Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szép napot! Hol van Isten...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! Hol van Isten (keresztény)?

Figyelt kérdés

Ateista vagyok már lassan 2 éve mert odáig nőttem agyilag! Felháborítónak tartom, hogy más emberek nem jutottak el arra szintre ameddig én! Régebben imádkoztam, jártam templomba stb viszont egy esemény ezen igencsak változtatott (nem kell nagy dologra gondolni de nem is írnám le, kicsit személyes). Amit tudni kell rólam: mindig jó/kiváló magatartású illetve tanuló ember voltam, ez ma sem változott. Emlékszem még Isten nevét a számra sem mertem venni mert féltem, hogy megbüntet (pl: ha beütöttem a lábujjam , stb). Aztán megtörtént az előbb említett dolog és elkezdtem ismét fohászkodni, hogy jöjjön rendbe, hiszen jól "szolgáltam és ennyi csak kijár"! Mint lehet sejteni semmi nem történt. Fél év múlva kb idegemben kicsúszott a számon a következő: A jó büdös k***a Isten b****meg most már az egészet! És tudjátok mi történt? SEMMI: semmi sem változott minden ugyanolyan volt mint ezelőtt. Ekkor jöttem rá, hogy valamit vagy rosszul csináltam vagy valami nem stimmel. Egyre inkább nyitni kezdtem a tudomány felé és rájöttem (sajnos elég későn fogtam fel teljesen), hogy nem volt se 7 nap alatt való "építkezés" se Ádám és Éva se semmi. Onnantól kezdve tudtam, hogy mi az egyik célom: biológiával kapcsolatos pálya!

Legutáltabb mondatom a hittel kapcsolatban, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Ezt általában akkor szokták mondani mikor olyan kérdéseket tesznek fel egy hívő embernek, hogy: mondja már meg ha nincs olyan, hogy evolúció akkor mivel magyarázza a vírusok nagyfokú alkalmazkodóképességét?(értem itt a mutációra mellyel immunisá válnak az antibiotikumokra rövid idő alatt). Szerintem ez már-már szégyenletes! Egyszerű példa ha a való életben is így menne: Fizikából érettségizik valaki és nem tud valamit és ezt felelné : "Einstein biztos tudta!" majd ami félháborító, hogy mindenki felállva tapsol olyan ötöst kapott!

Figyelmetekbe ajánlom a következő példákat, igen az a célom, hogy ne higgyetek semmilyen vallásban mert nem mentek vele semmire!!!!!!!!!!!!!!!!

-Miért volt/van a kereszténységnek ekkora helye? Azt hirdeti leegyszerűsítve: élj helyesen/dolgozz stb és a mennybe jutsz. Na most, aki mögé lát annak a sok baromságnak ami az egyházt jellemezte az utóbbi évszázadokban/évezredekben az látni fogja, hogy semmi másról nem szólt a dolog mint hatalomról! Gondoljunk csak a sok egyházi adóra/ az Istenért folyó harcokra/különböző országokra gyakorolt vallási nyomásra/valamint a "nyájcsalogató" ígéretekre! Anno nagyon sok szolga/jobbágy/egyszerű gondolkodású ember volt. Akik mikor dolgoztak a földesúrnak nem törődtek (csak egy példa) vele ha letapossák a káposztát, mivel holnap úgyis jobbágy lesz illetve a földesúr úgyis földesúr lesz! Elmondható, hogy keserű, munkában gazdag életük volt. De jött ez a vallás (ÁLLÍTOM, hogy a terjesztők fele nem hitt!) és azt ígérte ha nem taposod le és még jobban oda teszed magad olyan életed lesz a mennyországban amiről álmodni se tudsz! ---> kész főnyeremény!

-Van egy jó néhány ember, aki csak azért hisz mert nem mer nem hinni! Kifejtem: a mostani ember abban a kényelemben él, hogy addig jók Istennek míg hisznek de ha eltűnik a hit akkor viszont nagyon "bosszút" áll! Ne írjátok, hogy nincs mert találkoztam ezzel a jelenséggel!

