Mivel tudják bebizonyítani a hívők ( a Biblián kívül), hogy isten létezik?
Az szerintem nem megfelelő magyarázat, hogy kell lennie, mert ezt és ezt másképp nem lehet megmagyarázni.
Kérem a hosszú bemásolt szövegeket mellőzni. Nem a hitkönyvekben lévőkre vagyok kíváncsi.
Csak a saját gondolatokra fogok reagálni.
Még valami:
"Valaki egyszer azt mondta nekem:az egész világon Jézus születésétől számítják az időt.Jézus Isten fiának nevezte magát.A muzulmánok számítják még másként az időt de hivatalosan ők is a mi időszámításunkat használják.Most rátok bízom hogy hisztek-e annak amit Jézus mondott."
Ezt most te sem gondolod komolyan ugye? Most mondjak vmi gyenge érvet, hogy megcáfoljam? Az egész világon mindenki találkozott már amerikai tévésorozatokkal, népszokásokkal vagy csak hírből hallott Amerikáról. Amerika és lakói akkor az istenek? Az országnak csapott reklám miatt?
Az egész világon tízes számrendszerben számolnak. Az a törzs, ahol legelőször megjelent a tízes számrendszer az isten?
...
Jézus értett hozzá, hogy hogy csináljon magának reklámot, ennyi. Amúgy meg gondolj már bele: az évet, a hónapokat, mind-mind emberek találták ki és nevezték el, úgy, mint a számokat. A természet nem adott nekünk ilyen fogalmakat, csak mi találtuk ki. Mire lenne ez akkor bizonyíték? Vagy azért mert népszerű? Egyszerűen ezt vezették be minden államban, törvényileg. Akinek nem tetszett, az mehetett a p***ába. Mást nem találtak ki, maradt ez. De számíthatták volna a Római Birodalom bukásától vagy egy vulkán kitörésétől is.
előzővel együtt:
a 17/f
"A tenger kettéválása sem feltétlen természetfeletti dolog."
Akkor mi szerinted? Pont kétfelé fújt a szél olyan intenzitással, hogy ők át tudtak kelni és pont akkor záródott be, amikor mentek volna utánuk a katonák?
22:22-nek.
Van-e valami történelmi dokumentum arra, amit állítasz?
De mint írtam a Biblia nem érvényes.
Hogy honnan lehet megtudni, hogy Isten létezik, én ahhoz tudnám hasonlítani, hogy honna lehet tudni hogy egy fizikai elmélet igaz, pl hogy F=m*a. (fizikus vagyok, ezért én az alábbiakra jutottam...)
Alapvetően az ember tanulja az iskolában, persze nagyon sok rossz tanár van, aki félremagyarázza, rosszul bánik a gyerekkel, ezért elveszi az ember kedvét a fizikától,m így a Newton törvényeket sem ismeri meg, sokszor megfogadja egy életre elekerüli a fizikát- fizikatanárokat.
Erre hasonlítanak a rossz hittanos, misés élmények. Érdekes, hogy akéár pedofil alkholista is lehetett a fizikatanárunk, és teljesen félreértette az egész fizikát, ennek ellenére a Newton törvéby igaz...
mit tehet az ember? utánagondolhat, utánaolvashat, kereshet jó fizikatanárokat (jó hozzáállású papokat vcagy hívőket). Ha megérti az elméletet, még mindig lehet tévedés vagy hazugság, de a mindennapi életben gyakorlatban tapasztalhatjuk az elmélet működését: a Newton törvényeknek megfelelően mozognak a tárgyak, azalpaján készített eszközök, tárgyak prímán működnek, egy csomó más elmélettel és gyakorlattal egybecseng stb.
(a hívő emmer a mindennapi életben is látja az Isteni törvények működését)
Persze magunktól is rájöhetünk a Newton törvényekre, de legtöbbünk könyvek tanulhatja meg...Pl. Biblia legjobban egy példagyűjteményre, vagy tankkönyvre hasonlít, hiszen nem elég ismerni F=m*a tételét, hanem konkrét példákon, feladatokon keresztül lehet igazán megérteni mit jelent. És persze mindenféle egéb könyveket és tanításokat is kell forgatni: hogyan lehet levezetni a Nweton törvényekből az ingamozgást, azaz hogyan érvényesül az általános törvány konkrét esetekben? Mit jelent az Erő, hogyan definiáljuk a gyorsulást, mi az a tömeg? Ehhez hasonlóan hívő gondolkodók, lelkipásztorok, filozófusok munkáival juthatunk közelebb az igazsághoz, mnit jelentenek az alap hittétlelek.
