Az ateisták hisznek valamilyen halál utáni létezésben?
Igen, álmatlan éjszakám van - és gondolkodtam.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést: hogy tudják elfogadni, hogy feltételezésük szerint nincs élet a halál után? Lélekvándorlás? Vagy éltek 80 évet, aztán kész, vége, meghaltak, nincs tovább, mintha nem is lettek volna?
Személy szerint én ezt soha nem tudnám elfogadni, valami értelme csak kell hogy legyen az életnek, ha már minden olyan összetett. Ezért is érdekel nagyon, hogy más emberek hogyan állnak hozzá ehhez a témához.
15/L - szóval nem vagyok kvantumfizikus.:D
Kedves #30!:)
Na, én pont olyan vagyok, hogy valami olyat akarok cselekedni az életben, ami hasznos. Szóval, hogy valamit ~ nagy betűkkel ~ TEGYEK. Lehet, hogy ez csak most van így, és később elhavazva mindennel már nem lesz ilyen nagy életcélom (ami most sem konkrét ugye:D), de jelenleg így állok.
Nem mondanám, hogy szívvel-lélekkel hívő ember lennék, de most azért vagyok olyan, amilyen, mert mikor segítséget kértem az imáimban, akkor kaptam. Nem hiszek a véletlenekben, tipikusan az az ember vagyok, aki azt mondja, hogy "így kellett történnie", akkor is, ha látszólag semmi értelme nincs. Amit meg lehet, hogy öntudatlanul nyugtatásból mondok.
Szóval lehet, hogy nem is tudnék, ha akarnék se ateistává válni. Kitépnék magamból egy részt, túlságosan hozzám nőtt, pedig nem imádkozom minden nap, és van, amikor sokáig eszembe sem jut. Rossz időkben nagy támasz, és mindig segít lelkileg. Szóval alaposan átgondoltam mindent, amit írtatok itt hozzászólásokban, bizonyított megoldásra úgysem fogunk jutni, szóval hippisedni kell (ahogy az #1 írta:D), és mindenki abban hisz, ami megkönnyíti az életét.
Senki nem fog nyerni ebben a vitában, szóval akkor minek időzzünk vele?xD Keep Calm and Carpe Diem! B|
És köszönöm a válaszokat, mindegyiken gondolkodtam. Sokat.:D
Én fiatalabb voltam, amikor ez először felvetődött bennem. De engem valamiért nem aggasztott, és most sem aggaszt, hogy nincs semmi a halál után. Miért is kéne lennie?
Én még ez mellé nihilista is vagyok, bár még csak pár éve tudtam nevet adni a filozófiámnak, mert nem néztem utánna(21 éves vagyok). Ez a jó kis kombó, ugye?
"Honnan tudod akkor, hogy a tudatunk a halálunkkor végérvényesen megszűnik?
Már előtte is. A test egyes részei még napokig élhetnek az idegsejtek pusztulása után.
Amúgy az energiamegmaradás törvénye tiltja azt, hogy külső lelked legyen.
Senki sem tapasztalja a halál utáni életet.
Lebomlunk és kész.
A lélek léte, viszont sokkal több kérdést vet fel, mint amennyit meg válaszolnának. Idáig sem volt olyan hipotézis, ami közel állna a valósághoz, ami be is bizonyítható.
"A lélek léte, viszont sokkal több kérdést vet fel, mint amennyit meg válaszolnának."
Ami elég primitív érv volna ellene. Bár tudom, hogy nem annak szántad.
"Senki sem tapasztalja a halál utáni életet."
Bárki megtapasztalhatja, ha elmegy egy ÉKÉ regressziós hipnózisra. Vagy olyan szintre jut a meditáció gyakorlásában, hogy maga is átélheti szakember segítsége nélkül. Kérdező töltsd le és olvasd el Dr. Michael Newton :lelkünk útjai I-IV című könyvét. Minden kérdésedre választ kapsz.
Annyira nem izgat az energiamegmaradás törvénye.
Elég nagy csodának tartom őszintén szólva, hogy van lelkünk - és ha már lelkünk van, akkor miért ne lehetne a halál után is? Oké, aláírom hogy a testünk elrothad a fenébe, de a lélekkel mivan?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!