Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy teljes életet élő embernek...

Egy teljes életet élő embernek, mit tud nyújtani a " Menyország " ígérete?

Figyelt kérdés

Ha valaki egy küzdelmes életben eléri a céljait, szerettei, barátai veszik körül, akkor miért lenne alternatíva a kereszténység hiten alapuló elképzelései? A küzdelem nem elégszik meg, csak a bizonyossággal.

Más megvilágításban,:

Hogy lehet, hogy az elesettek, szerencsétlenek, fogyatékkal élők jobban hisznek egy végtelen világrendező majdani jóindulatában, mint a harcos, küzdő szellem, aki céljai elérésében önmagára, tudására, vagy a hibákból való tanulásra támaszkodik inkább, mint egy több ezer éves könyv ígéreteiben?

2014. júl. 26. 20:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

5/Akik nem boldogok, azok nyilván remélnek egy helyet, ahol majd boldogok lehetnek. Csak ebből koppanás lesz."

Tévedésben vagy.

A Hit ,a remény és a szeretet és Jézus marad annak aki hisz.

És mi marad annak aki egyedül marad?

2014. júl. 27. 20:23
 12/18 Ozmium42 ***** válasza:

"És mi marad annak aki egyedül marad?"

Szerintem nagyon megnyugtató az a gondolat, hogy halálunkkor teljesen megsemmisülünk, és nincs utána semmi. Nem csak a materialisták gondolják ezt, hanem Jehova tanúi is, persze náluk még sokan feltámadnak a halálból, de aki nem, arra ez a sors vár. Nem értem, mi ezzel a probléma.

2014. júl. 27. 20:28
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

12/A materialisták ,nem ismerik "azt a világot" ,nem akarnak látni és azt sem akarják hogy mások lássanak.A tudomány is bizonyítja a fejlődés lehetőségét.A kérdés hogy Isten meddig enged elmenni...

Te pedig szellemben tudod hogy tudsz tanulni .Add meg magadnak ezt a lehetőséget.Ki tudja meddig fejlődsz.

2014. júl. 28. 17:05
 14/18 anonim ***** válasza:
16%

Ha szerettünk már valakit igazán életünkben, nem tudjuk elfogadni a teljes megsemmisülést.

A másik, hogy legtöbben a fiatalságunk alatt, és/vagy a jólétben nem jutunk el odáig, hogy szembesüljünk a halál valóságával.

A Biblia nem mondja azt, hogy a Földön szenvednünk kell, és majd csak a Mennyország ad vigasztalást. Ha elfogadjuk Jézus áldozatát, és a parancsolatai szerint élünk, szívünkbe már itt beköltözhet a Mennyország.

A parancsolatok betartása áldozattal jár, de nagyon megéri. Ha oda mered adni, amid van (legyen az az időd, képességed, vagy pénzed) Isten azt úgy megáldja, hogy el se képzeled. Vele jó üzletet kötni. Őt nagylelkűségben nem lehet felülmúlni.