Azaz önmagában a tankönyv / BiBlia alapján nem dönthető el, igaz-e egy fizika/hit tétel... de közelebb kerülhetünk a megértéséhez, és ez erősiti a hitet, hogy maga az alaptétel is igaz, ha összefüggő, az élet sok területére kiterkedő rendszerben látjuk azt..
Összefoglalva, ahogy az F=m*a igazságában hiszek, hasonlóan hiszek Isten létezésében: persze tanítottak is rá, de sokat gondolkoztam raja, sok idevonatkozó okos dolgot olvastam és hallottam okos emberektől, (és félrevezető dolgokat, hazugságoka t is persze) és a mi a tapasztalatom is megerősítette.
Nekem ez a "háló" a bizonyíték: mert egy-egy elemét lehet támadni (ahogy egy fizikatanárt támadhatunk, egy rossz tankönyvet is, egy-egy alkalmazás lehet trükk)
de mindenezek ÖSSZESSÉGÉBEN erős bizonyítékot adnak.
Példabeszéded eléggé sántít.
Egy fizikai/kémiai/matematikai elméleti számítás helyességét, lehet más természeti jelenségből is bizonyítani.A Newton második törvénye (F= m× a ) kisérleti úton igazolható, MEGISMÉTELHETŐ. Ez független a tanártól.
Ha nem hiszed el a fenti képlet igazát, akkor bebizonyítod az ellenkezőjét. Matematikailag, kisérletekkel. Más is ellenőrizheti és igazolhatja, vagy cáfolhatja.
Isten létére meg CSAK a hit létezik.Ha Te hiszel benne az magánügy. De, ha valamit senki sem tud bebizonyítani, az vagy rágalmazás, vagy hazugság.
Ezzel az erővel - elnézést senkit sem akarok megbántani - de mondhatom azt is, én vagyok az isten, és minden ami eddig volt én csináltam. Bebizonyítani sem azt, sem az ellenkezőjét senki sem tudja. Most akkor mi van?
"22:22-nek.
Van-e valami történelmi dokumentum arra, amit állítasz?
De mint írtam a Biblia nem érvényes."
Eszem ágában sincs állítani, csak idéztem. Veled értek egyet.
10:40-nek.
Válaszodban kissé zavar van.
Most akkor kivel értesz egyet?
17/f-nek.
Pontosítalak.
Sokféle időszámítás létezik:
Keresztény:Jézus születési dátuma. Tehát most 2010-et írunk itt nálunk.(Mellesleg ez is sántít, mert a Jézus nevű ember ie.6-ban, vagy 7-ben született.)
Zsidó időszámítás:Kr. e. 3761. október 7-től. Tehát ma 5780 évet írnak. Izraelben.
Muszlin időszámítás: Mohamed próféta kivándorlása (Kr. u. 622) Mekkából, Medinába az üldöztetés elől. Tehát 1388-at írnak az arab országokban.
"De, ha valamit senki sem tud bebizonyítani, az vagy rágalmazás, vagy hazugság."
Bizonyítsd be, hogy nem létezik, és átmegyek hozzátok ateistának.
Nézz körül, szemlélődj a világban, és már is meglátod, hogy ezt vki készítette.
Isten már pár csodával bebizonyította létezését, DE HA ÍGY ÁLLSZ, HOZZÁ, HOGY NEM HISZEL, CSAK TEMIATTAD NEM FOG LEJÖNNI.
11:43-nak.
Nézelődök, nézelődök én, de senkit sem találok aki csodát látott és ugyanakkor más is tapasztalta.
Valaminek az elkészítéséhez tervezés szükséges.
Akár leírva, akár fejben.
Gondolod, hogy hihető az, hogy isten egyszer csak elgondolkodott:
- Olyan egyedül vagyok. Engem senki sem szeret.Senki sem tagad. Létrehozok egy világot magamnak.
- Legyen a kör területe mondjuk T=r2*π.
- Legyen gravitáció. Az olyan jó dolog.
- Aztán az Űr legyen ám nagyon hideg. -273 fok.
- Legyenek vörös óriások, fehér törpék,galaxisok.
- Legyenek aztán bolygók. De ne mindegyik egyforma ám.
Ne legyen mindegyiken élet.
Az egyik legyen nagyon hideg. Legyen rajta -180 fok.
A másikon meg legyen forróság. Legyen rajta + 400 fok.
Aztán legyenek állatok. Mondjuk a póknak legyen 8 szeme, de a kutyának csak kettő.
Szerinted ezeket mind kigondolta?
De, ha igen miért épp így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!