-A kérdésemben benne van a hol szócska. Kérdem én: milyen idióta egy Isten ez az isten ha egy 21. századi embernek nem mutatja meg magát vagy nem ad magáról bizonyítékot? A tudomány korában élünk ahol hála a bátor tudósembereknek kiléptünk abból a szörnyű középkori hívőségből ami jellemezte a múltévezredet! Sokan meghalnak pl: AIDS-ben mert nincs rá normális gyógymód. Ha nem lett volna több száz év sötét középkor akkor lehet , sőt biztos, hogy nem jelentene nagyobb veszélyt mint egy mezei megfázás. Nekem nem adott bizonyítékot és ez lett a vége... Ne merjétek írni, hogy nem kell bizonyíték csak higgyünk annak ami le van írva: furcsa a németek is hittek a Mein Kampf-ban és mi lett a vége?

- A Biblia egy (hozzáteszem tanulságos de CSAK tanulságos) felnőtteknek szóló mese, ami valamelyest megoldást ígér a hétköznapi gondjainkra! Állítom, hogy minden csoda ami benne van vagy kitaláció vagy tényleg megtörtént viszont be van bizonyítva, hogy akkor is megtörtént volna ha nincs ott egy marha aki ezt mondja: Óóó magasságos Isten de nagy a hatalmad!...

Még lehetne sorolni az előbbiekhez hasonló dolgokat de elég lesz ennyi is. A tudomány nem csak megígéri a bizonyítékokat a világ dolgaira de meg is adja!

Nem tudom, nem tudhatom, hogy keletkezett az univerzum de ha valaki tervezte/teremtette az biztos, hogy nem Isten volt. Miért? Azért mert az egész "Isten megteremtette a FÖldet" stb szöveg hazugság. Amint bebizonyosodott, hogy nem a Föld van középen, egyből megrengett, mikor viszont kiderült, hogy nem csak egy Nap, nem csak egy bolygó létezik meg is semmisült! Az egyház ezt próbálja megmagyarázni, menti ami menthető de amíg ti nem mondjátok ki, hogy "ÉN MAGAMBAN, CSALÁDOMBAN, BARÁTAIMBAN HISZEK NEM PEDIG EGY KITALÁLT LÉNYBEN" addig ez nem fog változni!

Bocs ha van írási hiba!szóismétlés.

Köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 4. 09:15
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Ezt nem kötekedésnek írom csak szimplán érdekes: tudom, hogy bűnbocsánat meg stb de akkor is : milyen ember/lény az aki feláldozza a fiát, hagyja meghalni. Ha Isten ilyen tökéletes , jóságos szóval az amit a Biblia ír akkor (mint előttem is írták) hogy hagyhatja, hogy ez a világ ilyen "gonosz" legyen? Most 7 milliárdan vagyunk. Azelőtt meg nem mondom pontosan mennyi volt a populáció de biztos, hogy nem ütötte meg az 1 milliárdot. Akkor ügyebár az özönvíz stb arra voltak használatosak, hogy kitisztítsák ezt a világot mert annyi volt a bűnös. Most ez a bűnözési "hullám" több száz /ezer-szerese a múltban meglévőnek. Isten miért nem tesz ellen ha egyszer már megtette? Mit szoktak erre mondani? Dehogyis nem tesz: globális felmelegedés, pénzfüggés, AIDS és más gyógyíthatatlan betegségek stb ---> emberek saját maguk okozzák vesztüket.Viszont számomra ez is nagyon érdekes, hogy mi történt? Elfogyott az ereje, hogy néhány százezer emberrel anno elbírt most meg több milliárddal nem? Pedig könnyű és egyszerű lenne még egy özönvíz. Jahh, hogy megvárja, hogy az emberek saját maguk hibájából tanuljanak. De várjál csak : a múlt században volt 2 világháború, előtte az amerikaiak kiirtották majdnem az egész bennszülött lakosságot (még lehetne sorolni de így is hosszú lesz).Szerintem (ne vegyétek általánosításnak!) az emberek alávetően csak úgy változhatnának ha lenne egy központi hatalom (akár akkor Isten) aki normálisan kormányozná a világot. Nem lenne olyan, hogy: más országok kizsákmányolása, földszerzési vágy, emberek egymás fölé helyezése bármilyen tulajdonság alapján. Nem lenne ez bölcsebb (mert hát Isten bölcs meg tökéletes) megoldás mint: Na akkor most mi legyen?: víz, tűz, földrengés, vagy más tudományosan is megmagyarázható természeti katasztrófa?

Halott feltámadása? Linkelnél egy oldalt? De olyat ami mostanság történt! Műszerekkel meg van mérve stb.

