Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel tudják bebizonyítani a...

Aulac kérdése:

Mivel tudják bebizonyítani a hívők ( a Biblián kívül), hogy isten létezik?

Figyelt kérdés

Az szerintem nem megfelelő magyarázat, hogy kell lennie, mert ezt és ezt másképp nem lehet megmagyarázni.

Kérem a hosszú bemásolt szövegeket mellőzni. Nem a hitkönyvekben lévőkre vagyok kíváncsi.

Csak a saját gondolatokra fogok reagálni.

2010. jan. 2. 11:06
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
26%
Sehogy, mert nincs Isten!! Szívesen beszélgetnék egy ilyen begyöpösödött Isten hívővel. Tuti, fél perc alatt, elgondolkozna, hogy akkor van e Isten!!!!
2010. jan. 3. 15:51
 62/68 anonim ***** válasza:
78%
na, akkor mondd! min kell elgondolkozni?
2010. jan. 3. 15:57
 63/68 anonim ***** válasza:
63%

mindenki maga tudja,,hogy szerinte van-e...

én addig nem tagadom,amíg be nem bizonyosodok róla,hogy nincs..mondjuk számomra ez az emberi tulajdonságokkal felruházott katólikus isten nem győz meg a létezésről,dehát ez meg az én véleményem..

2010. jan. 3. 16:23
 64/68 anonim ***** válasza:
84%
Mindenkitől bocsánatot kérek. Én egy szóval sem állítottam, hogy be fogom tudni bizonyítani nektek, hogy van Isten. Én már az elején mondtam nem írom le azt amit én csodának élek meg, mert azt ti nem fogjátok csodának elfogadni. Ha van annyi véletlen, ahányat én megéltem, akkor volt evolúció is. De ez a világ túl kicsi ahhoz, hogy Isten és a véletlen elférjen benne. Tehát vagy Isten van, vagy a véletlen. Én Istenre szavazok. Egy szóval se mondtam, hogy a nem hívők rosszabbak a hívőknél. Egy szóval se mondtam, hogy a megtérésem előtti években nem voltak kifejezetten boldog időszakok. Csak a vége valahogy mindig szívás lett. Egy szóval se mondtam, hogy mióta hívő vagyok, ne lettek volna kifejezetten nehéz időszakok az életemben. Csak most már nem szívás a vége. Ennyi. 16 éve vívom a most 73 éves édesapámmal a van Isten, nincs Isten csatát, igazán harcedzett vagyok.
2010. jan. 3. 21:18
 65/68 anonim ***** válasza:

A szent szellem tesz bizonyságot azokon keresztul akik hisznek benne . pl. gyogyulások , szabadulások a démonoktol,büntöl , halottak feltámadnak, és a szegényeket Isten felemeli ha hallgatnak a szent szellem vezetésére.

Mi kell ennél A SZERETETNÉL TOBB????

2011. ápr. 14. 09:43
 66/68 anonim ***** válasza:

én pl azzal hogy, ha nem jézus halt meg a kereszten akkor ki?? mert valaki biztos, hiszen ha senki nem halt volna meg, akkor a római birodalom még mindig létezne, még mindig nem lenne időszámítás (csak a zsidóké)

Másrész ha nem jézus halt meg a kereszten, akkor mért lett az ő neve ennyire hírhedt a világ egész táján? sok ilyen kérdést tudnék még feltenni amire a biblia is, a csodák is, a mai jelek is magyarázatot adnak

2014. dec. 10. 18:17
 67/68 anonim ***** válasza:

"ha nem jézus halt meg a kereszten akkor ki?"

Tudod, akkoriban elég sok embert kivégeztek így. Biztos volt köztük Józsua nevű is, és próféta is.

Aztán ezt elkezdték kombinálni az emberek... és ahogy a T alakú fából később kereszt lett, úgy alakultak át a történetek is, egyre színesebbre és érdekesebbre.

2014. dec. 10. 18:54
 68/68 anonim ***** válasza:

"Mivel tudják bebizonyítani a hívők ( a Biblián kívül), hogy isten létezik?"

Sehogy, mert a hitnek nem is dolga bizonyítékok bemutatása.

"Az szerintem nem megfelelő magyarázat, hogy kell lennie, mert ezt és ezt másképp nem lehet megmagyarázni. "

Ezt el lehet fogadni, de éppenséggel máshogy is meg lehet magyarázni. A hit definíciójában benne van, hogy olyan meggyőződés, ami nem bizonyítékokon alapszik. Senki nem tudja bebizonyítani, hogy van isten, mert senki nem is állítja, hogy be lehet bizonyítani. Nem lehet. Ha be lehetne, akkor már nem vallási kérdés lenne. Hinni lehet benne. Innentől kezdve értelmetlen a kérdés.

2014. dec. 11. 13:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!