A barátnőm a képembe vágta hogy nem létezik Isten. Mit tegyek?
Szia!
Ha helyes az értékrended, akkor jelzed neki, hogy ez számodra fontos, és te olyannal szeretnéd összekötni az életedet, akivel egyezik a világképed. Ez a későbbiekben számos vita forrása lesz, jó ezt az elején tisztázni!
Üdv. Péter
1. Ha van elég akarat erőd és egy kis eszed akkor nem kell isten ahhoz hogy ne piálj, drogoz stb.
2. Simán lehetsz okos ember, csak azért mondogatják ezt neked, hogy a barátnőd okosabb, mert a buta embereknek könnyebb átmosni az agyát ilyenekkel. Például minél magasabb az iq-ja egy egyénnek annál inkább fenn áll a veszélye, hogy elkezd gondolkodni és rájön magától, arra hogy az egész logikátlan ostobaság, amit leginkább gyengébb és butább embereknek lett kitalálva...
3. Természetesen ha jobb ettől az életed, higgy. Nekem nincs bajom a vallással ha az néhány ember életét jobbá teszi, viszont fogadd el hogy nem mindenki hívő, valakinek nem kell vallás hogy értelmet találjon az életének.
"Hmmmm... Bugyuta volnék? Csupán azért mert abban hiszek amiben az anyám, apám, nagyapám, nagyanyám,dédapám, dédanyám.... "
Bocs, de ha csak azért hiszel valamiben, mert a felmenőid is hittek benne, akkor az nem vall túl sok ésszerűségre. Ha a világon mindenki ezt tette volna, akkor nem tartana itt az emberiség az ismereteit illetően.
Persze lehet, hogy igazad van és létezik Isten, de az egyik legrosszabb érv a hinni a létezésében a meglévő tradíciók folytatása.
"Bugyuta volnék?"
Igen az.
"Csupán azért mert abban hiszek amiben az anyám, apám, nagyapám, nagyanyám,dédapám, dédanyám...."
Nem csupán ezért, de többek között ezért is.
Sokunk ősei a rabszolgatartásban is hittek. Te is?
"Miért lenne mese?"
Mert a bizonyítatlan, képtelen, emberek által kitalált csodálatos történeteket mesének hívjuk. Pont ilyenek a teremtéstörténet, buci maci kalandjai, meg a Harry Potter is.
"Lemondásokkal jár az hogy őt követem..."
És f#sza dolog amúgy egy kitalált szakállas bácsi miatt lemondani dolgokról?
Na ehhez kell igazán ostobának lenni.
"De ettől nem leszek kevesebb nálatok akik nem hisztek nem leszek ostobább."
Kevesebb csak akkor leszel, ha elutasítasz dolgokat, csak emiatt a hülyeség miatt.
"Nekem jobb lesz az életem igy. Miért rossz ez? Hogy keresztényként élek?"
Hát akkor meg hajrá. Neki meg lehet úgy lesz jobb az élete, ha nem hisz benne. Téged miért zavar ez?
" Nem viszem túlzásba az ivást és nem cigizek,nem drogozok."
Hohohó, megint ez a gusztustalan felsőbbrendűségi tudat.
Apukám, azt hiszed, attól, hogy te hiszel egy mesehősben jobb ember leszel?
Hogy mert én nem hiszek benne én automatikusan egy szaros drogos vagyok?
"Nem viszem túlzásba az ivást"
Hoppá hoppá, azért kibuknak itt a dolgok. Tehát azért lehet inni, de csak annyit, amennyi neked kényelmes, ha több az már isten ellen való, ugyi?
"Nem tudom ti mitől lettetek olyan okosak attól hogy azt mondtátok ő nem létezik csak mese!"
Nem, mi a tanulástól lettünk olyan okosak.
"Hülye vagy ha ilyenben hiszel!- Nem gondolom magam annak."
Egy hülye sem gondolja magát hülyének.
"Mellesleg a barátnőm szintén keresztény, a közvéleményre voltam kiváncsi... Elszomoritó..."
Mi? Hogy a nagy többség már képes logikusan józanul gondolkodni? Szerintem ez nem elszomorító.
Az már annál inkább, hogy te minden hozzászólásoddal egyre ostobábbnak és ostobábbnak tűnsz.
"Akkor a többdiplomás vallásos tudósok is ostobák lennének, csak mert hisznek valamiben ? A világ lakosságának 96%-a síkhü*e lenne csak mert hisz valamiben ? A maradék 4% pedig az észlény ?na akkor most ki is a szűk látókörű ?"
96%? Ugyan már. Az egész emberiség hisz valamiben, még az ateisták is. Viszont ha kifejezetten az ateizmusra gondolsz, akkor is rosszak a számaid, ugyanis te erről nem tudhatsz. A vallásosak számát megtudod adni, de a hívőkét nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!