Szép napot! Hol van Isten (keresztény)?
Ateista vagyok már lassan 2 éve mert odáig nőttem agyilag! Felháborítónak tartom, hogy más emberek nem jutottak el arra szintre ameddig én! Régebben imádkoztam, jártam templomba stb viszont egy esemény ezen igencsak változtatott (nem kell nagy dologra gondolni de nem is írnám le, kicsit személyes). Amit tudni kell rólam: mindig jó/kiváló magatartású illetve tanuló ember voltam, ez ma sem változott. Emlékszem még Isten nevét a számra sem mertem venni mert féltem, hogy megbüntet (pl: ha beütöttem a lábujjam , stb). Aztán megtörtént az előbb említett dolog és elkezdtem ismét fohászkodni, hogy jöjjön rendbe, hiszen jól "szolgáltam és ennyi csak kijár"! Mint lehet sejteni semmi nem történt. Fél év múlva kb idegemben kicsúszott a számon a következő: A jó büdös k***a Isten b****meg most már az egészet! És tudjátok mi történt? SEMMI: semmi sem változott minden ugyanolyan volt mint ezelőtt. Ekkor jöttem rá, hogy valamit vagy rosszul csináltam vagy valami nem stimmel. Egyre inkább nyitni kezdtem a tudomány felé és rájöttem (sajnos elég későn fogtam fel teljesen), hogy nem volt se 7 nap alatt való "építkezés" se Ádám és Éva se semmi. Onnantól kezdve tudtam, hogy mi az egyik célom: biológiával kapcsolatos pálya!
Legutáltabb mondatom a hittel kapcsolatban, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Ezt általában akkor szokták mondani mikor olyan kérdéseket tesznek fel egy hívő embernek, hogy: mondja már meg ha nincs olyan, hogy evolúció akkor mivel magyarázza a vírusok nagyfokú alkalmazkodóképességét?(értem itt a mutációra mellyel immunisá válnak az antibiotikumokra rövid idő alatt). Szerintem ez már-már szégyenletes! Egyszerű példa ha a való életben is így menne: Fizikából érettségizik valaki és nem tud valamit és ezt felelné : "Einstein biztos tudta!" majd ami félháborító, hogy mindenki felállva tapsol olyan ötöst kapott!
Figyelmetekbe ajánlom a következő példákat, igen az a célom, hogy ne higgyetek semmilyen vallásban mert nem mentek vele semmire!!!!!!!!!!!!!!!!
-Miért volt/van a kereszténységnek ekkora helye? Azt hirdeti leegyszerűsítve: élj helyesen/dolgozz stb és a mennybe jutsz. Na most, aki mögé lát annak a sok baromságnak ami az egyházt jellemezte az utóbbi évszázadokban/évezredekben az látni fogja, hogy semmi másról nem szólt a dolog mint hatalomról! Gondoljunk csak a sok egyházi adóra/ az Istenért folyó harcokra/különböző országokra gyakorolt vallási nyomásra/valamint a "nyájcsalogató" ígéretekre! Anno nagyon sok szolga/jobbágy/egyszerű gondolkodású ember volt. Akik mikor dolgoztak a földesúrnak nem törődtek (csak egy példa) vele ha letapossák a káposztát, mivel holnap úgyis jobbágy lesz illetve a földesúr úgyis földesúr lesz! Elmondható, hogy keserű, munkában gazdag életük volt. De jött ez a vallás (ÁLLÍTOM, hogy a terjesztők fele nem hitt!) és azt ígérte ha nem taposod le és még jobban oda teszed magad olyan életed lesz a mennyországban amiről álmodni se tudsz! ---> kész főnyeremény!
-Van egy jó néhány ember, aki csak azért hisz mert nem mer nem hinni! Kifejtem: a mostani ember abban a kényelemben él, hogy addig jók Istennek míg hisznek de ha eltűnik a hit akkor viszont nagyon "bosszút" áll! Ne írjátok, hogy nincs mert találkoztam ezzel a jelenséggel!
-A kérdésemben benne van a hol szócska. Kérdem én: milyen idióta egy Isten ez az isten ha egy 21. századi embernek nem mutatja meg magát vagy nem ad magáról bizonyítékot? A tudomány korában élünk ahol hála a bátor tudósembereknek kiléptünk abból a szörnyű középkori hívőségből ami jellemezte a múltévezredet! Sokan meghalnak pl: AIDS-ben mert nincs rá normális gyógymód. Ha nem lett volna több száz év sötét középkor akkor lehet , sőt biztos, hogy nem jelentene nagyobb veszélyt mint egy mezei megfázás. Nekem nem adott bizonyítékot és ez lett a vége... Ne merjétek írni, hogy nem kell bizonyíték csak higgyünk annak ami le van írva: furcsa a németek is hittek a Mein Kampf-ban és mi lett a vége?