Howinddal megfogtál , nem tudok más embert mondani max a családját:D de attól még érdekes az ő története is.

Mit nem vettem figyelembe? talán azt, hogy nem hiszek egy olyan lényben amiről nem biztos, hogy létezik és ezért üressé vált a lelkem meg stb? Tudtad, hogy nem is te élsz? A benned lévő sejtek életfolyamatainak a végeredménye vagy! Nézzük a lelket: Az agyad neuronokból(agysejtekből) áll. Ezek közt kapcsolatok képződnek és az energia: elektromos áram. Minden ember más ezért minden emberben az a több milliárd kapcsolat másféleképpen alakul ki, ettől leszünk személyiségbélileg egyediek. Ez a tudat. Ez a tudat nagyon ragaszkodik a létezéshez és nem tudja felfogni, hogy ha meghal akkor megsemmisül. Az atomok visszakerülnek a földbe majd lesz belőle humusz( tulajdonképpen tápanyag). Abból lesz fű-->megesz a disznó--->megeszi az ember és lőn körforgás. Persze ez csak egy példa volt.

A sötét anyag bizonyított. Most meg nem mondom melyik űrtávcső milyen fajta lencséje vette észre: az volt a felfedezés tárgya, hogy a fény megtörik a semmiben (persze az űr tele van atomokkal meg stb de ettől vonatkoztassunk el). Majd elkezdték vizsgálni és kiderült, hogy nem egyedi eset. Nem azért sötét anyag mert a színe sötét és ezért "fekete" az űr, hanem azért mert nem tudjuk, hogy mi az csak a hatásai bizonyítottak: szerepet játszik a gravitációs erőknél illetve mint írtam megtöri a fényt. Lehet hogy 100 év múlva még a sötét energiát is legalább ilyen módon tudjuk jellemezni de legalább nem fogjuk rá, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Anno tudós embereket mint írtam boszorkányoknak, istenkáromlóknak stbnek hívták csak azért mert a világ olyan oldalát mutatták meg amely nem vágott egybe a Bibliával. Nos ha tényleg Isten teremtette (előző válaszoló) az univerzumot és a benne lévő fizikai törvényeket akkor miért nem avatkozott közbe? Miért nem mondta, hogy 'Ne üldözzétek őket mert csak azt a termést aratják le mit én vetettem" (értve itt amit ő hozott létre és ők fedezik fel)

Babonákról az én véleményem: mindnek annyi alapja van, hogy egyszer valaki átment egy létra alatt majd történt valami: ezután senki se mert átmenni alatta.

Horoszkóppal meg stb-vel kapcsolatban: megint csak azt tudom mondani, hogy ha nem csinálnák akkor nem lenne rá szükség. Tudjátok érettségi időszakban mit olvastam szinte minden állatnál? (igen ránéztem mert azt mondta nekem valaki, hogy: Jééé ez igaz.) Tudjátok mi volt benne írva? (fiatalabb korosztálynak) az ,hogy a következő héten lesz egy nagy feladatod , a döntéseid meghatározzák majd a jövődet. Ez mekkora szemfényvesztés! Olyan mintha azt mondanám (csak én tudom, hogy csillaghullás lesz) : ha ma világítani fog az esti ég akkor mindenki adjon nekem 1000 Ft-t mert én vagyok az új Jézus. A hívők fele ideadná, másik fele meg egyből a mostani pápa helyére ültetne. Pedig nem volt benne semmi hit vagy hasonló csak természetes esemény amit kihasználtam.

Az evolúció létező dolog. Nem lehet leírni 2 mondatban mert mindenre hatással van. Tegyetek néhány, az űrben is megtalálható (ismét: bizonyított) aminosavat egy üveg vízbe, az üveg aljára egy kis földet (persze tisztítottat) majd bombázzátok sugárzással (anno a Nap).

Néhány nap múlva érdekes dolog fog történni!

Az evolúció nem azért jött létre, hogy megdöntse a vallásokat, hanem , hogy bebizonyítsa a valódi kézzel fogható dolgot, a "véletlen" életkeletkezést! A sejtek/aminosavak szintjén minden rendezve van. Az agy sem egy csettintésre alakult ki. Évmilliónyi fejlődés, alkalmazkodás eredménye. A Biblia már évezredek óta hódit de az evolúció alkotta meg az embert aki megalkotta az istenhitet.

