Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel tudják bebizonyítani a...

Aulac kérdése:

Mivel tudják bebizonyítani a hívők ( a Biblián kívül), hogy isten létezik?

Figyelt kérdés

Az szerintem nem megfelelő magyarázat, hogy kell lennie, mert ezt és ezt másképp nem lehet megmagyarázni.

Kérem a hosszú bemásolt szövegeket mellőzni. Nem a hitkönyvekben lévőkre vagyok kíváncsi.

Csak a saját gondolatokra fogok reagálni.

2010. jan. 2. 11:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:

Szerintem a 11:36 17/F írta le legegyszerűbben.

Ki hova születik abban hisz.

Istenábrázolás: Míg a keresztény világban elterjedt az Isten antropomorf ábrázolása, addig a muszlim világban ez az egyik legsúlyosabb bűn. Bárhol a világban ahol istenábrázolás létezik KIZÁRÓLAG emberszerű alakok léteznek.

11:38-nak. Létezik a réz fa*zú bagoly. A te fejedben.De ezt senki más nem láthatja, érzékelheti.

11:54-nek.

Még isten sem teremthette a semmiből, a valamit.

2010. jan. 2. 15:46
 32/68 anonim ***** válasza:
64%
Isten létét nem tudom én sem bizonyítani más számára. De: én ateista szülők gyermekeként születtem. A nagyszüleim sem hittek Istenben, még csak a "mi atyánkat" sem tanították meg. Templomban, csak a nyári kirándulások alkalmával jártak, mint művészeti látványosság, úgy utáltam, hogy csuda, mindig kinn megvártam őket. Kilenc évesen cigiztem, a szüleim szeme láttára ittam. A hívőket nem néztem semmibe, gyengéknek gondoltam őket, akik nem mernek benyúlni egy lány bugyijába, ezért Isten mögé bújnak, hogy az bűn. Nekem 15 évesen már kopogtak a szüleim a szobám ajtaján, hogy fel tudjunk öltözni, és csak akkor jöttek be, ha azt mondtam szabad. De 17 évesen öngyíkossági kísérletem volt, bíróság előtt álltam gépjármű önkényes elvételéért, és arra a következtetésre jutottam: élni nem érdemes, meghalni nem érdemes, az életnek nincs semmi értelme. Bibliát 24 évesen láttam először, addig azt hittem hogy csak múzeumban létezik. 27 évesen ismét a padlón voltam minden téren, romokban az életem, mert Isten nélkűl én másra nem voltam képes, persze kifele nagy pofám volt mindig, meg borzasztó vagány, és amit akarsz, de ekkor jött Isten, Dicsőség neki ezért, lehajolt hozzám, és kegyelmesen magához emelt. 16 éve élek személyes kapcsolatban Istennel, ha kérdezem válaszol, csodák sokaságát éltem át, de nincs értelme leírni őket, csak köpködnék az ateisták, pont úgy ahogy én tettem hitre jutásom előtt. Az egyetlen Isten bizonyítékom tehát csak annyi, hogy én hiszek benne.
2010. jan. 2. 15:46
 33/68 A kérdező kommentje:

Leírnád röviden, hogyan jött le isten hozzád?

Megjelent neked? Vagy csak a hangját hallottad?

Legalább egy csodatettét írd le amit veled tett.

