Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szép napot! Hol van Isten...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! Hol van Isten (keresztény)?

Figyelt kérdés

Ateista vagyok már lassan 2 éve mert odáig nőttem agyilag! Felháborítónak tartom, hogy más emberek nem jutottak el arra szintre ameddig én! Régebben imádkoztam, jártam templomba stb viszont egy esemény ezen igencsak változtatott (nem kell nagy dologra gondolni de nem is írnám le, kicsit személyes). Amit tudni kell rólam: mindig jó/kiváló magatartású illetve tanuló ember voltam, ez ma sem változott. Emlékszem még Isten nevét a számra sem mertem venni mert féltem, hogy megbüntet (pl: ha beütöttem a lábujjam , stb). Aztán megtörtént az előbb említett dolog és elkezdtem ismét fohászkodni, hogy jöjjön rendbe, hiszen jól "szolgáltam és ennyi csak kijár"! Mint lehet sejteni semmi nem történt. Fél év múlva kb idegemben kicsúszott a számon a következő: A jó büdös k***a Isten b****meg most már az egészet! És tudjátok mi történt? SEMMI: semmi sem változott minden ugyanolyan volt mint ezelőtt. Ekkor jöttem rá, hogy valamit vagy rosszul csináltam vagy valami nem stimmel. Egyre inkább nyitni kezdtem a tudomány felé és rájöttem (sajnos elég későn fogtam fel teljesen), hogy nem volt se 7 nap alatt való "építkezés" se Ádám és Éva se semmi. Onnantól kezdve tudtam, hogy mi az egyik célom: biológiával kapcsolatos pálya!

Legutáltabb mondatom a hittel kapcsolatban, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Ezt általában akkor szokták mondani mikor olyan kérdéseket tesznek fel egy hívő embernek, hogy: mondja már meg ha nincs olyan, hogy evolúció akkor mivel magyarázza a vírusok nagyfokú alkalmazkodóképességét?(értem itt a mutációra mellyel immunisá válnak az antibiotikumokra rövid idő alatt). Szerintem ez már-már szégyenletes! Egyszerű példa ha a való életben is így menne: Fizikából érettségizik valaki és nem tud valamit és ezt felelné : "Einstein biztos tudta!" majd ami félháborító, hogy mindenki felállva tapsol olyan ötöst kapott!

Figyelmetekbe ajánlom a következő példákat, igen az a célom, hogy ne higgyetek semmilyen vallásban mert nem mentek vele semmire!!!!!!!!!!!!!!!!

-Miért volt/van a kereszténységnek ekkora helye? Azt hirdeti leegyszerűsítve: élj helyesen/dolgozz stb és a mennybe jutsz. Na most, aki mögé lát annak a sok baromságnak ami az egyházt jellemezte az utóbbi évszázadokban/évezredekben az látni fogja, hogy semmi másról nem szólt a dolog mint hatalomról! Gondoljunk csak a sok egyházi adóra/ az Istenért folyó harcokra/különböző országokra gyakorolt vallási nyomásra/valamint a "nyájcsalogató" ígéretekre! Anno nagyon sok szolga/jobbágy/egyszerű gondolkodású ember volt. Akik mikor dolgoztak a földesúrnak nem törődtek (csak egy példa) vele ha letapossák a káposztát, mivel holnap úgyis jobbágy lesz illetve a földesúr úgyis földesúr lesz! Elmondható, hogy keserű, munkában gazdag életük volt. De jött ez a vallás (ÁLLÍTOM, hogy a terjesztők fele nem hitt!) és azt ígérte ha nem taposod le és még jobban oda teszed magad olyan életed lesz a mennyországban amiről álmodni se tudsz! ---> kész főnyeremény!

-Van egy jó néhány ember, aki csak azért hisz mert nem mer nem hinni! Kifejtem: a mostani ember abban a kényelemben él, hogy addig jók Istennek míg hisznek de ha eltűnik a hit akkor viszont nagyon "bosszút" áll! Ne írjátok, hogy nincs mert találkoztam ezzel a jelenséggel!

