Egyáltalán volt már itt olyan kérdés amiben egy vallásos vagy ateista elismerte, hogy tévedett? És ha igen, mi volt az?
#50: Akkor meg kell különböztetni az ateista ateistát (aki semmiféle "természetfelettiben" nem hisz), és az antivallásos ateistát, aki a teremtő létezésében és ténykedésében nem hisz (teremtő alatt értendő Isten, Allah, és hasonló entitások), de egyébként egy saját (vagy össznépi) hiedelmet, nem bizonyítható teóriát hajlandó elfogadni, mint számára kielégítő magyarázatot.
Én pl. az ezos humbukokban sem hiszek, számomra tényleg csak energia, anyag, és a különböző kölcsönhatások léteznek, amelyek irányítják világunkat. Véleményem szerint mindent le lehet írni ezekkel, ami csak univerzumunk határain belül történik. Legfeljebb az eddig felhalmozott ismeretanyagunk, tudásunk kevés még hozzá, hogy ezek felhasználásával mindenre találjunk racionális választ.
(Az még kérdéses, hogy univerzumunk valóban "uni" e, vagy csak egy a sok másik közül, része-e egy, akár nagyságrendekkel nagyobb univerzum-tömörülésnek, avagy divatosabb nevén egy multiverzumnak. Valamint az is kérdéses, hogy univerzumunk valóban akkora-e, amekkorát képesek vagyunk jelenleg észlelni belőle, vagy annál nagyobb, csak a fény mint információhordozó "csigalassúsága" nem enged egyelőre többet megismerni belőle.)
nem tudom kivárni Open barátunk, hogy mikor vallod már be végre nyilvánosan hogy tévedtél ..és nem is egyszer...emlékszel? Egyszer azt írtam Neked, hogy a NAGYMAMÁM nem hitte el, hogy az amerikaiak a Holdra szálltak. Azt állította, hogy vahol felfilmezték az egészet.
Aztán írtál nekem privát, hogy milyen buta stb. vagyok, hogy én nem hiszem el, hogy a Holdra szálltak az ürhajósok....
..sceptik barátom, nem vagyunk a homokozóban :)
Tudjátok, szép az, amikor egy ember inteligens, müvelt, jó modorú, nem tartja magát szupermannak. Ez a "nagy" emberek jellemzöje.
Mindenki téved idönként. Még a tudósok is, hiszen azok is emberek. Aki csúfolkodik, annál az embernél valami nagyon komoly baj van. Lehet, hogy még gyermek, esetleg írígy, szerencsétlen az életben, hiszékeny....stb maga tudja, vagy még nem is tudja
Mindenkinek lehet nézete bizonyos dogokra, attól még nem muszály hogy butább, vagy okosabb legyen mint a másik. ...
Kedves sceptic es openyoueye :)))
Sceptic ha ugy erezted nyaldosnod kell egos baratod sebeit akkor nyugodtan teheted, anugy semmi kozod a kettonk kozotti nezetvaltasnak es hidegen hagy hogy mi a velemenyed :).
Openyoureye, ha te ezt nevezed leegetesnek akkor jol sejtettem a teves es ellentmondasos karekteredet es megnyilvanulasodat, ez jellemzo rad, ezt kell elfogadnunk :) Tovabba reszemrol is lezartnak tekintem.
Ja es koszonom mindenkinek aki ugy erezte hogy semmi koze a nezetkulombseghez,ezzel eggyertelmuve tettek hogy vannak intelligens embereke is. (mint mindig van egy aki s.g ny..o).
"Sceptic ha ugy erezted nyaldosnod kell egos baratod sebeit akkor nyugodtan teheted, ..."
Köszönöm, hogy megtiszteltél a szíves engedélyeddel! :)
"... anugy semmi kozod a kettonk kozotti nezetvaltasnak es hidegen hagy hogy mi a velemenyed :)."
Látom, annyira hidegen hagyott, hogy úgy érezted, "s.g ny..o"-nak kell érte titulálnod :D Minő példamutató magatartás egy kamuzó, vallásos hívő részéről ;)
De legalább ez a véleményalkotásos dolog kölcsönös. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!