Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a bizonyíték hogy nincs isten?

Mi a bizonyíték hogy nincs isten?

Figyelt kérdés

2014. aug. 1. 22:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
9%
Ez hit alapján működik drágáim, aki hisz benne annak a számára létezik és érzi is a "pozitív hatását" aki nem hiszi hogy van az ő életében nincs jelen, de attól még önmagában Isten akkor is létezik :D Ha látnád v lenne bizonyíték rá nem kellene a hit, márpedig előre lépés bármilyen területen akkor van ha hiszel az adott dologban. Isten pont így működik, csak nem kellene lustának lenni hogy megismerje az ember! :D
2014. aug. 2. 13:50
 22/29 anonim ***** válasza:
78%

Nincs rá semmiféle bizonyíték. De valami ennyire fontosnak a létezésében akkor kellene hinni, ha bármiféle jelét adta volna már létezésének azon kívül, hogy rengetegen hisznek benne.

Bár az igazán megátalkodott ateisták, mint én ..., hát nem tudom, milyen erős jel kéne hozzá.

Pl. ha este az ismert csillagokból az égen kirajzolódna ez a szó "Isten".

Ugye első gondolatom az lenne, hogy álmodom, a második a Kész átverés show, vagy a David Copperfield. De ha kiderülne, hogy neeem, wazze, most ez nem trükk, apafej, na akkor igen, akkor hinni kezdenék én is. De amig van egyszerűbb, jobb magyarázat, addig minek. (Occam)

2014. aug. 3. 20:15
 23/29 anonim ***** válasza:
6%
A Biblia a bizonyíték rá.
2014. aug. 3. 20:22
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja tényleg, de csak a vicc kedvéért, ugye?
2014. aug. 3. 21:05
 25/29 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Olvastad már a Bibliát? Kritikus szemmel.
2014. aug. 3. 21:14
 26/29 anonim ***** válasza:
31%

Arra, hogy egyetlen isten sem létezik, nincsen bizonyíték.

Akár 35 milliárd különbőző isten is létezhet - vagy még több. Ugyan egyet sem látunk soha, és a hatását sem - nagyon úgy néz ki, hogy nélkülük működik a világ - de ettől még létezhetnek.

A keresztények istene nem létezik, ez bizonyított tény.

2014. aug. 4. 02:07
 27/29 anonim ***** válasza:
78%
Számomra a biblia csak egy bestseller, a keletkezése idején is léteztek olyan emberek, akik képzelődtek vagy a pszichés állapotuk labilis volt, éppenséggel nekik is lehet közük hozzá. Az meg hogy az ember a Föld legcsodálatosabb teremtménye egy óriási hülyeség, amióta van ember azóta pusztul a Föld, hát ez tényleg csodálatos. Ha mindennek lennie kellett valamiből, akkor ez alól Isten sem kivétel vagy de? Ha minden valamiből van akkor mindig van feljebb. Végtelenség van, nem Isten. Persze meg lehet ingatni az én hitemet is, ha pl. kapnék valamiféle "égi jelet".
2014. aug. 4. 13:04
 28/29 anonim ***** válasza:
Mi az az isten?
2014. dec. 29. 11:34
 29/29 anonim ***** válasza:

Eddig 2xsü adta a legértelmesebb, és tudományos szempontból legfairebb választ.

"Egy ilyen állítást nem letet cáfolni. Pont ezért nem lehet semmiféle következtetést sem levonni belőle. Mit jelez előre az, hogy létezik láthatatlan rózsaszín egyszarvú? Azt, hogy 0-nál nagyobb az esélye, hogy létezik. De mennyi? Erről nem mond a modell semmit."

Ez pontosan így van, de legyünk még korrektebbek: abszolút értelemben nem bizonyítható, de nem is cáfolható.

További problémát jelent az, amit már többen felvetettek: mi az az Isten? Amíg nem tudom mi az, addig értelemszerűen nem tudom se bizonyítani, se cáfolni.

Ráadásul egy huszárvágással megoldható minden Isten elleni érv: mindent isten teremtett. Darwint, az evolúciót, a kvarkokat, a logikai hibákat, és így tovább. Meggyőző? Nem különösebben. Lehet, hogy így van? Nem túl valószínű, de elméletileg lehetséges. Bizonyítható? Semmiképp. Cáfolható? Semmiképp.

Más: mi van akkor, ha isten nem akar megnyilatkozni? Egy omnipotens lény képes is lenne erre, akárhogy kutatjuk, ő makacsul ellenáll.

2015. márc. 11. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!