Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták hisznek valamilyen...

Az ateisták hisznek valamilyen halál utáni létezésben?

Figyelt kérdés

Igen, álmatlan éjszakám van - és gondolkodtam.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést: hogy tudják elfogadni, hogy feltételezésük szerint nincs élet a halál után? Lélekvándorlás? Vagy éltek 80 évet, aztán kész, vége, meghaltak, nincs tovább, mintha nem is lettek volna?

Személy szerint én ezt soha nem tudnám elfogadni, valami értelme csak kell hogy legyen az életnek, ha már minden olyan összetett. Ezért is érdekel nagyon, hogy más emberek hogyan állnak hozzá ehhez a témához.

15/L - szóval nem vagyok kvantumfizikus.:D

2014. júl. 6. 02:35
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
38-as vagyok. Kérdező most írtam le! Olvasd el a könyvet! Annál jobban nem mondja el senki.
2016. ápr. 18. 20:29
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

# 38: persze, ez az ami bizonyított?

"Varázslatos az emberi elme, de olykor még saját magát is képes becsapni".

Az hogy egy másik életről kezdünk el fantázialni, az miben másabb tőle?

Kérdező: honnan van a lélek? Mi valójában a lélek? A lélekben való hit, még mindig nem feltételezi a valódiságát.

2016. ápr. 18. 21:13
 43/48 anonim ***** válasza:

"Annyira nem izgat az energiamegmaradás törvénye."

Az a te dolgod - de attól még működik.

"Elég nagy csodának tartom őszintén szólva, hogy van lelkünk"

Nézőpont kérdése.

3 tégla összerakva még nem csoda, még 300 sem - de a Taj Mahal már csoda? Szerintem nem, csak nagyon szép.

"- és ha már lelkünk van, akkor miért ne lehetne a halál után is?"

Ezt hívják vágyvezérelt gondolkodásnak. Csak egy baj van vele: nem igaz.

"Oké, aláírom hogy a testünk elrothad a fenébe, de a lélekkel mivan?:"

Semmi, az is elpusztul.

Vagy szerinted mi lesz a magnókazettán az énekkel, ha tönkremegy a kazetta?

Átkerül az örök kazettamezőkre?

2016. ápr. 18. 21:40
 44/48 A kérdező kommentje:

Imádom, amikor valaki random kijelenti, hogy valami nem igaz, anélkül, hogy bármit bizonyítana, illetve azzal, hogy teljesen kizárja annak a lehetőségét, hogy esetleg van valami abban, amit a másik mond, és nem az a szentírás létezik csak, amit ő ideállított. Lol.

Lehet ezt csinálni, mondhatom én is nagy bizonyossággal, hogy tévedsz, csak éppen tartalak annyira, hogy elfogadom a véleményedet, holott nem értek vele teljesen egyet.

Ja, lehet itt jönni az örök kazettamezőkkel, 100%-kal még ezt sem zárhatom ki. Egy probléma van, a lélek. Miért ne lenne lelkünk? Talán nem érzünk? Nem érzünk szeretetet, lelkiismeret furdalást, gyötrelmet? Igen, ott, a mellkasunkban.

Nem tudunk-e szeretni minden ok nélkül? Bárkit, bármit. Látunk szépnek dolgokat, rondának dolgokat, helyesnek és helytelennek, és más egyébnek. Mindannyian, mást.

A vágyaimért pedig bocsi, emberből vagyok. Tévedhetek. Ahogy te is.

Elment az egész eszmefuttatástól a kedvem, nem azt kértem, hogy nézzük hülyének a másikat és közöljük a világmegváltó gondolatainkat. De biztos megint én gondolom rosszul, és ez nem így van.

Köszönöm azoknak, akik válaszoltak a kérdésemre.

Pusza.

Pusza

2016. ápr. 19. 18:52
 45/48 A kérdező kommentje:
És mégtöbb pusza
2016. ápr. 19. 18:53
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

Lemaradt a válaszom?

Egye a fene...

Na jó:

1. Az érzelmekhez az evolúciónak, sokkal több köze van, mint a nem bizonyított léleknek. Nézz utána, mi az érzelem jelentése.

2. Már nem azért, de te jöttél ide kérdezni. Akkor meg mit vársz?

3. Lélek - nem nekünk kell bizonyítani a nem létét, hanem a léleknek kell bizonyítani a létét. A kettő más. Ugyanilyen alapon írhatok a láthatatlan rózsaszín egyszarvúról. Látod? Nem. Tudod bizonyítani a nem létét? Na ugye.

4. Ha vágyakozol valamiért - ok. Az ha róla ténykényt írsz, az már teljesen más.

2016. ápr. 19. 20:33
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

"anélkül, hogy bármit bizonyítana"

Az energiamegmaradás törvénye mióta nem bizonyíték?

Az, hogy te mire vágysz - a te dolgod.

De azt hinni, hogy akkor ennek már léteznie is KELL... na, az butaság.

2016. ápr. 19. 21:37
 48/48 anonim ***** válasza:
persze, ahogy létezett a testemet felépítő összes atom a születésem előtt, ugyanúgy fog létezni a halálom után is.
2017. júl. 19. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!