Szép napot! Hol van Isten (keresztény)?
Ateista vagyok már lassan 2 éve mert odáig nőttem agyilag! Felháborítónak tartom, hogy más emberek nem jutottak el arra szintre ameddig én! Régebben imádkoztam, jártam templomba stb viszont egy esemény ezen igencsak változtatott (nem kell nagy dologra gondolni de nem is írnám le, kicsit személyes). Amit tudni kell rólam: mindig jó/kiváló magatartású illetve tanuló ember voltam, ez ma sem változott. Emlékszem még Isten nevét a számra sem mertem venni mert féltem, hogy megbüntet (pl: ha beütöttem a lábujjam , stb). Aztán megtörtént az előbb említett dolog és elkezdtem ismét fohászkodni, hogy jöjjön rendbe, hiszen jól "szolgáltam és ennyi csak kijár"! Mint lehet sejteni semmi nem történt. Fél év múlva kb idegemben kicsúszott a számon a következő: A jó büdös k***a Isten b****meg most már az egészet! És tudjátok mi történt? SEMMI: semmi sem változott minden ugyanolyan volt mint ezelőtt. Ekkor jöttem rá, hogy valamit vagy rosszul csináltam vagy valami nem stimmel. Egyre inkább nyitni kezdtem a tudomány felé és rájöttem (sajnos elég későn fogtam fel teljesen), hogy nem volt se 7 nap alatt való "építkezés" se Ádám és Éva se semmi. Onnantól kezdve tudtam, hogy mi az egyik célom: biológiával kapcsolatos pálya!
Legutáltabb mondatom a hittel kapcsolatban, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Ezt általában akkor szokták mondani mikor olyan kérdéseket tesznek fel egy hívő embernek, hogy: mondja már meg ha nincs olyan, hogy evolúció akkor mivel magyarázza a vírusok nagyfokú alkalmazkodóképességét?(értem itt a mutációra mellyel immunisá válnak az antibiotikumokra rövid idő alatt). Szerintem ez már-már szégyenletes! Egyszerű példa ha a való életben is így menne: Fizikából érettségizik valaki és nem tud valamit és ezt felelné : "Einstein biztos tudta!" majd ami félháborító, hogy mindenki felállva tapsol olyan ötöst kapott!
Figyelmetekbe ajánlom a következő példákat, igen az a célom, hogy ne higgyetek semmilyen vallásban mert nem mentek vele semmire!!!!!!!!!!!!!!!!
-Miért volt/van a kereszténységnek ekkora helye? Azt hirdeti leegyszerűsítve: élj helyesen/dolgozz stb és a mennybe jutsz. Na most, aki mögé lát annak a sok baromságnak ami az egyházt jellemezte az utóbbi évszázadokban/évezredekben az látni fogja, hogy semmi másról nem szólt a dolog mint hatalomról! Gondoljunk csak a sok egyházi adóra/ az Istenért folyó harcokra/különböző országokra gyakorolt vallási nyomásra/valamint a "nyájcsalogató" ígéretekre! Anno nagyon sok szolga/jobbágy/egyszerű gondolkodású ember volt. Akik mikor dolgoztak a földesúrnak nem törődtek (csak egy példa) vele ha letapossák a káposztát, mivel holnap úgyis jobbágy lesz illetve a földesúr úgyis földesúr lesz! Elmondható, hogy keserű, munkában gazdag életük volt. De jött ez a vallás (ÁLLÍTOM, hogy a terjesztők fele nem hitt!) és azt ígérte ha nem taposod le és még jobban oda teszed magad olyan életed lesz a mennyországban amiről álmodni se tudsz! ---> kész főnyeremény!
-Van egy jó néhány ember, aki csak azért hisz mert nem mer nem hinni! Kifejtem: a mostani ember abban a kényelemben él, hogy addig jók Istennek míg hisznek de ha eltűnik a hit akkor viszont nagyon "bosszút" áll! Ne írjátok, hogy nincs mert találkoztam ezzel a jelenséggel!
