestis ellen, amit a hazámba egy szudáni néger egyetemista hozott be, majdnem valódi járványt okozva ezzel!”

Na most ha ezeknek a történeteknek a nagy része igaz is…amit kötve hiszek, de tegyük fel. De azt a védőoltást mégis minek köszönheted? Bokorba nőtt szerinted? Gyógyszereket, vitaminokat szedtél? Orvoshoz jársz? A kérdéseim nagy része fölött átcsusszantál.

„A technológiáról pedig már elmondtam, hogy hasznos! De sem a villanynak, sem pedig az internetnek nem köszönhetem az életem! Ennyire eltérni a vita témájától, ahogyan te eltérsz csak azért, hogy szidhass, még embert nem láttam!”

Nem eltértem a vita témájától, hanem tovább szőttem azt a te mondandód alapján.

„Húú, ennyire félrebeszélni embert még nem láttam...”

Akkor erre sem tudtál érdemben válaszolni. Rendben.

„Húú, a világhoz sincs közöd pajtikám! Ha én nagy utat tettem meg a születésem óta, akkor te visszafejlődtél a minden kognitivitást mellőző magzati sejthalmazzá!”

Nagy utat legfeljebb valami cirkuszban tehettél meg ennyi IQ-val.

„Hát igen! A magzat védelme mesebeli hülyeség! Ez vagy te! Kérdezd meg anyádat, hogy megfordult-e a fejében akkor, amikor veled volt áldott állapotban, hogy kiműtse azt a sejtburjánzást ott a belsejében! És gondolkozz el rajta, hogy jól döntött-e?”

Szerintem határozottan jobb döntés volt, mint a te anyukádé :)

„Pajtikám, elárulok egy titkot. Csak neked. Sajnos látnom kellett olyanokat, amikor szuronyra szúrták fel a magzatokat a katonák, csak azért, mert NEM VOLTAK SZERBEK! Láttam, amint anyák hasát vágják föl, és a betonra kiloccsant belőlük a magzat összekeveredve a szarral, amely a szintén széttrancsírozott belekből csorgott le. Láttam egy apát, akinek pisztolyt tettek a fejéhez, és arra akarták kényszeríteni, hogy vasvillára szúrja föl azt a valamit, amiből egy jobb helyen talán felnőtt ember lehetett volna! Az ember szerencsére elájult, így már azt sem "foghatta" fel kognitíve, hogy fejbe lőtték!!!”

És? Attól még, hogy nehéz életed volt, mennyiben lesz igazad?

„Mindazokat a nőket, akik abortuszt hajtanak végre, a támogatóikkal együtt visszavinném az időben 1992-be, Boszniába, hogy nézze végig!! És utána döntsön, hogy mit akar!”

De nem áll módodban. Ők más világban élnek, más dolgokat tapasztalnak meg, mást vesznek természetesnek, más életük van. Ennyi! A te egyéni élettapasztalaid senki másra nem érvényesek, sőt, megkockáztatom a bolygó nagy részét nem érdekli. Engem sem. Tudomásul veszem, a te életedben megtapasztalt dolgok miatt úgy vélekedsz, hogy az abortusz rossz. Ezzel nekem semmi bajom. De attól ez még nem áll a többi anyára az országban. A te bajod nem az övéké, és kész.

„Mielőtt bármi mellé elkötelezed magad, oktondi gyermek, próbáld meg beleélni magad. Empátia!

Ja, olyan nincs, mert nem lehet mérni?”

Merő arrogancia, már bocsánat. Mintha körülötted forogna a világ. A saját fájdalmad, amiből az a világszemlélet evolválódott, amit vallasz, azt hiszed, másra is automatikusan rá kell vetíteni. Hadd ábrándítsalak ki: nem így megy a világ. 2 generáció múlva már a saját rokonaid is el fognak felejteni téged. Mielőtt mindenkit elköteleztetnél a te álláspontod mellett, oktondi fiam, kérdezd meg magadtól: vajon mindenkinek az én életem példája szerint kéne élnie a sajátját? Tényleg vagyok én olyan fontos?

2014. aug. 25. 21:09
 45/56 Napfonat ***** válasza:
22%

Nos, most már tényleg menthetetlen vagy! Ennyire kardoskodni egy életellenes felfogás mellett nem vall ép elmére!

A te édesanyád már voksolt: ő az abortusz ellen. Erre sajnálatos bizonyíték ez a sok rémséges böffedmény, amit itt kiokádtál magadból!

Én csak egyet kívánok! Hogy láss és tapasztalj! Azt kívánom, az abortusz kísérje végig az életed!

2014. aug. 25. 22:13
 46/56 anonim ***** válasza:
49%
Nos örülök hogy egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet. Viszlát.
2014. aug. 25. 22:24
 47/56 anonim ***** válasza:
29%

A 40-essel nem érdemes vitába szállni, elégtelen a szövegértése, a hebehurgyaságaira válaszolni elvesztegetett idő. Nem volt érthető, úgyhogy mégegyszer világosabban: az anyában olyan hormonális folyamatok indulnak el a fogantatástól, amik csak a terhességre jellemzőek, soha de soha máskor! Tehát nem bármilyen hormonális folyamatról beszéltem.

"Hasból" hoztam pár példát, mint magzati tulajdonságot, könyörgöm, hol írtam, hogy kognitív a reflex? Azért "volna", mert megölték. A szövegértéssel nagy bajok vannak... Ha az élet gyilkolásnak minősülne a legalapvetőbb szükségletek szintjén is, mint ahogy te itt azt gondolni véled, tudod, hogy milyen lenne a Föld? Mint a Hold. Nulla élet. Ezzel szemben mindenki számára evidens, hogy a Földön egy szüntelen körforgás van, azért van a pusztulás is, a pusztítás is, hogy élet legyen. A spermiumok pedig nem ember. Mert az emberhez megtermékenyített petesejt kell. Ivarsejtek. Nem egy ivarsejt. Embert pedig még nem sikerült klónozni.

2014. aug. 26. 01:28
 48/56 anonim ***** válasza:
25%
Megjegyzés kiegészítésként: az esemény utáni tabletta szintén abortuszt idéz elő, ha már megtörtént a megtermékenyítés és beágyazódott a petesejt.
2014. aug. 26. 01:31
 49/56 anonim ***** válasza:
52%
Nehéz lehet ekkora kisebbrendűségi érzéssel együtt élni, átsüt a válaszaidon.
2014. aug. 26. 01:33
 50/56 anonim ***** válasza:
46%
50-es: szólj, ha leálltál végre a sok frusztrációd kiírogatásával :) Ha már hülyeségeket írsz legalább bátorság ne lenne mögötte, amivel terjeszted őket...
2014. aug. 26. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!