-A kérdésemben benne van a hol szócska. Kérdem én: milyen idióta egy Isten ez az isten ha egy 21. századi embernek nem mutatja meg magát vagy nem ad magáról bizonyítékot? A tudomány korában élünk ahol hála a bátor tudósembereknek kiléptünk abból a szörnyű középkori hívőségből ami jellemezte a múltévezredet! Sokan meghalnak pl: AIDS-ben mert nincs rá normális gyógymód. Ha nem lett volna több száz év sötét középkor akkor lehet , sőt biztos, hogy nem jelentene nagyobb veszélyt mint egy mezei megfázás. Nekem nem adott bizonyítékot és ez lett a vége... Ne merjétek írni, hogy nem kell bizonyíték csak higgyünk annak ami le van írva: furcsa a németek is hittek a Mein Kampf-ban és mi lett a vége?

- A Biblia egy (hozzáteszem tanulságos de CSAK tanulságos) felnőtteknek szóló mese, ami valamelyest megoldást ígér a hétköznapi gondjainkra! Állítom, hogy minden csoda ami benne van vagy kitaláció vagy tényleg megtörtént viszont be van bizonyítva, hogy akkor is megtörtént volna ha nincs ott egy marha aki ezt mondja: Óóó magasságos Isten de nagy a hatalmad!...

Még lehetne sorolni az előbbiekhez hasonló dolgokat de elég lesz ennyi is. A tudomány nem csak megígéri a bizonyítékokat a világ dolgaira de meg is adja!

Nem tudom, nem tudhatom, hogy keletkezett az univerzum de ha valaki tervezte/teremtette az biztos, hogy nem Isten volt. Miért? Azért mert az egész "Isten megteremtette a FÖldet" stb szöveg hazugság. Amint bebizonyosodott, hogy nem a Föld van középen, egyből megrengett, mikor viszont kiderült, hogy nem csak egy Nap, nem csak egy bolygó létezik meg is semmisült! Az egyház ezt próbálja megmagyarázni, menti ami menthető de amíg ti nem mondjátok ki, hogy "ÉN MAGAMBAN, CSALÁDOMBAN, BARÁTAIMBAN HISZEK NEM PEDIG EGY KITALÁLT LÉNYBEN" addig ez nem fog változni!

Bocs ha van írási hiba!szóismétlés.

Köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 4. 09:15
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
megsérthetik*
2014. jún. 4. 18:20
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezõ, nem tudnád mások gondolkodásmódját tolerálni ? Az oké, hogy te nem hiszel ebben, de ezzel a kis "térítgetéssel" te sem vagy jobb egy fanatikusnál. Értelmes ember nem ír ki ilyen kérdéseket, az írásodból látszik a mûveltségi szinted. Még egyszer: ne akard saját meggyôzôdésedet másokra erôltetni.
2014. jún. 4. 18:54
 23/48 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy kössz hogy sértegeted a vallásomat, nagyon jól esik. :-/
2014. jún. 4. 19:00
 24/48 anonim ***** válasza:
25%

Kérdezö, túlságosan hosszú a szöveged.... le tudnád kérlek írni röviden, érthetöen?

Katy

2014. jún. 4. 20:04
 25/48 anonim ***** válasza:
49%
Isten sohasem létezett. A média, internet csak ezt akarja elhitetni, manipulálni az emberekkel, hogy, igenis, létezik!
2014. jún. 4. 20:32
 26/48 anonim ***** válasza:
58%
ajaj,25,ajaj
2014. jún. 4. 20:49
 27/48 A kérdező kommentje:

Röviden: Isten nem létezik és erre hoztam fel példákat.

Arra pedig, hogy én se vagyok jobb azoknál akik a vallást ráerőltették az emberekre ez a válaszom: szép szavakkal nem lehet egy börtönbe való, kötekedő, (mondjuk így) "rossz" embert rábírni a másik tiszteletben tartására-->ezért találták ki magát a börtönt. Radikális vagyok ebben a témában? Igen! De Darwin (és még rengeteg embert lehetne felhozni példaként de mivel ő fektette le az evolúció alapköveit...) vajon mit gondolt mikor évekig nem mert a felfedezéséről beszélni a megrögzött hívők miatt? Nem csak úgy szórakozásból kezdtem a vitát azzal a kijelentéssel, hogy "Felháborítónak tartom..."