Tényleg? mi a Biblia ellenérve a dinoszauruszokra? Azok a maradványok nem nőttek csak úgy ki.

Véletlenek eredményei lennénk? Lehet. De inkább statisztikai adat: Csak ebben a galaxisban több millió naprendszer van. Legalább egynek a nagy számok törvénye alapján életet kell hordoznia!

Fizikai törvények? Nos ha te utánanéznél akkor meglátnád azokat a dolgokat amiket én már régen. Az anyagok tulajdonsága nem az isteni fény eredménye. Ha valaminek van tömege akkor annak van gravitációs ereje! ha valaminek van gravitációs ereje akkor egy másik valamit aminek szintén van akkor egymáshoz vonzza! Menj ki az űrbe (ismét: bebizonyítva) sót/müzlit/akármit tegyél egy kis átlátszó zacskóba! Rázás és minden külső behatás nélkül a gravitáció hatására összetapadnak és egy idő után egy egészet alkotnak---> bolygók kialakulása (persze itt más is szerepet játszink mint a csillagok ereje stb). Ellenérv: a fotonnak nincs tömege: ezért képes fénysebességre.

Ha a Nap távolabb lenne: ha nem is hűlne ki a bolygó de az átlaghőmérséklet biztos le esne + a keringési idő meghosszabbodna.

Ha távolabb lenne a Hold: gyengébb lenne a dagály-apály hatás illetve hatással lenne a Föld forgási sebességére valamint a dőlésszögre. És ez fejből ment nem wikiről!

Ezt írtam már de szívesen leírom még egyszer: Nem tudom ki alkotta az univerzumot ha alkotta de az biztos nem Isten volt! Ez a hit csak addig állt meg a lábán remegő térd nélkül (mostanra pedig majdnem összeesett, szerintem) míg fel nem néztünk az esti égre és el nem kezdtünk gondolkozni.

Na ez megint hosszúra sikeredett.

Köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 5. 08:25
 32/48 anonim ***** válasza:

"Nem tudom ki alkotta az univerzumot ha alkotta de az biztos nem Isten volt!"

Te alkottad, kedves hőbörgő kérdezőnk, mi már tudjuk.

2014. jún. 5. 09:07
 33/48 anonim ***** válasza:
2014. jún. 5. 09:15
 34/48 A kérdező kommentje:

Már lezárt téma de nagyrészt Kent Howind agymosása:

https://www.youtube.com/results?search_query=evol%C3%BAci%C3..

és akkor ilyen erővel:

[link]

[link]

2014. jún. 5. 09:33
 35/48 A kérdező kommentje:

Szeretném zárni ezt a témát! Valamelyik válaszoló kifejtette, hogy aki hívő az az is marad valamint az ateista sem különb. Amit le akartam írni azt leírtam (szerintem igaz is).

A vita belátom fölösleges ebben a témában.

Remélem valamelyest, legalább egy néhány embernek tágítottam a látókörét!

Egyszer kiderül!

Köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 5. 09:38
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Olyan lény akiben akkor a szeretet a teremtményei iránt hogy még ezt is hajlandó megtenni értük. Ezért áldozta fel a fiát.

Azért engedi meg a gonoszságot mert az embernek szabad akarata van. S látnia kell az embernek hogy mire jut a szabad akaratával ha az nincs összhangban Isten akaratával.

Anno nem néhány százezer emberrel "bírt el". Özönvíz pedig nem lesz többször mert erre Isten a szavát adta.

Megint lesz majd egy tisztítás de az már majd tűzzel fog történni és végleges lesz. Amikor eljön az ideje akkor fog bekövetkezni nem tudjuk hogy ez mikor fog bekövetkezni. Akkor amikor Isten jónak látja de nem köti az orrunkra hogy mik a kritériumok. Persze vannak jelek amiből lehet következtetni de a pontos dátumot nem lehet tudni. Aki viszont ezt állítja az egyértelműen hazudik mert nincs világvége dátum a Bibliába.

Háborúk! Mondj egy olyan időszakot amikor nem volt a Földön háború! Mindig is volt.

"Halott feltámadása? Linkelnél egy oldalt?"