- A Biblia egy (hozzáteszem tanulságos de CSAK tanulságos) felnőtteknek szóló mese, ami valamelyest megoldást ígér a hétköznapi gondjainkra! Állítom, hogy minden csoda ami benne van vagy kitaláció vagy tényleg megtörtént viszont be van bizonyítva, hogy akkor is megtörtént volna ha nincs ott egy marha aki ezt mondja: Óóó magasságos Isten de nagy a hatalmad!...
Még lehetne sorolni az előbbiekhez hasonló dolgokat de elég lesz ennyi is. A tudomány nem csak megígéri a bizonyítékokat a világ dolgaira de meg is adja!
Nem tudom, nem tudhatom, hogy keletkezett az univerzum de ha valaki tervezte/teremtette az biztos, hogy nem Isten volt. Miért? Azért mert az egész "Isten megteremtette a FÖldet" stb szöveg hazugság. Amint bebizonyosodott, hogy nem a Föld van középen, egyből megrengett, mikor viszont kiderült, hogy nem csak egy Nap, nem csak egy bolygó létezik meg is semmisült! Az egyház ezt próbálja megmagyarázni, menti ami menthető de amíg ti nem mondjátok ki, hogy "ÉN MAGAMBAN, CSALÁDOMBAN, BARÁTAIMBAN HISZEK NEM PEDIG EGY KITALÁLT LÉNYBEN" addig ez nem fog változni!
Bocs ha van írási hiba!szóismétlés.
Köszönöm a válaszokat!
Vidiripi
"Ha Isten tökéletes tehát tökéletes szabadságot adott neked akkor miért nem ugorhatsz egy hétvégére el a Szaturnuszra?"
Ki mondta neked ezt? Nem csodálom hogy téged könnyű átverni. Ha nem is olvasol utána dolgoknak akkor persze hogy elhiszel minden marhaságot.
"Jahh mert akkor írták a Bibliát mikor még az ember semmit sem tudott a körülötte lévő világról tehát meg sem jelent benne az ilyenfajta szabad akarat."
Mikor írták a Bibliát?
"A szabad akarat egy kitalált dolog,..."
Vagy csak te nem érted hogy mit is jelent.
"Azt állítod, hogy lesz egy tisztítás. Nos, etikus lesz az a tisztítás?"
Majd el döntöd hogy az lesz e. De szerintem jobb kérdés hogy mit fog számítani az hogy te hogyan ítéled meg.
"Míg kiírtunk mindent ami megmaradt a természetből?"
Csak úgy elméleti síkon: - Nos ha már egyszer megteremtette a Földet és annak élővilágát vajon újra képes lenne rá a Mindenható? Gondolkoztál már ilyesmin? Természetesen elméleti síkon.
"Közbe lépett volna, hogy megmaradjon valamennyi a kis nyájából?"
Honnét tudhatod hogy nem tette meg? Néha elég 1 centi hogy életben maradj vagy meghalj!
"Mit vár meddig jussunk el?"
Izé mintha írtam volna hogy nem lehet tudni az időt mert nem írja a Biblia.
Most el kezdhetném magyarázni a dolgot de minek. Nem hiszem hogy érdekel téged.
"Ha lehetséges lenne és isten feltámasztana jó (gondolom, hogy nem a sátánistákat) embereket akkor miért nem történik meg világszerte?"
A Biblia írja hogy mikor fogja feltámasztani Isten a halottakat. Állításod szerint olvastad a Bibliát. Akkor hogy-hogy ilyen dolgot nem tudsz?
"Howinddal kapcsolatban: Neked is látnod kell, hogy istennek nem kell pénz. Viszont akkor miért kapnak az ilyen telefonos, műsoros, elegáns öltönybe öltözött emberkék annyi pénzt ha csak az ige hirdetése a cél? Aki abban hisz hogy ha itt dolgozik majd a mennybe jut ,nem hinném, hogy nagy lábon élne. Állítom, hogy nem 1 nem két csaló van, csak még nem lepleződtek le!"