-A kérdésemben benne van a hol szócska. Kérdem én: milyen idióta egy Isten ez az isten ha egy 21. századi embernek nem mutatja meg magát vagy nem ad magáról bizonyítékot? A tudomány korában élünk ahol hála a bátor tudósembereknek kiléptünk abból a szörnyű középkori hívőségből ami jellemezte a múltévezredet! Sokan meghalnak pl: AIDS-ben mert nincs rá normális gyógymód. Ha nem lett volna több száz év sötét középkor akkor lehet , sőt biztos, hogy nem jelentene nagyobb veszélyt mint egy mezei megfázás. Nekem nem adott bizonyítékot és ez lett a vége... Ne merjétek írni, hogy nem kell bizonyíték csak higgyünk annak ami le van írva: furcsa a németek is hittek a Mein Kampf-ban és mi lett a vége?
- A Biblia egy (hozzáteszem tanulságos de CSAK tanulságos) felnőtteknek szóló mese, ami valamelyest megoldást ígér a hétköznapi gondjainkra! Állítom, hogy minden csoda ami benne van vagy kitaláció vagy tényleg megtörtént viszont be van bizonyítva, hogy akkor is megtörtént volna ha nincs ott egy marha aki ezt mondja: Óóó magasságos Isten de nagy a hatalmad!...
Még lehetne sorolni az előbbiekhez hasonló dolgokat de elég lesz ennyi is. A tudomány nem csak megígéri a bizonyítékokat a világ dolgaira de meg is adja!
Nem tudom, nem tudhatom, hogy keletkezett az univerzum de ha valaki tervezte/teremtette az biztos, hogy nem Isten volt. Miért? Azért mert az egész "Isten megteremtette a FÖldet" stb szöveg hazugság. Amint bebizonyosodott, hogy nem a Föld van középen, egyből megrengett, mikor viszont kiderült, hogy nem csak egy Nap, nem csak egy bolygó létezik meg is semmisült! Az egyház ezt próbálja megmagyarázni, menti ami menthető de amíg ti nem mondjátok ki, hogy "ÉN MAGAMBAN, CSALÁDOMBAN, BARÁTAIMBAN HISZEK NEM PEDIG EGY KITALÁLT LÉNYBEN" addig ez nem fog változni!
Bocs ha van írási hiba!szóismétlés.
Köszönöm a válaszokat!
"A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van -, hogy nem létezik. "
De valakinek felelni köl, nem de?
Csak a legszűkebb családi körömben 4 "csoda" is történt. Azt mivel lehet megválaszolni.
Pl.: Az egyik nap szilánkosra tört és begipszelt láb másnapra hibátlan (az orvos is csodának nevezte. köpni-nyelni nem tudott...) És ez csak 1. Sajnálom, hogy a te környezetedben csak a vallás volt jelen, Isten nem.
13:23,
Persze, csak egy hiba van: a szilánkosra tört lábat ha begipszelik, másnap nem szedik le róla a gipszet :) Vagy akkora isteni csoda történt, hogy a láb alatt megjelent egy röntgen-felvétel?
De a szilánkosra tört lábat műtik, fémmel rögzítik (tudom, anyám kórházban műtősnő, nem egy valóban szilánkosra tört lábat operáltak már).
Úgyhogy, próbálj ki másik csodát kitalálni. És nem, az sem hihető, hogy "megérezte" és erre az orvos levette a gipszet.
Amúgy meg: hol a dokumentáció? Ez ugyanis egyértelműen bizonyítható csoda lenne, amit a tudomány már régóta keres. Megvan a műtéti jegyzőkönyv, megvannak a röntgen felvételek az előzőleg összetört lábbal, baleseti jegyzőkönyv - és minden bizonnyal megvan a röntgen arról is, hogy a láb csodálatosan összeforrt (a fém hova tűnt belőle amúgy? Az ágy mellett hevert, aranyos masnival, vagy csak úgy puff, eltűnt?)
Izgatottan várom a válaszodat: ez ugyanis egyértelműen bizonyítaná a csodák meglétét, amire a tudomány már nagyon, nagyon régóta vár.
Nem akarok sértő lenni, de az hogy imádkoztál, de nem történt semmi azzal nem nőttél sokat agyilag, csak mondjuk "besértődtél" és eldobtad.
Egyébként igazad van, hogy mindenkinek a saját módján, de rá kell jönnie a vallás és istenkultusz értelmetlenségére, ezáltal tekintetét építőbb dolgok felé tudja irányítani.
Bizonyított, hogy minél többet (és többen) imádkoznak valakiért, annál valószínűbb a mielőbbi halála. Lásd pápák.