Nem linkelek. Olvasd el az Evangéliumokban ott írja a Biblia. De ezt te is tudod meg azt is hogy én erre gondoltam. Sőt biztosan az is megfordult a fejedben hogy nem napjainkra gondoltam.

Csak elméleti síkon maradva. Mit gondolsz ha napjainkban történne olyan hogy egy halott feltámad akkor azt hagynák hogy a hír bejárja a világot?

"Howinddal megfogtál , nem tudok más embert mondani max a családját:D de attól még érdekes az ő története is."

Látod milyen érdekes egy olyan nevet sem tudnánk mondani azok közül az egyházi személyek közül akik gyermekeket rontottak meg. De azt akit adócsalás miatt csuktak le azt megjegyezzük és sokkal ismertebb mint egy gyermek molesztáló pedig az akár a saját családunkat is veszélyeztethetné. Ugye milyen furcsa világban élünk.

Howind családját? Ne már. Nézd el nekem de ez szánalmas volt. Egyébként meg Howind feleségét is lecsukták. De ez részlet kérdés.

"Mit nem vettem figyelembe? talán azt, hogy nem hiszek egy olyan lényben amiről nem biztos, hogy létezik és ezért üressé vált a lelkem meg stb?"

Akkor elevenítsük fel a dolgokat. Innét indult!

"Nem lettem sem szerencsétlen (számomra inkább statisztikai valószínűség), nem hagytam "véletlenül" el a pénztárcám, minden ugyanúgy folyt tovább, pedig előtte imádkoztam, hogy jajj ne én feleljek/jajj csak sikerüljön elsőre/jajj csak ne essen az eső/jajj ez, jajj az."

Azt nem vetted figyelembe hogy a kérésed vajon Isten akaratával egyezik e. Mert van hogy az ember olyat kér ami nem Isten akarata. A másik dolog meg az hogy Isten nem kívánság láda. Ahová bedobod a kívánságodat és az teljesülni fog. Nem így működnek a dolgok.

Üressé vált a lelked? Nem tudom ,úgy érzed hogy üres? Mindenki lelkében van üres hely hogy mivel tölti meg az egy másik kérdés.

"Tudtad, hogy nem is te élsz?"

Tudod hogy hogyan keletkeznek a gondolatok? Lehet e mérni a gondolatot?

"Ez a tudat nagyon ragaszkodik a létezéshez és nem tudja felfogni, hogy ha meghal akkor megsemmisül."

Miért nem tudja? Hiszen a semmiből jött létre az anyag a véletlen folyamán így tudnia kellene hogy ez is lesz a vége. Mégsem így van.

"A sötét anyag bizonyított."

Ez nem igaz!

"A sötét anyag olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk."

"Nos ha tényleg Isten teremtette (előző válaszoló) az univerzumot és a benne lévő fizikai törvényeket akkor miért nem avatkozott közbe? Miért nem mondta, hogy 'Ne üldözzétek őket mert csak azt a termést aratják le mit én vetettem"

Miért nem avatkozott be akkor amikor Éva szakított a tiltott gyümölcsből?

"Babonákról az én véleményem: mindnek annyi alapja van, hogy egyszer valaki átment egy létra alatt majd történt valami: ezután senki se mert átmenni alatta."

:D :D

"Horoszkóppal meg stb-vel kapcsolatban: megint csak azt tudom mondani, hogy ha nem csinálnák akkor nem lenne rá szükség."

Te hol élsz? Ezt nem mondod komolyan az biztos.

"A hívők fele ideadná, másik fele meg egyből a mostani pápa helyére ültetne. Pedig nem volt benne semmi hit vagy hasonló csak természetes esemény amit kihasználtam."

Szerintem te tényleg nem a valósában élsz. De csináld meg lássuk működik e. Bizonyítsd be! Nem fog menni! S ahhoz hogy ezt tudjam nem kell semmiféle különleges dolog. :))

"Nem lehet leírni 2 mondatban mert mindenre hatással van."

Istenről ugyan ez elmondható.

"Tegyetek néhány, az űrben is megtalálható (ismét: bizonyított) aminosavat egy üveg vízbe, az üveg aljára egy kis földet (persze tisztítottat) majd bombázzátok sugárzással (anno a Nap).

Néhány nap múlva érdekes dolog fog történni!"

S amíg nem létezett az anyag addig hogy mentek a dolgok?

"Tényleg? mi a Biblia ellenérve a dinoszauruszokra?"