Ne már! Elsírom magamat. Ez komoly? Nem 1 vagy 2 csaló van. Persze hogy nem annyi van. Gyermekmolesztáló vagy gyilkos sem csak egy vagy kettő van.
Howind mikor csinált telefonos műsort? Milyen körülmények között élt Howind mielőtt lecsukták? Nézz utána és akkor megtudod. Engem különösebben nem érdekel így nem is tudom.
"De tegyük fel ha tényleg akkora hatalma van miért nem trükközött egyet? Miért nem törölte ki az emlékezetemet és hozta helyre azt a bizonyos dolgot?"
Gondolkozz el rajta ,még az is lehet hogy rájössz a válaszra.
"DE, hogy azon szemet hunyjon amik ebben a világban vannak az már felháborító!"
Nem huny szemet. De az tény hogy nem is akadályozza meg. Sokan felteszik a kérdést hogy miért nem. Itt az oldalon is van ilyen kérdés majd elolvasod a válaszokat.
"M.O-ról szólt az rendőrséges példa mégis valamelyest lehet általánosítani."
Akkor majd egy kicsit tájékozódj! Nem kell messzire menni. Elég lesz Románia is. Hasonlítsd össze az ottani rendőri intézkedés és hatáskör menettét azzal amit kis hazánkban lehet a rendőrnek.
Ha érdekel akkor kifejtem.
"Vagy legalábbis egy választ miért nem kapja meg?"
Van válasz a Bibliában írnak is róla.
"Nem vált üressé a lelkem. Nincs lelkem."
Te tudod te érzed!
"Ha tényleg Istentől kaptuk volna az eszünket nem lehetne belenyúlni."
A Biblia szerint a testünket is Istentől kaptuk. Akkor most mi van? Mert úgy tudom abba is képesek vagyunk belenyúlni.
"Amit leírtál :"..., jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk."
Tévedésben vagy nem én írtam én csak idéztem.
"Következtethetünk rá tehát létezik csak még nem tudjuk sem matematikával sem fizikai képlettel leírni."
Én meg arra következtetek hogy Isten létezik. Mert ha ennyi elég a tudománynak hogy következtet hiszen mérni nem tudja. Akkor miről is beszélünk?
Írtál te nekem ilyesmit is: "Halott feltámadása? Linkelnél egy oldalt? De olyat ami mostanság történt! Műszerekkel meg van mérve stb."
Fura ez nagyon. Nekem legalább is vagy nem gondolkodom elég jól? Vagy az a baj hogy nem úgy gondolkodom ahogyan te?
"ha olyanok voltak mint mi akkor ha mondjuk lett két gyerekük (fiú és lány) és ők is vállaltak gyereket stb stb.. akkor, hogy lehetünk ennyire intelligensek, hogy tudunk vitázni?"
Nagyon jó kérdés! Lehet hogy meglep majd a dolog de nem te vagy az egyetlen akinek ez eszébe jutott. Itt is sok kérdés van ebben a témában. Keress és olvasd el a válaszokat.
"Hogy mentek a dolgok míg nem volt anyag? Nem tudom, te se tudhatod de én legalább nem fogom rá egy vallásra."
Nagyon jól teszed és egyet értek veled én sem fogom rá egyetlen vallásra sem. Ebben összhang van közöttünk.
"Lemondok most arról, hogy megtérítselek titeket. Inkább adok egy tanácsot: Gondolkozzatok és ne higgyétek el ami a Bibliában van csak mert el van terjedve."
A tanácsom az hogy előbb olvassátok el hogy mit írnak a Bibliában és úgy tegyétek fel a kérdéseiteket.
U.I.: Mikor ültetnek a hívők a pápa helyére? Mert ugye azt állítod hogy simán összehoznál egy ilyen dolgot. Mivel te a mérés híve vagy mivel lehet ezt mérni?
Kedves kerdezo
Lehet h mar nem valaszolsz de mindegy
Kivancsi lennek h milyen esemenybol jott a megvilagosodasod
De a lenyeg az hogy igazad van abban hogy nem terithetjuk meg egymast.
Mi egy erem ket oldala vagyunk szerintem se lehet ravenni senkit hogy higgyen vagy az ellenkezojere.
Szomoru a torteneted sokaig hittel sot meggyozodve tudtad h van Isten azt feladtad.
Megelegedsz sajat magaddal ,arrogansan utasitod el az igazsagot.
Az Isten bizonyara tervez veled valamit. Ő tudja a legjobban sok sikert kivanok neked
remelem az Isten megbocsat neked es nekem is .