Mi a baj a műveltségi szintemmel? Kimondom az igazat? A többi képébe vágom a valódi világot? Nem az a baj, hogy kezdettől fogva (természetesen embere válogatja) úgy nevelnek fel embereket már évezredek óta, hogy "Kisfiam ne használd az eszed! Jobb, ha dörög az ég térdre borulsz és áldod Istent!" Igen! ez is nyers volt és talán nem üti meg azt a műveltségi szintet amit megérdemelne ez a kérdés, bár...

Még annyit tennék hozzá, hogy ha lett volna belőlem nem egy de nem is száz ember (persze a mostani gondolkodásommal) aki azt mondja: Ne égessétek meg azt a nőt csak azért mert rájött egy olyan dologra amitől féltek/amit nem értetek. Lehet hogy nem sátánista vagy istenkáromló csak (mai nyelven) tudós.

Ha bárkit megsértettem attól elnézést kérek de ez nem változtat a dolgokon. Mint írtam, egyszer kiderül az igazság és valaki nagyot fog koppanni.

2014. jún. 4. 21:32
 28/48 anonim ***** válasza:
61%

Nem kell hozzá sok ész hogy rájöjj,a Kereszténység csak egy pénzéhes Cionista mozgalom.Nekem egész sokáig azt tanították hogy:I.d előtt csak kavicsokkal dobáltuk egymást,ne is foglalkozz vele!

Majd keresgéltem és meglepve láttam hogy sokkal civilizáltabbak voltuk a Pogány időkbe mint,a Keresztények által uralt "Sötét Középkorban". Érdekes volt számomra az is mennyire hasonlítanak a Keresztény történetek a Pogányokéra.Egyszerűen ellopták és átírták a neveket és a helyeket.Az Isteneket Démonoknak,ördögnek nevezték el akiknek a fő céljuk:Az ember megölése,bűnbecsábítás.Lásd:Sátán,az egyik legöregebb Pogány Isten.Ezzel azt akartam mondani hogy,volt idő mikor a vallás és a tudomány ugyan az volt.Nem feltétlen kell Ateistának lenni.És a Pogány Isteneknek pénz sem kell!:)Egyébként ha jobban megnézed egyre kevesebb a hatalma,egyre több embert érdekel az Ős vallás,egyre többen adnak hangot az ellen amit csinálnak,ez a mai generáció nagyon lázadó!(ez minden korváltásnál jelen van)

Már csak pár száz év van hátra....

2014. jún. 4. 23:36
 29/48 anonim ***** válasza:
78%

Vidiripi

"Ha egy hívő ember elkapja lehet, hogy az első útja a templomba vezet de a második biztos, hogy a tudomány által felépített kórházba ahol megfelelő ellátást, gyógyszereket kap."

Ha az első útja a templomba vezet akkor az az ember nem hívő csak szimplám vallásos.

De képzeld el hogy a beteg hívő emberek is elmennek az orvoshoz vagy ha úgy alakul akkor a kórháza. Ugyan is attól hogy hívő még nem jelenti azt hogy nem lesz beteg.

Én is elmegyek az orvoshoz.

Sőt van aki meghal a hitéért Isten pedig ezt megengedi. Pl. ott vannak az apostolok. De ott van maga Jézus is az Isten fia. A mennyei Atya megengedte hogy emberek megöljék a fiát. Pedig Jézus bűntelen volt.

"Arra pedig, hogy ha lesz elszámolás és ha tényleg van Isten: tudod mit? ha tényleg létezik és hagyja, hogy ilyen kételyek közt éljek mikor nem lenne nagy dolog "varázsolni" (akkor ne félj még a legmélyebb ateista is megtérne)"

Azért érdekes hogy voltak olyanok akik még akkor sem hittek amikor halottak támadtak fel.

Tehát nem igaz hogy a legmélyebb ateista is megtérne. Persze ez az én véleményem és nem sokan értenek vele egyet.