Nekem az hogy a Biblia említi a dinókat.

2014. jún. 5. 09:54
 37/48 anonim ***** válasza:

"Azt nem vetted figyelembe hogy a kérésed vajon Isten akaratával egyezik e. Mert van hogy az ember olyat kér ami nem Isten akarata. A másik dolog meg az hogy Isten nem kívánság láda. Ahová bedobod a kívánságodat és az teljesülni fog. Nem így működnek a dolgok." Vidiripi, nagyon jó.

*

KÉRTEM ISTENT

Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet,

de Ő azt mondta: nem.

Azt mondta, hogy a büszkeséget nem Ő veszi el,

hanem nekem kell feladnom azt.

Kértem Istent, hogy adjon nekem türelmet,

Azt mondta, hogy a türelem a megpróbáltatás

mellékterméke, nem kapni, megszerezni kell.

Kértem Istent, hogy adjon nekem boldogságot,

Azt mondta, csak áldását adhatja - a boldogság rajtam múlik.

Kértem Istent, hogy kíméljen meg a fájdalomtól,

A szenvedés eltávolít a világ dolgaitól, és közelebb visz Hozzá.

Kértem Istent, hogy adjon lelki fejlődést,

Azt mondta, hogy a fejlődés az én dolgom,

de hajlandó megmetszeni, hogy gyümölcsöt hozzak.

Kértem Istent, hogy segítsen másokat szeretni,

úgy, ahogyan Ő szeret engem.

Erre azt felelte: látom, már kezded érteni.

Kértem erőt...

És Isten adott nehézségeket, amelyek erőssé tesznek.

Kértem bölcsességet...

És Isten adott problémákat, hogy megoldjam azokat.

Kértem bátorságot,

És Isten adott veszélyeket, hogy legyőzzem azokat.

Kértem adjon szeretetet...

És Isten adott gondterhelt embereket, hogy segítsek rajtuk.

Kértem kegyelmet...

És Isten adott lehetőségeket.

Semmit sem kaptam, amit akartam és mégis megkaptam mindent,

amire szükségem volt.

*

2014. jún. 5. 10:02
 38/48 anonim ***** válasza:
Allahu Akbar!
2014. jún. 5. 10:21
 39/48 anonim ***** válasza:
हिंदू धर्मकल्पनांनुसार विष्णूचा
2014. jún. 5. 10:31
 40/48 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszom lesz. Ha nem is sikerült elérnem bennetek a "változást" akkor is remélem, hogy ha láttok valamilyen dolgot ami nem teljes vág egybe a Bibliával legalább eszetekbe jutnak a "hülye" érveim.

Szóval:

Szabad akarat? Lássuk csak azt a szabad akaratot: Azt hiszed szabad vagy? Téged is a főnököd, az elnök, az előírások, az etikett, az ember által létrehozott függvények irányítanak. Ennek van egy változata, erkölcsi vonatkozása, ezzel én is egyet értek( becsület, bajtársiasság stb). A többi inkább csak valamely fajta kényszer. Ha Isten tökéletes tehát tökéletes szabadságot adott neked akkor miért nem ugorhatsz egy hétvégére el a Szaturnuszra? Jahh mert akkor írták a Bibliát mikor még az ember semmit sem tudott a körülötte lévő világról tehát meg sem jelent benne az ilyenfajta szabad akarat. Megcsinálhatsz bármit amire képes vagy , mégsem csinálhatod meg felelősség nélkül. PL: ha megütsz valakit és beperel nem védheted azzal magad: De én azt akarom, hogy ne vonjanak felelősségre! A szabad akarat egy kitalált dolog, inkább valamilyenfajta "megvalósítási akaratról" lehetne vitázni. Aki ezzel nem ért egyet arra nincs mit mondanom!

Azt állítod, hogy lesz egy tisztítás. Nos, etikus lesz az a tisztítás? Furcsa Hitler is úgy gondolta ha megtisztítja a világot a zsidóktól (meg persze egy csomó pol. ellenségtől, elfogott katonától stb-től amit nem mindig említ a tankönyv. valamint: Hitler utálta a zsidókat de inkább hatalmi ellenségnek tekintette őket) akkor egyből jobbá is teszi. Ha Isten mindent porig éget akkor meddig fog várni? Míg újabb világháború után megtizedeljük egymást? Míg kiírtunk mindent ami megmaradt a természetből? Csak el ne siesse!