2014. júl. 29. 11:01
 15/18 anonim ***** válasza:
48%
A mennyország NEM majdani ígéret. Éppen ez az evangélium mondanivalója, hogy Jézus elérhetővé tette mindenki számára kb 2000 éve. Az, hogy nem élünk ezzel az isteni ajándékkal, a mi bajunk. Ezenkívül mindenki lelkébe beletétetett az öröm, a békesség és a szeretet, egyszerűen csak elő kell hívni szavakkal.
2014. júl. 29. 14:18
 16/18 anonim válasza:
Véleményem szerint igen is van élet a halál után, bár nem úgy képzelem el mint egy üdülőközpontot, ahová néhány szerencsés kiválasztott kerül a halála után(vagyis a keresztények). Nincs olyan, hogy Mennyország, vagy Pokol, ahol az örökkévalóságig szórakozol vagy szenvedsz. Sokkal inkább olyan, mint ez a világ. Miért várják sokan azt, ha ezen a világon rossz dolgokat követtek el, bántottak,vagy kihasználtak másokat, de mondjuk valamelyik valláshoz tartoztak akkor haláluk után egy problémamentes "Mennyországba" kerülnek? Szerintem nem. Ha itt nem tudunk tökéletessé, de legalábbis éretté válni, akkor ugyanazok a nehéz szituációk, problémák, rossz szokások ott lesznek velünk a szellemi világban is, és akkor majd ott kell leküzdeni őket, tehát ott is van lehetőség a fejlődésre. A Mennyország nem egy hely, hanem egy állapot, amit néha itt is megtapasztalunk a Földön. Gondolj bele! Először az anyaméhben fejlődtek ki az érzékszerveid, a szemed, a füled, az orrod, amikre ezen a világon szükséged van, az élethez. Vagyis most a földön azokat a szellemi érzékszerveinket kell fejlesztenünk, amikre a következő világban lesz szükségünk! Ilyenek a szeretet, a türelem, a jóság. Számomra ez a világ csak olyan mint egy edzőterem, hogy minél éretteben, minél jobb emberként utazhassak át egy másikba. Vagyis mindenki azt fogja kapni, amit kiérdemelt, saját döntései és cselekedetei alapján. Attól nem kell tartani, hogy Isten majd jól a Pokolra küld minket, ha elkövettünk bizonyos dolgokat, attól viszont annál inkább, hogyha Pokolban éljük az életünket itt a Földön akkor ez odaát sem fog megváltozni.
2014. aug. 2. 00:39
 17/18 xeniah ***** válasza:
100%

"Hogy lehet, hogy az elesettek, szerencsétlenek, fogyatékkal élők jobban hisznek egy végtelen világrendező majdani jóindulatában"

Egyszerűen azért, mert ők tudatában vannak annak, hogy nem tudják megoldani az életüket. A Biblia egyébként nemcsak a mennyország majdani ígéretéről szól, hanem valódi, teljes életet kínál mindenkinek már ezen a földön.

Jézus azért nem tudott sok mindent kezdeni a farizeusok többségével, mert ők jónak gondolták magukat, úgy gondolták, hogy ők különbek másoknál. Jézus ezt mondta nekik

"Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket." Márk 2:17

Valami hasonlóról ír Pál apostol is:

"Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket" 1Korintus 1:26-27

A Biblia szabadulást ígér a bűnből, amely már itt a földön lehetséges, a kiteljesedése pedig a mennyország lesz. Ameddig nem érzed magad bűnösnek, ameddig nem döbbensz rá arra, hogy a bűn foglya vagy és szabadulásra van szükséged, addig ezzel az örömüzenettel nem tudsz mit kezdeni.

"Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen:

tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss. Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!

Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán.

Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!" Jelenések 3:17-22

2014. aug. 3. 16:46
 18/18 nagylzs ***** válasza:

Szerintem minden ember vágyik valami olyanra ami nincs meg neki. Mindenkinek lehet valamit ígérni, amire vágyik. Nincs olyan hogy 100%-osan teljes életet élő ember. Minden emberi életből hiányoznak dolgok. Nem lehet mindent megtapasztalni és megtanulni egyetlen emberöltő alatt.

A kereszténység mint hitrendszer nem kínál alternatívát a valóságos dolgokkal szemben. Keresztényeknek is szüksége van barátokra, szeretetre stb. Mindenki más célra "használja" a kereszténységet, annak megfelelően hogy mindenkinek más lyukakat kell kitölteni az életében.

> Hogy lehet, hogy az elesettek, szerencsétlenek, fogyatékkal élők jobban hisznek egy végtelen világrendező majdani jóindulatában, mint a harcos, küzdő szellem, aki céljai elérésében önmagára, tudására, vagy a hibákból való tanulásra támaszkodik inkább, mint egy több ezer éves könyv ígéreteiben?

Az elesettek azok akik a leginkább segítségre szorulnak. Úgy fizikálisan mint érzelmileg és mentálisan. Nem lehet azon csodálkozni, hogy ők onnan is képesek reményt meríteni ahonnan mások nem. Az már igaz, hogy van aki szándékosan kihasználja és becsapja ezeket az elesetteket. A hittérítők egy része is ilyen. Van olyan is aki nem szándékosan teszi ezt. Ez nem helyes, de így van.

2014. aug. 3. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!