Sokmindent ferreertesz az Istennel kapcsolatban megvilagosodasnak tekinted a dontesed pedig pont az ellenkezoje igaz .
Halalod pillanataban minden hitetlen latni fogja milyen tetteket kuldott elore . Akkor mar banni fogsz mindent , remelem sokkal elobb megjon az eszed.
Az Isten szereti az embereket, remelem teged is jo utra vezet.
Fohaszkodom erted
J
Kedves kérdező,
Szép napot neked is! Lenne egy két hozzáfűzni valóm a leírtakhoz:
"Azt hirdeti leegyszerűsítve: élj helyesen/dolgozz stb és a mennybe jutsz."
- Miért akkora probléma, ha bármi, nevezzük vallásnak, etikának, vagy törvénynek a helyes útra próbál terelni ahelyett, hogy egy lezüllött senki legyél aki csak másokon élősködik? Nem azt mondom, hogy ezek nélkül nem tudnál normális életet élni, de ezek a dolgok nem tesznek egyebet, mint ebbe az irányba terelnek. Nem értem miért ekkora baj ez?
"Na most, aki mögé lát annak a sok baromságnak ami az egyházt jellemezte az utóbbi évszázadokban/évezredekben az látni fogja, hogy semmi másról nem szólt a dolog mint hatalomról!"
- Igen, itt valóban a lényegre tapintottál, már csak azt magyarázd meg mi köze a hatalomnak a valláshoz azon kívül, hogy korábban ennek köntösébe bújva érte el a hatalom azt amit akart? Mára ez megváltozott, nem a vallás irányít, manapság a bankok és óriás cégek kezei közt örlődünk. Akkor most ugye ideje váltani és mérgesen a bankok felé rázni az öklünk ahelyett, hogy felismernéd, hogy az aki irányít, csak úgymond "álruhát" váltott.
"a mostani ember abban a kényelemben él, hogy addig jók Istennek míg hisznek de ha eltűnik a hit akkor viszont nagyon "bosszút" áll!"
- Pontosan, TE vagy rá a példa. Te is csak azért hittél, mert féltél a megtorlástól, viszont mikor véletlenül kicsúszott az a bizonyos mondat és láttad, hogy nem történt semmi, máris a vallást támadók élére álltál. Had kérdezzem már meg, hittél te egyáltalán vala, de úgy igazán? A sztroid alapján nem. És azt is tudom miért. Mert nem ismertted fel a hit és a vallás közti különbséget. Neked vallásod volt, nem pedig hited.
"- A Biblia egy (hozzáteszem tanulságos de CSAK tanulságos) felnőtteknek szóló mese, ami valamelyest megoldást ígér a hétköznapi gondjainkra!"
- Szerintem is így van. De miért, mit vártál egy könyvtől? Mit kellett volna leírnia? Az élethez kaptál útmutatót amit ha betartana minden ember, nem lennének bankok, hogy kizsákmányoljanak, nem lennének monopóliumok akik megmondják a benzin világpiaci árát, nem lennének szegény és gazdag emberek, mert mindenki egyenlő lenne. Szerintem ezen tevékenységek mellett eltörpül a keresztes hadjáratok okozta veszteség ha figyelembe vesszük, hogy azokat sem papok hajtották végre hanem katonák. Katonák akik mind a mai napig írtják az emberiséget háborúkban, tünteséken, vagy csak mert ki akarják próbálni az újdonsült találmányukat: az atombombát, ledobják ártatlan milliókra. Nem kellene a bolhából elefántot csinálni, igaz a vallási vezetők is hoztak rossz döntéseket, de nem ők a felelősek a világ összes gondjáért, bajáért.
"Nem tudom, nem tudhatom, hogy keletkezett az univerzum de ha valaki tervezte/teremtette az biztos, hogy nem Isten volt. Miért? Azért mert az egész "Isten megteremtette a FÖldet" stb szöveg hazugság......"
- Nagyon szűklátókörüen kezeled a helyzetet. Azzal, hogy a felsorolt dolgokra rájött az ember, nem azt jelenti, hogy a leírtak mind hazugság. A biblia mint már említetted: egy útmutató az emberek számára az élethez. Emellé olyan kiegészítések tartoznak melyek elegendő magyarázattal szolgáltak az akkori embernek a kérdéseire. Hogy keletkezett a föld, stb. Viszont a lényeg, hogy hogyan élj, az benne van. Ne úgy tekints a bibliára, mint mindent egybefoglaló enciklopédiára, hanem mint egy elsős matek, vagy olvasós könyvre.