"Eszembe jut egy ember: Howind..."

Na ne már mert ő az egyetlen akit lecsuktak. Jaj ez most komoly? Ugyan már sorold már fel inkább azokat a papokat akik gyerekeket molesztáltak. Tudnál akár egy nevet is említeni?

Adócsalás ,ugyan már! Gyerek molesztálás az tényleg ütős.

"Nem lettem sem szerencsétlen (számomra inkább statisztikai valószínűség), nem hagytam "véletlenül" el a pénztárcám, minden ugyanúgy folyt tovább, pedig előtte imádkoztam, hogy jajj ne én feleljek/jajj csak sikerüljön elsőre/jajj csak ne essen az eső/jajj ez, jajj az."

Csak épp egy dolgot nem vettél figyelembe. Na vajon mi az az egy dolog? Tudod e?

"Röviden: Isten nem létezik és erre hoztam fel példákat."

A sötét anyag sem létezik csak a tudósok kitalálták.

"De Darwin (és még rengeteg embert lehetne felhozni példaként de mivel ő fektette le az evolúció alapköveit...) vajon mit gondolt mikor évekig nem mert a felfedezéséről beszélni a megrögzött hívők..."

Gyáva volt?

Megjegyzem az aki nem vallja meg a hitét emberek előtt az is gyáva.

Darwin esetében is eljött az idő amikor megvallotta. Mint ahogy a hívők életében is eljön az idő amikor tényleg meg kell vallania. Ennyi ,nem kell azt cifrázni!

A helyzet az hogy szellemi szükséglete mindig is volt és mindig is lesz az embernek amíg szabad akarattal rendelkezik addig igény is lesz az ilyesmire és ez tény.

Miért olvasnak az ateisták pl. horoszkópot? Hogyan hihetnek benne? Vagy miért babonásak? Ez olyan dolog ami örökre megmarad az emberben amíg csak egyetlen ember is él az Univerzumban addig lesz szellemi igénye is. Ez biztos és kitörölhetetlen dolog.

2014. jún. 4. 23:56
 30/48 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

kérlek ne egy tökéletlen embernek, mint Darwin, meg a többi higyjél.

Állítólag ö is halála elött ezt mondta: "Visszatérek, ahhoz, aki ellen harcoltam" ,hogy ez igaz vagy nem, én nem voltam ott :)

Kérlek próbáld meg kikutatni, hogy tényleg annyira meggyözö-e a tana. Ha megpróbálod felkutatni, hogy milyen "bizonyítékokat" adnak nekünk az evolucionisták, hát igazán meg fogol lepödni.

Bizony csupán néhány darab van, az évmillióikhoz. Ezek inkább olyan nagy viták tárgya a tudósok között.

Nagy-nagy szenzációval bejelentenek valamit, amit találtak, majd aztán csend. Rájönnek, hogy nem is úgy van mint gondolták. Olyan sokszor becsapódtak, vagy ök becsapták az embereket. Ugye tudsz ilyen csalásokról?

Nagy "tudományos" szavakkal leírni az evolúciót ...azt lehet. De hogy ez igaz is legyen, a szókincs igazán kevés.

Próbálj meg kérlek elgondolkodni, hogyan alkothatott egy véletlen, egy semmi, amire azt mondják evolúció, ilyen csodálatosan összetett életet, a bogaraktól kezdve az emberiségig. Ha nincs Isten, ki hozta létre a fizikai a matematikai törvényeket?

Van egy nagyon egyszerü Bibliai vers :

"Minden háznak van alkotója, aki létrehozott mindent, az Isten"

Gondolod, hogy az a valami, amiben te hiszel, tényleg létrehozta a világmindenséget, pontosan kiszámította méterekre, hogy milyen messze legyen a Földtöl a Nap, a Hold? Tudod mi lenne, ha egy kicsit közelebb, vagy távolabb lenne tölünk a Hold vagy a Nap?

Hihetsz magadban, családodban, az egészséges embernek kell hogy legyen bizonyos mértékben önbizalma. De biztos vagy benne hogy tévedhetetlen vagy?

Katy

2014. jún. 5. 06:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!