Egyáltalán volt már itt olyan kérdés amiben egy vallásos vagy ateista elismerte, hogy tévedett? És ha igen, mi volt az?
A "nincs"-et nem kell bizonyítani, és általában nem is lehet.
"sem az ateisták "nincs isten" hite."
Mondom: NEM hit!
Egyébként pedig így szól: VALÓSZÍNŰLEG nincsenek istenek.
És azért sem hit, mert ezeket a valószínűségeket tények alapozzák meg.
"Sok bűn, emberi életek milliói szerepelnek a számlán mindkét oldalon."
Mondjál légy szíves egyetlen ateistát, aki az ateizmusa miatt, az ateizmus nevében követett el bűnöket.
Várom.
....hát itt van a tojáskérdés :D
Valamikor ettük a tojást akár mindennap. Eztán jött néhány tudós okos ember, azt mondták ne együk a tojást, magas a koleszterin szintje, esetleg egy héten egyet-kettöt... stb stb... jött az ujabb tudós csoport, rájöttek, hogy ehetjük a tojást, mert nagyon is egészséges, söt jó koleszterint is tartalmaz és és olyan valamit is ami felbontja a rosz koleszterint...
no és én buta ezt elhittem és egy ideig nem ettem a finom tojás rántottát, és még csak bocsánatot sem kért tölem ez a tudós csoport
szval neked bizonyítékaid vannak rá, hogy nincs isten?
sorolj néhányat!
Példának mondhatnék néhány kommunista vezetőt. Persze tudom, hogy ezek csak ürügyként használták az ideológiát, mint ahogy a spanyolok is a középkorban.
Tehát az előző kettő nem ateistákról és ateista bűnökről beszélt.
Továbbra is várom ezeket a példákat.
ha minden áron kell 1 név : Sztálin
te viszont nem válaszoltál
Sztálin az ateizmus nevében nem csinált semmit.
Továbbra is várom a példákat.
Mire nem válaszoltam?
szval neked bizonyítékaid vannak rá, hogy nincs isten?
sorolj néhányat! - nem soroltad a megdönthetetlen bizonyítékokat
a bolsevizmus üldözte a vallást, ha nem tudsz róla nézz utána.
"a bolsevizmus üldözte a vallást, ha nem tudsz róla nézz utána."
Aztán tudod-e hogy miért? Történelem tudás nulla? Az egyház befolyását akarták csökkenteni a hívők számának a minimalizálásával, de ennek a folyamatnak korán sem az ateizmus volt a motorja, hanem a politika, hatalom és befolyás.
Csak egy kérdés: Mikor a szovjetunió szétesett, akkor abban az időben ki volt a pápa?
Sztálin a saját vallása, a kommunizmus miatt üldözte a vallásosokat, nem pusztán valláskritikussága miatt. Ha valaki komolyan párhuzamot vél felfedezni a kommunizmus és a mai ateista mozgalmak között az vizsgáltassa ki magát.
A tojásevést pedig lehet úgy mellőzni, hogy a tudósokat hibáztatjuk, de ez esetben remélem nem használjuk ám a tudomány egyéb olyan eredményeit, melyeknek köszönhetően a világra jöttünk, és átlagosan 80 évig éldegélhetünk, hisz így előfordulhat, hogy egy sajátos tudathasadásban éljük életünket, ami hát nem túl szerencsés ;)
Olvasd el #13-t:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
De ezen kívül is sok dolog van még. Nem hiszem, hogy te egyet sem ismersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!