Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták hisznek valamilyen...

Az ateisták hisznek valamilyen halál utáni létezésben?

Figyelt kérdés

Igen, álmatlan éjszakám van - és gondolkodtam.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést: hogy tudják elfogadni, hogy feltételezésük szerint nincs élet a halál után? Lélekvándorlás? Vagy éltek 80 évet, aztán kész, vége, meghaltak, nincs tovább, mintha nem is lettek volna?

Személy szerint én ezt soha nem tudnám elfogadni, valami értelme csak kell hogy legyen az életnek, ha már minden olyan összetett. Ezért is érdekel nagyon, hogy más emberek hogyan állnak hozzá ehhez a témához.

15/L - szóval nem vagyok kvantumfizikus.:D

2014. júl. 6. 02:35
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Persze, nem gondoltam, hogy aki hívő, azt Isten teremtette, aki meg nem, annak majom a nagyapja.:D

Eléggé érdekel ez a "tudatra ébredés" és "halál után" téma, nem tudna valaki linkelni esetleg olyan oldalt vagy dokumentumot, könyvet, filmet, akármit, ami ezzel foglalkozik?:)

2014. júl. 6. 16:39
 12/48 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj, hogy a hívők elkezdik majd linkelgetni a térítő videókat, szöveges "bizonyítékokat" a halál utáni életről, de ilyenek nincsenek.
2014. júl. 6. 17:16
 13/48 anonim ***** válasza:
0%

Igen kedves kérdezö, Jézus mondta hogy az jelenti az örök életet, hogy megismerjék az egyedüli igaz Istent, és akit elküldött a Jézus Krisztust János 17:3

De figyeld meg kérlek, hogy sehol sem írja, hogy a halál után lenne az örök élet. Ezt a nézetet a keresztény egyház átvette a pogány nemzetektöl.

A Biblia a feltámadásról beszél, ahogyan Jézus Krisztus is megjövendölte. A Jelenések könyve azt írja, /leírtam az elöbbi feleletemben hol találod meg,/ azt írja, hogy a tenger és a hádesz /héberül seol/ kiadja a halottakat, vagyis fel fognak támadni.

Jézus így mondta: Akik az emléksírokban vannak, meghallják az Ö szavát és kijönnek. János 5:28,29

Tudod a Biblia teljesen mást ír, mint amit sok egyház, vagy felekezet tanít.

Tehát ujra fognak élni, itt a Földön, az örök élet lehetöségével. ...és nem csak a tigriseket fogják simogatni :)

Egy testi és szellemi értelemben egészséges ember, ma sem kívánja a halált, ha kellemes körülmények között él. Nem kívánja, jaj csak már megöregedjek, beráncosodjak, veszítsem el a kedvenc munkámat, hobbymat, jaj csak már meghalnának a szeretteim, barátaim... ugye nem?

2014. júl. 6. 20:11
 14/48 anonim ***** válasza:
Éljenek a Tanúk! :-D Ha rajtuk múlik, akkor azt kapom, amire számítok!
2014. júl. 6. 20:27
 15/48 A kérdező kommentje:

filoszmen:

Honnan tudod ilyen biztosan, hogy nincs? Hogy teljesen ki tudjunk zárni valamit, meg kell cáfolni.

Felőlem meg nyugodtan linkelgethetik, mert attól még, hogy nyitott vagyok, nem hiszek el mindent.:)

grkaty:

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János 3:16 - Kikerestem. Szóval konkrétan írja.:3

És jó, rendben, feltámadnak, de mikor? És igen, próbálkoztam már a Jelenések Könyvével, az érdekel majdnem a legjobban, csak nem hámoztam ki belőle valami sokat.:D

A halált meg persze, hogy nem kívánja senki, hiszen nem tudják, mi jön utána. Olyan, mint a Prostamol Uno-s reklám; ami bevált, minek lecserélni?:DD

2014. júl. 6. 23:41
 16/48 anonim ***** válasza:
100%

#kérdező

ateista: olyan személy aki nem hisz istenségekben.

A definició tehát nem zárja ki hogy egy ateista higyjen valamiféle túlvilágban.

ezt elfogadni talán nem egyszerű, de ha belegondolsz az öröklét elég rettenetesen hangzik (az első egymilliárd év után tényleg unatkoznék). Másfelől rájöhetsz hogy EZ az életed van, és élheted a maga teljességében. Meg aztán ne feledkezzünk meg a gyerekekről.

2014. júl. 8. 13:21
 17/48 A kérdező kommentje:

Elég nehéz lenne elképzelni, hogy minden felsőbb hatalom közreműködése nélkül élhetnénk az örök életünket.:D

Így belegondolva tényleg unalmas lehet, de szerintem csak rosszul fogod fel.:3 Az örök életben is biztos lehetnének céljaid, vágyaid, alkotásaid, olyanok mint a valódi életben, csupán nem várna halál az út végén. Én legalábbis így tudnám elképzelni.:)

2014. júl. 8. 21:31
 18/48 A kérdező kommentje:
Ajj, bocsi. Nem 13. *#16 :)
2014. júl. 8. 21:31
 19/48 anonim ***** válasza:

Simán el lehet lenni valami Nagy Főnök iréányítása nélkül is.

Btw, az öröklét épp elég borzalmasan hangzik anélkül is hogy örök rabszolgaság lenne.

Hidd el, ahol nincs lehetőség meghalni, ott nincs miért élni. Minek csinálnál bármit ha semmilyen jelentősége nincsen?

Részemről a halál teszi értékessé az életet.

2014. júl. 8. 21:49
 20/48 A kérdező kommentje:

Ha pedig a halálban netán tudatodnál lennél, szomjaznád az életet.:D

Szóval. F*cking death.

2014. júl. 8. 22:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!