Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?
"Aki nem vallásos annak rendkívül valószínűtlen, aki vallásos annak rendkívül valószínű...ennyi."
Álljon meg a menet! A valószínűség egy objektív fogalom. -> Nem függhet a megfigyelőtől!!
"Aki megtapasztalták, azok TUDJÁK, hogy van."
Sírva könyörgöm, honnan a fenéből tudhatnád, hogy őt tapasztaltad meg?! A te tapasztalásodad a biológia (pszichológia) tökéletesen meg tudja magyarázni! Nincs szükség extra feltevésekre. (Occam borotvája)
"Imádok agy mosott lenni."
Imádnál megtanulni magyarul írni inkább. Továbbá aki ateista, az mind dohányos és iszákos? Penge egy logika, látszik hogy hívőzombi vagy.
"Szia! agy mosott vagyok. "
Én nem vagyok agymosott, egyébként úgy élek, mint te leírtad (az agymosásod után).
ÉS:
Imádok nem agymosott lenni! Köszönöm nem-istenem!
Nem kell agymosás ahhoz, hogy leszokj az italról dohányzásról és egy harmonikusabb, boldogabb életet élj!
"Nézd, ezek fanatikusok. Hagyd őket békében megdögölni."
:)
Valószínűleg igazad van.
"annyira nem az a bibliai isten, hogy tulajdonképpen az én hitem már szinte semmiben nem különbözik az ateizmustól."
A lényeg a lényeg, nem a mese. És vannak más vallások, bölcseletek is.
"Ha egzaktul közelítjük meg a kérdést, akkor itt matematikai valószínűségről nem beszélhetünk. Ez egy igazolhatatlan, igazolatlan feltevés, ami igazságtartalmának valószínűségét sem ismerjük."
Mondj egyetlen egy olyan feltevést, amely igazolható! (amúgy matematikus vagy?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!