Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyáltalán volt már itt olyan...

Openyoureye kérdése:

Egyáltalán volt már itt olyan kérdés amiben egy vallásos vagy ateista elismerte, hogy tévedett? És ha igen, mi volt az?

Figyelt kérdés
Számtalan vitában vettem már részt, de, hogy valaki elismerje, hogy tévedett, nos ezek igen ritka alkalmaknak számítanak. Szerintem. Ti, hogy vélitek? Viták ezek amik itt folynak vagy inkább mindenki elmondja a véleményét és ennyi?
2014. júl. 30. 01:56
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:

A "nincs"-et nem kell bizonyítani, és általában nem is lehet.

"sem az ateisták "nincs isten" hite."

Mondom: NEM hit!

Egyébként pedig így szól: VALÓSZÍNŰLEG nincsenek istenek.

És azért sem hit, mert ezeket a valószínűségeket tények alapozzák meg.

"Sok bűn, emberi életek milliói szerepelnek a számlán mindkét oldalon."

Mondjál légy szíves egyetlen ateistát, aki az ateizmusa miatt, az ateizmus nevében követett el bűnöket.

Várom.

2014. júl. 30. 14:41
 22/57 anonim ***** válasza:
13%

....hát itt van a tojáskérdés :D

Valamikor ettük a tojást akár mindennap. Eztán jött néhány tudós okos ember, azt mondták ne együk a tojást, magas a koleszterin szintje, esetleg egy héten egyet-kettöt... stb stb... jött az ujabb tudós csoport, rájöttek, hogy ehetjük a tojást, mert nagyon is egészséges, söt jó koleszterint is tartalmaz és és olyan valamit is ami felbontja a rosz koleszterint...

no és én buta ezt elhittem és egy ideig nem ettem a finom tojás rántottát, és még csak bocsánatot sem kért tölem ez a tudós csoport

2014. júl. 30. 14:54
 23/57 ceri ***** válasza:
0%

szval neked bizonyítékaid vannak rá, hogy nincs isten?

sorolj néhányat!

Példának mondhatnék néhány kommunista vezetőt. Persze tudom, hogy ezek csak ürügyként használták az ideológiát, mint ahogy a spanyolok is a középkorban.

2014. júl. 30. 15:02
 24/57 anonim ***** válasza:

Tehát az előző kettő nem ateistákról és ateista bűnökről beszélt.

Továbbra is várom ezeket a példákat.

2014. júl. 30. 15:12
 25/57 ceri ***** válasza:
0%

ha minden áron kell 1 név : Sztálin

te viszont nem válaszoltál

2014. júl. 30. 15:23
 26/57 anonim ***** válasza:

Sztálin az ateizmus nevében nem csinált semmit.

Továbbra is várom a példákat.

Mire nem válaszoltam?

2014. júl. 30. 15:31
 27/57 ceri ***** válasza:
0%

szval neked bizonyítékaid vannak rá, hogy nincs isten?

sorolj néhányat! - nem soroltad a megdönthetetlen bizonyítékokat

a bolsevizmus üldözte a vallást, ha nem tudsz róla nézz utána.

2014. júl. 30. 17:12
 28/57 anonim ***** válasza:

"a bolsevizmus üldözte a vallást, ha nem tudsz róla nézz utána."

Aztán tudod-e hogy miért? Történelem tudás nulla? Az egyház befolyását akarták csökkenteni a hívők számának a minimalizálásával, de ennek a folyamatnak korán sem az ateizmus volt a motorja, hanem a politika, hatalom és befolyás.

Csak egy kérdés: Mikor a szovjetunió szétesett, akkor abban az időben ki volt a pápa?

2014. júl. 30. 17:39
 29/57 anonim ***** válasza:

Sztálin a saját vallása, a kommunizmus miatt üldözte a vallásosokat, nem pusztán valláskritikussága miatt. Ha valaki komolyan párhuzamot vél felfedezni a kommunizmus és a mai ateista mozgalmak között az vizsgáltassa ki magát.

A tojásevést pedig lehet úgy mellőzni, hogy a tudósokat hibáztatjuk, de ez esetben remélem nem használjuk ám a tudomány egyéb olyan eredményeit, melyeknek köszönhetően a világra jöttünk, és átlagosan 80 évig éldegélhetünk, hisz így előfordulhat, hogy egy sajátos tudathasadásban éljük életünket, ami hát nem túl szerencsés ;)

2014. júl. 30. 17:51
 30/57 anonim ***** válasza:

Olvasd el #13-t:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

De ezen kívül is sok dolog van még. Nem hiszem, hogy te egyet sem ismersz.

2014. júl. 30. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!