"Az egyház ezt próbálja megmagyarázni, menti ami menthető de amíg ti nem mondjátok ki, hogy "ÉN MAGAMBAN, CSALÁDOMBAN, BARÁTAIMBAN HISZEK NEM PEDIG EGY KITALÁLT LÉNYBEN" addig ez nem fog változni! "
- Ez valóban így van. Az egyház azt szeretné ha a vallásban hinnél és nem pedig önálló hited lenne. Az egyház a vallással szeretné irányítani az embereket, de az nem azt jelenti, hogy a hit is rosz amit elvileg képvisel. Tekinthetsz úgy is az egészre, hogy nem a demokrácia rosszz, hanem az aki annak az álarca mögé bújva megpróbálja a saját vagy más akaratát rákényszeríteni az emberekre. Ne az emberek álal alapított pártok ténykedései alapján ítéld meg azt, hogy a demokrácia jó e vagy sem. Vizsgáld meg a demokráciát, majd azt, hogy az állítólagos követői azonos elvek alapján élnek/irányítanak e. Ha nem, akkor máris kiderül ki itt a hunyó.
Legvégül pedig mielőtt téves képet festenél rólam és úgy válaszolnál nekem, nem vagyok egyik vallás rabszolgája sem de ateistának sem vallanám magam.
Open te elokerulsz a temaban
Vigyazz mar egyre objektivebben alsz hozza.
A vegen meg hinni fogsz Istenben
:)
Egyebkent valaszoltam egy regi kerdesedre es kivancsi vagyok a velemenyedre.
Bocsi az offert kerdezo
"Ateista vagyok már lassan 2 éve mert odáig nőttem agyilag! Felháborítónak tartom, hogy más emberek nem jutottak el arra szintre ameddig én!" > LOL, ugyan olyan szűk látókörű, rugalmatlan kretén vagy, mint bármelyik vallási fanatikus. :D De nincs min csodálkozni, ha már "hívőként" is kimerült a hited abban, hogy ha jó vagy akkor isten majd viszonozza valamivel, meg nem szabad káromkodni, mert isten megbüntet, azt meg sem említve, hogy a hit fogalmát sem tudod elválasztani az egyház fogalmától... Nem jutottál te semmilyen szintre, csak vallást váltottál és most egy másik bálvány seggét nyalod, élő bizonyíték vagy rá, hogy akik ma el vannak kötelezve a tudomány mellett és köpködik a vallást, azok kétszáz éve pont fordítva tettek volna. Nem az jellemez valakit, hogy miben hisz vagy nem hisz, hanem az, hogy hogyan, milyen mentalitással áll az őt körülvevő világhoz. A magadfajták azok, akik az idiotizmusukkal minden eszmét szétcsesznek, ez így volt a kereszténységgel és most így lesz a tudománnyal is.
"Még lehetne sorolni az előbbiekhez hasonló dolgokat de elég lesz ennyi is. A tudomány nem csak megígéri a bizonyítékokat a világ dolgaira de meg is adja!" > A maga idejében a kereszténység is megadta. Teszem azt: "Nem hiszed, hogy a föld lapos? Hát nézz le! Szerinted a tenger nem végtelen? Nézd meg, látod a végét? Na ugye!" Ma már messzebbre látunk, mint akkor, de nem rendelkezünk semmi olyan tudással, amit egy új felfedezés alapjaiban alá ne áshatna. Eljön a nap, amikor a mai legkorszerűbb könyvek ugyan olyan nevetségesnek fognak hatni az akkori emberek szemében, mint egy középkori világábrázolás a miénkben.
"Van egy jó néhány ember, aki csak azért hisz mert nem mer nem hinni! Kifejtem: a mostani ember abban a kényelemben él, hogy addig jók Istennek míg hisznek de ha eltűnik a hit akkor viszont nagyon "bosszút" áll! Ne írjátok, hogy nincs mert találkoztam ezzel a jelenséggel!" > Magyarul igazából nem is hinne benne, csak épp fél a bosszújától, ezért aztán inkább mégis hisz... :D Hát, fasza kis tudós lehetsz, ha még a saját, nem túl bonyolult gondolatmenetedbe is így belesülsz XD
Na jó, nem fárasztom magam tovább, megyek, sörözök egyet Mózessel és Darwinnal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!