Mit ér az ima, fohász, stb..? Akiért eddig imádkoztak, mindenki meghalt, kivétel nélkül, szóval nem látom az eredményt. A hívő pedig miért imádkozik azért, hogy rokona ne jusson még Istenhez, hanem inkább maradjon a földön? Ez szerintem önzőség a keresztények szemszögéből.
Egyébként jók ezek a Bibliai sztorik, meg jóra tanítanak, meg minden, de aki ezek nélkül nem képes jót cselekedni, miért kerülne a mennybe?
Amennyi rossz van a világban bebizonyítja a téves istenképet is. Nem lehet mindenható, mert akkor megakadályozná a szenvedést. Elvileg bűneink vannak, de nem nekünk, hanem elvileg az első emberpárnak, mi nem tettünk semmit, egyébként ha isten olyan megbocsátó, akkor miért büntet? Talán mert szadista és élvezi. De akkor miért imádkozni hozzá?
Ha van egy isten, aki mindent megteremtett, miért foglalkozna egy olyan pusztító fajjal, mint az ember? Rosszabbak vagyunk az össze állatnál, méghogy kiemelkedtünk... inkább lentebb süllyedtünk.
Annyi vallás van, miért pont a kereszténység elképzelései lennének valósak? Főleg egy ilyen összeollózott Bibliával, amit EMBEREK írtak.
Értem hogy még a legbutábbak is megértik a teremtéstörténetet, de ez még nem ok arra, hogy mindenki be is vegye. Csak egy csettintés a világ, mi? Az ő világukat ki csettintette össze? Mert butaság valósíteni egy, a világunknál komplexebb élőlény öröktől való létezését feltételezni, mint az elemi részecskékből álló, ősrobbanás utáni primitív univerzumét.
Minden eddigi csodáról, megmagyarázhatatlan dologról fel tudtunk állítani normális válaszokat, elméleteket, amelyekkel már reprodukálni is tudjuk azokat (lásd tűzisten és a tűz).
Röviden ennyi. Elnézést, ha az előző válaszokat nem olvastam végig, és valamit már említettek.
A kérdésre a válasz pedig: SEHOL!
"#15 Egy kérdésre még egyetlen Isten hívő sem tudott választ adni nekem: Ha tényleg létezik, őt ki teremtette?"
- pedig erre van válasz...érdekel? ha nem lapozz
Régebbről kezdem: Aminek kezdete van, annak vége is van. Ezt Buddha mondta.
Az Örökkévaló pont abban különbözik a múlandótól, hogy nincs kezdete és vége.
1) Ő a Kezdet és a Vég. (Evangéliumok)
2) I. nem egy létező: Isten a Lét. Deus esse est. (Már a skolasztikusoknál tartunk.)
Az 1) és a 2) mélységesen összefügg.
Mondhatni azonosság.
Aki nem hisz, járjon utána. (A jelenbe érkeztünk.)
ü.:aa
Baromságokat beszélsz! A szilánkokra tört lábat sem műtik minden esetben. A gipszet ő vágta le magáról, és a saját lábán ment vissza a dokihoz. De rengeteg hasonló eset is van... Megvan a "dokumentáció" is :)
De elég szánalmas, hogy az az össz érved, hogy egy olyan esetet nevezel mesének, ami megtörtént. Tudom, láttam. És sokan láttak/tapasztaltak hasonlókat. Ennél jóval nagyobbat is :)
Köszönöm a válaszokat!
Van benne igazság, hogy valamiféle sértődés miatt jutottam el idáig.
A szilánkos lábhoz pedig: nem mész szilánkos lábbal kórházba? Ez komoly? Tudtommal ha tényleg szilánkosra törik az ember lába akkor azt igenis meg műteni kell mert az, hogy "szilánkos" nem azt jelenti, hogy: ketté tört oszt majd össze forr sima gipszben. Akkora ütéstől/behatástól amitől szilánkosra törik az ember lába olyan kisebb csontdarabok keletkezhetnek melyek megsértitek a lábban az ereket, sőt még a véráramba is bejuthat de ha nem is akkor is egy sima gipsztől a 10 darabra tört sípcsont nem fog még 1 év múlva sem normális helyre jönni! Na mindegy, javítsatok ki ha tévedek!
Mint írtam egyszer ki fog derülni. Addig pedig vitázhatunk itt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!