Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, ki alapította a...

Jehova tanúi, ki alapította a ti vallásotokat?

Figyelt kérdés
És mikor?
2010. jan. 11. 17:32
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
38%

mire számítottál?

talán arra, hogy egyszer igazat is mondtok

2010. jan. 11. 19:21
 12/38 A kérdező kommentje:

ne strapald magad, mert nem fogsz megteriteni senkit.

Amugy olvastam egy konyvet, ami egy hölgyről szól, leírja hogyan térítették meg a tanúk, és, h mi folyik ott, mi áll az egésznek a háta mogott. Igaz tortenet, sajat tapasztalat alapján. Sajna a címét nem tudom, de ha gondolod utánanézek. Miután azt elolvastam még ellenszenvesebbek lettek Jehova tanúi. Akik nem mennek el szavazni....de a jogokból azért részt kérnek.

Ez nálunk erdélyben főleg nagy probléma, mert a magyarság ossze kéne fogjon. Sok téveszmétek van, de tudom, h most itt nem folak meggzőzni és hat van jobb dolgom is. Udv

2010. jan. 11. 19:27
 13/38 anonim ***** válasza:
7%
valójában aki egyszer már elfogadta Jézust, miért bízna emberben? Jézus fog minden bajt megoldani, nem pedig a kormányzatok. köszönöm, hogy emberi hangnemben kérdeztél, és beszélgettünk. szervusz.
2010. jan. 11. 19:31
 14/38 anonim ***** válasza:
45%
A könyv címe Jehova tanúja voltam és Josy Doyon írta. Érdemes elolvasni, nagyon jó. Amúgy a szektát tudtommal Charles Taze Russell alapította.
2010. jan. 11. 22:18
 15/38 anonim ***** válasza:
34%

"Akik nem mennek el szavazni....de a jogokból azért részt kérnek"

a jogok éppen azért jogok, mert nem kell őket kérni, a szavazás pedig nem kötelesség (gondolom ez Erdélyben sincs másképp)

pl. én sem megyek soha szavazni, pedig nem vagyok Tanú (sőt, sok tanításukkal nem értek egyet, sokat pedig ellenzek is)

de könyörgöm, ők is emberek!

ha neki úgy esik jól, hát lelke rajta (szó szerint)

amíg tőled nem loptak el semmit, nem zárnak be erővel a Királyság-terembe és nem ütnek agyon egy kétkilós Őrtorony brosúra-köteggel, addig joguk van azt tenni, amit tesznek, és ezt se te se más se senki nem tilthatja meg semmilyen egyéni, nemzeti, vagy nemzetek feletti indokra hivatkozva

csak türelem kell (ez a manapság kihalófélben levő erény), igaz hogy olykor nem kevés kell belőle, de azért nem kell falhoz állítani őket

bocsánat hogy nem a kérdésre válaszoltam, de engem nagyon bosszant ez a mérhetetlen ellenszenv, sőt néha gyűlölet, ami Jehova Tanúit övezi ezeken az oldalakon, de az életben is.

2010. jan. 11. 22:40
 16/38 A kérdező kommentje:
Nem akarok megtiltani en nekik semmit. csak kifejtettem a velemenyemet es termeszetesen elolvasom az o valaszaikat is, nem csupan kritikus szemmel. A kerdest azert tetem fel, hogy a valaszokbol tanuljak, a celom reszben elertem. Koszonom a valaszokat mindenkinek
2010. jan. 11. 22:47
 17/38 anonim ***** válasza:
0%
22:40 köszönöm az empátiádat. minket nem bosszant, Jézus ugyanis ezt mondta:"ha a világ gyűlől benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. ha engem üldöznek, titeket is üldözni fognak. ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani" jános 15:18-20 "boldogok vagytok, amikor gyűlölnek titeket az emberek, és amikor kirekesztenek, és gyaláznak benneteket, és kinevetik a neveteket, mint gonoszat" lukács 6:22 természetesen rosszul esik, és igyekszünk minden emberrel jóban lenni, de ez egy prófécia. ha nem így lenne, nem teljesedne.
2010. jan. 12. 07:11
 18/38 anonim ***** válasza:
54%

kedves 18:53 , ezt írtad:

„én, mióta tanú vagyok, sőt mióta elkezdtem olvasni a bibliát, folyamatosan keresem, hogy hol térnek el a tanúk a biblia tanításától. leszámítva az emberi tökéletlenségből adódó hibákat (pl. megsértenek, de utána bocsánatot is kérnek) nem találtam ilyet”

Tudod, nekem a közvetlen környezetemben (ismerős, rokon, kolléga… stb.) több tanú is található. Jól elvagyunk egymás mellett, engem nem zavar az ő világnézetük, és személy szerint könnyen kezelem azt is, hogy őket néha zavarja az enyém. Ami a lényeg, az emberi bűnökből ők is egytől- egyig ugyanúgy kiveszik a részüket, mint például: adócsalás, hazudás, lopás (mp3 fájlok, szoftverek letöltése,… utána ezt tagadják, ezzel hazudnak)…stb.! Mindössze annyi a különbség, hogy ők –ha esetleg valaki rajtakapja, őket- gyorsan keresnek valami biblia magyarázatot a tettükre, (természetesen ferdítéssel). Nem azt mondom ezzel, hogy rosszabbak, mint én, -mert nem azok-, csak mindig jobbnak akarnak mutatkozni a „nem tanúk” előtt, mint amilyenek valójában (ja, ez a képmutatás…ami szintén bűn…..tőlük tudom). És nem kérnek bocsánatot, …hiszen ők kiválasztottak!

2010. jan. 12. 10:39
 19/38 ceri ***** válasza:
65%
Nem lenne baj a térítéssel, ha úgy csinálnátok ahogy Jézus. Csakhogy ti mindenkihez bekopogtok, becsöngettek leszólíttatok. Hiába mondom, hogy nem, a másik héten újra csöngettek. Mi ez, ha nem erőszakosság? Jézus erre nem tanított. Hiába szeretem a banánt, ha kéretlenül le akarod nyomni a torkomon, az erőszak. Hát még, ha nem is szeretem! Honnan veszi egy JT a bátorságot és jogot, hogy eldöntse helyettem, hogy nekem mi az erőszak és zaklatás.
2010. jan. 12. 12:56
 20/38 anonim ***** válasza:
Igaz,hogy nem tudok válaszolni a kérdésre,de a 2.válaszadónak üzenem,aki Jehova Tanúja,nemcsak a Jehova Tanúi nagy betű HANEM A BIBLIA ÉS PÁL APOSTOL NEVE IS!!!
2010. jan. 12. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!