Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, ki alapította a...

Jehova tanúi, ki alapította a ti vallásotokat?

Figyelt kérdés
És mikor?
2010. jan. 11. 17:32
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
0%

Google 1. találat!

[link]

2010. jan. 11. 17:43
 2/38 anonim ***** válasza:
0%
a biblia szerint Jehova tanúinak a vonala egészen Ábelig nyúlik vissza. (héberek 11:4 12:1) Jézust a biblia hű és igaz tanúnak nevezi. (jelenések 3:14) az akkori zsidók szerint Jézus új tanítást vezetett be (márk 1:27) és pálról is ugyanezt mondták (cselekedetek 17:19-20) Jehova tanúi hiszik, hogy a bibliában megígért szemrevételezés időpontjában Jézus az ő szervezetüket választotta hű és bölcs szolgának, aki kiossza a szellemi eledelt a kellő időben, így a gyülekezet feje Jézus. Mindezidáig, az emberi tökéletlenségektől eltekintve, nem találkoztam olyan tanítással, vagy tettel, ami ezt kétségbevonta volna.
2010. jan. 11. 18:00
 3/38 anonim ***** válasza:
61%
nem ez volt s kérdés
2010. jan. 11. 18:09
 4/38 anonim ***** válasza:
18%
Jehova tanúit kérdezték, hogy ki alapította a vallásukat, és mikor. én Jehova tanúja vagyok, és mindkét kérdésre választ adtam. a modernkori történet 1870-ben kezdődött alleghenyben. 1931-be vették fel a Jehova tanúi nevet.
2010. jan. 11. 18:12
 5/38 A kérdező kommentje:

Jól kimagyaraztad, h Abel volt az elso jehova tanu. Azert ezt nem allitanam. Az elso az volt, aki kitalalta ezt a vallast. Tehat o alapította a szektát. Jézus a kereszténységet alapított, a keresztény vallást, amely kulonbozo szakadasok folytan kulon valt, de a tortenelmi vallasok kozul egyik sem olyan elfogult es akaratosan terito mint a ti szektatok. Ruhellem, amikor eroszakkal akarnak teriteni olyanok akik nem ertenek hozza. Kiragadnak a bibliabol random modon idezeteket es azt hiszik h Abel Jehova tanu volt.

Renes agymosason eshettek at.

2010. jan. 11. 18:26
 6/38 anonim ***** válasza:
:)
2010. jan. 11. 18:35
 7/38 anonim ***** válasza:
7%
valójában az a szekta, amelyik eltér Jézus tanításától. pl rész vesz a háborúkban, vagy emberi tanokat hírdet, vagy elfogadja a homoszexualitást, vagy nem a Teremtőt imádja, stb. én, mióta tanú vagyok, sőt mióta elkezdtem olvasni a bibliát, folyamatosan keresem, hogy hol térnek el a tanúk a biblia tanításától. leszámítva az emberi tökéletlenségből adódó hibákat (pl megsértenek, de utánna bocsánatot is kérnek) nem találtam ilyet. azt gondolom, hogy igaz az, amit Jézus mondott, hogy az igazság szabadokká tesz minket. azaz kiszabadít az általad agymosásnak nevezett dolog alól, amiben minden olyan személy benne van, aki sátán befolyása alatt van. sátán az, aki agymossa az embereket. Jézus megszabadítja az embereket. ezért járunk házról házra, hogy ezeket elmondjuk az embereknek, és Jehova terveiről beszéljünk nekeik. szerinted ez egyszerű munka?
2010. jan. 11. 18:53
 8/38 anonim ***** válasza:
4%
a kérdést egyébkén te tetted fel. én válaszoltam. minden más tanú ugyanezt a választ adná. sajnálom, ha csalódást okozott a válaszom. mire számítottál?
2010. jan. 11. 18:54
 9/38 A kérdező kommentje:
Mondjuk tenyleg erre szamítottam. De hidjétek el nekem, h azzal, hogy házról házra jártok, nem téríteni fogtok, hanem az emberekkel megutáltatjátok magatokat. Ugyanis senki nem szereti a zaklatást. És ez már annak minősűl. Örvendjetek annak, hogy ti megtaláltátok az igaz hitet, de tartsátok tiszteletben mások nézőpontjait is. Mi sem megyünk meggyőzni titeket az igazunkról, ezért jogosan elvárjuk, hogy ti se tegyétek.
2010. jan. 11. 19:02
 10/38 anonim ***** válasza:
7%
elismerem, hogy sokan így gondolják ezt a dolgot. ha az 1931 es dátumot veszed, az akkor gazdasági válság közepén a pér száz tanúból a 2. világháború végére majd 100 000 lett, ma pedig már több, mint 100 000 GYÜLEKEZET van, és 7 500 000 tanú. mindez igazolja jézus okfejtését, miszerint: "mindenki, aki segítségűl hívja Isten nevét, megmenekül. de hogyan fogják segítségül hívni azt, akit nem ismernek? és hogyan fogják megismerni Őt, ha nincs, aki prédikáljon?" a vég előtti utolsó prófécia is ez a bibliában: (amit csak házról házra, ahogy Jézus, és tanítványai is tették) és a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön, tanúságúl minden nemzetnek, és akkor jön el a vég. hidd el, nem azokat a személyeket keressük, akik zaklatásnak érzik ezt. amennyiben egyértelműen kijelentik, hogy zavarjuk őket, vagy nem érdekli őket a téma, minden további nélkűl elfogadjuk. szerintem ez max kellemetlenség, de nem zaklatás. ha erőszakoskodnánk, akkor teljes mértékben igazad lenne.
2010. jan. 11. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!