Egyáltalán volt már itt olyan kérdés amiben egy vallásos vagy ateista elismerte, hogy tévedett? És ha igen, mi volt az?
Én tettem már fel kérdést, ami kb. az 5. oldalnál összeroppant a lábam alatt, mert hát...tévedtem.
Sajnos linket most nem találtam, de azt feszegettem, hogy a Biblia mennyire elavult. Végül az egyik válaszoló rávilágított arra, hogy ez mennyire földrajz függő is. A mai Európában már más, világosabb értékrendet követnek az emberek, de mondjuk India egyes részein a Biblia már fejlődésnek számítana. Szóval jah, ha nem is tévedtem, de most már biztosra állítom, hogy volt jobb szempont az enyémnél.
Kedves open your eye !!!
Elismerni hogy tevedunk az elegge a sajat buszkesegunkon fugg, na meg a felkeszultseg is szamit hogy mennyire vagy melyen temaban az adott kerdest illetoen.
Hogy vitak vagy velemenyek ervenyesulnek jobban, azt mindenki maga lassa egy adott temaban. Van aki a sajat tudatlansagat erositi es vitaba fajul a dolog es van aki velemenyt nyilvanit mire masok keszek eggyeseket lefejezni, fuggetlen hogy hivo vagy ateista az allaspontja.
Peldat mutatva hadd tartsak tukorkepet kedves openyoureye:
„- De valóban hányinger keltő és pont ez a példa mutatja meg, hogy még a ti sokra tartott hitvallásotok sem mentes ezektől a dolgoktól, szal biztos, hogy NEM a tiétek az egyetlen igaz vallás :)
Ez ugyan már sokszor bebizonyosodott, de ez is a példák egyikét képezi, mely tényszerűen mutatja, hogy egy ilye szervezet nem lehet a kiválaszott vallás, ugyan úgy ahogy a zsidók sem kiválasztottak semmiben(ma), ugyan olyan elfajzott senkiháziak mint bárki más. ”
„Ki a f*st érdekel más irányzat? Azért mert mások is csinálják akkor az már azt jelenti, hogy ezzel nem is kell törődni? Mindjárt agyf**zt kapok! Nem másokkal kell foglakozni hanem azzal amit a kérdező kérdezett, felfogtad r.sentinel? Nem kell terelni a szót stb, hanem egyenesen kiállni és vóbevallani az igazat: A jehovisták semmivel sem többek vagy jobbak, mint ahogy ők magukról állítják, sőt, közülük is nem egy aki kihazsnálja a helyzetét, hogy gyerekeket rontson meg és ez lenne isten kiválasztott vallása? Ugyan, a legnagyobb hazudozók a világon és még adod alájuk a lovat azzal, hogy mások bűneire akarsz rámutatni? Ki vagy te egyáltalán, hogy pálcát törsz mások felett?”
„Az igazság az igazság marad, itt nem gyalázkodásról van szó hanem tényekről. A bőrtorony őrei a hazugság tanui, nem másé.”
Tiszta bolcs szavak es a temaban "nyitott szemmel jarva uralod a helyzetet", legalabbis meg vagy rolla gyozodve :)
mármint miben tévednénk? Az ateista is hisz és a vallásos is. Megcáfolhatatlan bizonyíték nincs, tehát csak hinni lehet. Persze, h mindenki a saját világnézetét mondja el. Sajnos sok materialista magas lóról beszél, mert még azt sem tudja felfogni, h a hitnek semmi köze a tudományhoz.
Ennyit a konkrét kérdésre.
Az viszont meggondolandó, hogy érdemes-e hit nélkül élni -lényegében vegetálni állat módjára. Sztem nem, de ezt is mindenki maga dönti el. Hiszem, h a föld nem lapos, pedig csak közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésemre, stb.
"Az ateista is hisz"
Ezt csak szeretnék a hívők, de ez nem igaz.
Az ateista úgy gondolja, hogy valószínűleg nincsenek istenek, mert... és felsorol egy csomó tényt. Ebben mi a hit?
"úgy gondolja, hogy valószínűleg nincsenek istenek"
szval nem tudja?
Néhány istenről lehet tudni, hogy nincsen.
A többi - sok milliárd - akár létezhet is.
Mi ebben a hit?
Láthatatlan Rózsaszín Unikornis is létezhet, meg manó, kobold, boszorkány, szellem, akármi - és ezekről is úgy gondoljuk, hogy nem léteznek.
Ez még mindig nem hit.
Ha valaki egyszer előhoz egyet, akkor majd megvizsgáljuk.
"Az ateista is hisz"
Ez nem igaz! Az Ateista épp azért az, mert nem hisz.
De vannak tudósok, akik hisznek! De ez ritka!
16-os a hit az, hogy nincs rá bizonyítékod, hogy nincs.
úgy gondolod, azt hiszed, h nincs.
mert a tudásod, racionális gondolkodásod alapján inkább ezt hiszed, h nincs, mint azt, h van.
De ez is csak teória, nem pedig tudás. Persze nehéz lenne valamiről bebizonyítani, h nincs -hiszen a nincs-et nem lehet bizonyítani. De akkor talán felesleges is erről vitatkozni. Sztem istenről (vagy bármiről) vitatkozzanak azok akik úgy gondolják, h van -az ő számukra legalább lehet valami értelme a kérdésnek.
Engem nem zavar sem a vallásosak isten hite, sem az ateisták "nincs isten" hite. Az annál inkább ha valaki meg akarja mondani másoknak, h hülyék, mert máshogy gondolkodnak. Sok bűn, emberi életek milliói szerepelnek a számlán mindkét oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!