Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy teljes életet élő embernek...

Egy teljes életet élő embernek, mit tud nyújtani a " Menyország " ígérete?

Figyelt kérdés

Ha valaki egy küzdelmes életben eléri a céljait, szerettei, barátai veszik körül, akkor miért lenne alternatíva a kereszténység hiten alapuló elképzelései? A küzdelem nem elégszik meg, csak a bizonyossággal.

Más megvilágításban,:

Hogy lehet, hogy az elesettek, szerencsétlenek, fogyatékkal élők jobban hisznek egy végtelen világrendező majdani jóindulatában, mint a harcos, küzdő szellem, aki céljai elérésében önmagára, tudására, vagy a hibákból való tanulásra támaszkodik inkább, mint egy több ezer éves könyv ígéreteiben?

2014. júl. 26. 20:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%

Filoszmen, jól van a te döntésed, hogy nem hiszel /eddig/ az Istenben. De mond miért alázod meg azokat akik hisznek Istenben?

Miért gondolod hogy gyengébbek, szerencsétlenebbek mint Te? Mond kérlek, tudod Te azt, hogy holnap mi vár Téged? Nem kerülsz-e Te is be ebbe az általad annyira lenézett csoportba?

Nagyon sok erös, inteligens föiskolás embert akik mint mérnökök, tanárok, orvosok, tudósok dolgoznak ismerek.

Már-már azt hiszem, hogy rosz helyen keresed a barátaidat....

2014. júl. 26. 21:12
 2/18 Ozmium42 ***** válasza:
100%
A kereszténység mindegyik ága, függetlenül attól, hogy a Menyországban hisz-e, vagy valami másban, azt hangsúlyozza, hogy a vallásuk Isten önzetlen szeretetéről szól, és nem a beígért jutalom várásáról. Emiatt az a kérdés, hogy a Menyország mennyivel jobb, mint egy hívőnek az eredeti élete, irreleváns (elvileg az kellene, hogy legyen).
2014. júl. 26. 21:22
 3/18 anonim ***** válasza:
46%

MeNNYország és nem menyország - ha már ennyire foglalkoztat a téma, írd le helyesen.

Nem igaz az a szembeállítás, amit írsz. Szent-Györgyi Albert, Freund Tamás, Teller Ede, Erwin Schoedinger, Newton, Kepler, Szentágothai, Kellermayer - hirtelen ennyi ugrott be azok közül, akik hívő tudósok (Teller ugyan zsidó volt, de talán ő is hitt a mennyországban). Ők azért nem kimondottan fogyatékosok... Azt a több ezer éves könyvet meg forgasd, amíg nem is ismered, ne nevezd magad filoszmennek.

2014. júl. 26. 21:50
 4/18 anonim ***** válasza:
24%

Lehetsz nagyképű ember, de még a következő másodpercedet sem fogod tudni irányítani, hát még az életedet.

Lehet tagadni Istent, sokan teszik. De amíg nekem és másnak is nap mint nap kijelenti magát, pedig még fogyatékos sem vagyok, addig én csak szánlak. Ír rólad a Biblia, én a helyedben megkeresném, és elgondolkoznék rajta.

2014. júl. 26. 22:05
 5/18 anonim ***** válasza:
87%

A mennyország egy olyan fényes hely, ahol az örökkévalóságig (mondom örökkévalóságig, tehát soha nem lesz vége) tengeted napjaid, ugyanazon dolgokat ismétled a világ végezetéig. Nincs veszély, nincs izgalom, nincs bűn. Biztos jó valamire. :)

Akik nem boldogok, azok nyilván remélnek egy helyet, ahol majd boldogok lehetnek. Csak ebből koppanás lesz.

2014. júl. 27. 07:16
 6/18 Salx Narval ***** válasza:
Nyilván azt, hogy esélye lehet egy örökkévalóságig teljes életet élni, bár eléggé változó, hogy kinek mi a teljes élet megélése.:D Szerintem még egy hívő ember sem tudná megmondani, hogy mit is várna igazán ha rá lenne bízva a további élete, meglehet fogalmazni ugyan dolgokat de szerintem egy komplex életvitelt, környezetet, társadalmi felépítést, nehéz sőt lehetetlen feladat felvázolni, mármint, hogy az mindenkinek maradéktalanul megfeleljen.
2014. júl. 27. 08:55
 7/18 A kérdező kommentje:

Tisztelt Barátaim!

Senkit nem akartam megbántani, megsérteni...

Inkább úgy fogalmaznék, a haladó, küzdő szellem kevésbé fog hinni valamiféle túlvilágiban, amikor az életében a céljait a mulandóságához igazítja és az életben meg nem valósult dolgait nem egy majdani ígéret reményéhez.

Az életében csalódott, lelkileg gyenge ember sokkal könnyebben fordul bármilyen vallás irányába, ahol olyan ígéreteket kap, amik számára az életben elérhetetlennek.

Persze nem minden vallásosra igaz, de minél idősebbnek, gyengébbnek érzi magát valaki és minél inkább látja, hogy az élete a vágyaihoz, elképzeléséhez képest mennyire másképp alakult, annál inkább hinni akar valamiféle Túlvilági kiegyenlítésben.

2014. júl. 27. 09:20
 8/18 Salx Narval ***** válasza:
Annyiban azért vitatkoznék, hogy igazából sohasem tudta az ember elfogadni a mulandóságot, csak ugye lehetőségek híján kénytelen beérni azzal ami elérhető. Van aki elfogadja ezt és próbál boldogulni, van aki inkább hisz és nem rúgkapál a sorsa ellen. Ettől függetlenül a többségben megvan a törekvés és meg is lesz, az egyre igényesebb és hosszabb életre. Szerintem csak idő kérdése, hogy az emberiség élet halál ura legyen, feltéve persze ha szerencsénk lesz és nem tűnünk el idő előtt nyomtalanul.
2014. júl. 27. 09:39
 9/18 A kérdező kommentje:
Minden kedves hozzászólónak " zöldpacsi"...
2014. júl. 27. 09:55
 10/18 anonim ***** válasza:
re9: látod máris közelebb jutottál a mennyországhoz ;)
2014. júl. 27. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!