2010. jan. 2. 15:54
 34/68 anonim ***** válasza:
69%
én nem vagyok vallásos,nem is szeretem a bibliát,de érzem hogy van isten,és az,hogy érzem nekem elég bizonyíték..annak aki nem érzi,annak nemlehet bebizonyítani!
2010. jan. 2. 17:50
 35/68 anonim ***** válasza:
63%
ENGEM A SZÜLŐK KERESZTELTEK REFORMÁTUSNAK ÉN MEG ÍGY MARADTAM.DE VÉGÜL IS MINDEGY MÉG EGY GYÜLEKEZETEN BELÜL IS VANNAK EGYÉNI ELGONDOLÁSOK.ÉN MÁR ELÉG RÉG VOLTAM TEMPLOMBAN.VÉGÜL IS MINDEGY MELYIKHEZ TARTOZIK AZ EMBER CSAK EMBER TUDJOM MARADNI ÉS NE BÁNTSON MÁSOKAT.EZ MEHET AKÁR HIT NÉLKÜL IS.14.26
2010. jan. 2. 19:14
 36/68 anonim ***** válasza:
67%
Hu! Nehezeket kérsz, nehéz röviden megírni. Először: Mi a csoda? Az egyik legismertebb: Mózes előtt ketté nyílt a Vörös-tenger. A tudósok kezük-lábuk eldobják, hogy megmagyarázzák milyen természetes magyarázatot lehet rá adni. Ezekről filmek készülnek, különféle ismeretterjesztő csatornákon láthatod őket. De számomra nem az a csoda, hogy a Vörös-tenger ketté vált, hanem az, hogy pont akkor, pont ott, pont addig az ideig. Érted? Izrael fiaira a biztos halál vár, be vannak zárva minden felől, az gyetlen menekülési utat a kor legkorszerűbb hadserege zárja le, és akkor, pont akkor nyílik meg a Vörös-tenger. Na ilyen véletlenekkel van tele az én életem megtérésem óta. De azért írok neked egy konkrétabbat: Első házasságomból három gyermekem van. A válásom miatt váltottam gyülekezetet, a Baptisták kizártak, igazuk volt, Igei alapokon tették, de most nem ez a lényeg. Isten megbocsájtott, és adott egy református közösséget, élőt, nagyon szeretem. Másodszor is megnősültem. Évekig nem volt közös gyermekünk. A feleségem édesanyja mindig azzal jött, hogy kérjünk orvosi segítséget. De én azt mondtam nem, ha Isten ad elfogadom, ha nem ad, azt is elveszem a kezéből. 5 év telt el így. Minden pénteken volt nálunk egy kis Bibliakör, imaközösséggel. 2008.01.14-én igét húzott mindenki arra az évre. A feleségem a következőt kapta: E naptól áldást adok. Az egyik házaspár férfi tagja megkérdezte: csak nem gyermek lesz? Az imaközösség alatt a férfi felesége így imádkozott: Uram! Adj ebbe a házba egy pici sírós babát! Én magamban ezt kértem: Uram! Ne legyen sírós! Dávid fiam április végén fogant, 2009.01.16-án született, a kórház újszülöttek sírásától volt hangos, csak a miénk nem sírt, mindig mosolygott. Két hetes volt, mikor először hallottam sírni. Azóta sem sírós, szenzációsan fejlődik, és áprilisban fog megszületni a húga. Te azt mondod: véletlen. Én azt mondom: csoda. De én regényt tudnék írni ilyenekből!
2010. jan. 2. 19:33
 37/68 A kérdező kommentje:

19:33-nak.

Véletlenül nem fogan meg semmi.Szerettétek egymást. Kész.

Nem is lehet csoda. (Kivéve neked)

Olyan csodát írj le amit másvalaki is látott akkor és ott.

Nem írod, hogy jelent meg isten neked.

2010. jan. 2. 20:36
 38/68 anonim ***** válasza:
Mert a világ/élet véletlenül jött volna létre?
2010. jan. 2. 22:07
 39/68 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, ezek nem csodák. Illetve, -bocsánat!- azok. De számodra. Ezek mindenki számára csodák. De nem olyan természet felett álló dolog, mint a "tenger kettéválasztása". Lett gyereketek és kész. Az, hogy ezt minek fogod fel, és milyen mély érzelmeket viszel bele, az már a te egyéni dolgod...
2010. jan. 2. 22:13
 40/68 anonim ***** válasza:
A tenger kettéválása sem feltétlen természetfeletti dolog.
2010. jan. 2. 22:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!