Honnan veszed, hogy ez fog történni? Mondta valaki? Ki következtetted? Kevesebb mint egy évszázada a Kubai rakétaválságnál majdnem mi is megtettük. Közbe lépett volna, hogy megmaradjon valamennyi a kis nyájából? Amit nem pusztított volna el a lökéshullám azzal végzett volna a sugárzás, a természeti, geológiai következményekről nem is szólva. De ha tényleg ilyen bűnösök vagyunk miért nem lökött rajtunk egy kicsit? Moshatta volna kezeit... De ő bölcs és inkább megvárja míg új high-tech fegyvereket szerzünk, túlnépesedünk, megtagadjuk a Bibliát (mint nem egy de nem is két ember ezen világon, lesznek kik fognak hinni de...), a környezetünket porig romboljuk. Igazán bölcs lépés, hogy olyan mélyre taszít le minket mind vallásilag (5 világvallás-->vita, meg most mi...), politikailag (ez a szavazás is ami most volt, nem egy és még csak nem is két embert vettek meg csak simán mert kellett a szavazat és úgy változtatták meg már jó előre a szavazás menetét, hogy az adott párt induljon jobb esélyekkel---> a hasonlóakat nem csak mostanra értem), társadalmilag( nem kell cifráznom: pénz, szex, külsőségek stb..)

Mit vár meddig jussunk el? Amíg egy sem marad belőlünk vagy addig mikor rájövünk, hogy nem így kellet volna (hamarosan egyébként a fentiek miatt is de még lehetne sorolni de megint túl hosszú lesz) leélnünk az életünket? Lehet akkor már késő lesz. Nem hinném, hogy az istenségnek az lenne a feladata, hogy (főleg ilyen igazságosnak, bölcsnek stbnek) a kihalás szélére hagyjon jutni minket, inkább mutassa az utat! De nem mert ő marad a némaságban!

Feltámadt Jézus? Komoly? Ha lehetséges lenne és isten feltámasztana jó (gondolom, hogy nem a sátánistákat) embereket akkor miért nem történik meg világszerte? Talán mi nem érdemeljük meg? Vannak ezen a Földön olyan emberek kik legalább olyan tiszták mint az övé. PL: újszülött kit ellök magától az anyja... Miért ne járja be a világot? Hmm? Titkos dolog? Vagy akkor csak az az 1-2 ember támadhat fel aki megérdemli? Én miért nem érdemlem meg? Mert kételkedem? Mert szorgalmasan tanultam egész életemben? Mert gondolkozom? Az ember mint írtam fél vagy nem akarja a halált. De ha tudnák, hogy ha mindig helyesen cselekednénk és példamutató, jó emberekké válnánk akkor feltámadnánk, szerintem sokan elgondolkoznának az életükön.

Howinddal kapcsolatban: Neked is látnod kell, hogy istennek nem kell pénz. Viszont akkor miért kapnak az ilyen telefonos, műsoros, elegáns öltönybe öltözött emberkék annyi pénzt ha csak az ige hirdetése a cél? Aki abban hisz hogy ha itt dolgozik majd a mennybe jut ,nem hinném, hogy nagy lábon élne. Állítom, hogy nem 1 nem két csaló van, csak még nem lepleződtek le!

Isten nem kivánság láda. Igaz. De tegyük fel ha tényleg akkora hatalma van miért nem trükközött egyet? Miért nem törölte ki az emlékezetemet és hozta helyre azt a bizonyos dolgot? Hülyeségnek hangzik? Annak, pedig minden hatalma meg volna hozzá és most nem kellene több oldalas regényeket írni. Mondták, hogy besértődtem mert nem történt semmi azon kívül, hogy ateista lettem. Válaszomban meg is fogalmaztam, hogy inkább fordulópont volt az életemben bár van benne valami. Olvasd vissza ha akarod.

A Bibliában olyan sok minden van amiből egyenesen következik, hogy Isten igen is bele szólt az emberek életébe. Furcsa most valahogy nem teszi. Azt állítjátok teszi csak nem veszem észre? Hát igen, látom... Ne foglalkozzon azzal a problémával amivel én szembesültem, rendben. DE, hogy azon szemet hunyjon amik ebben a világban vannak az már felháborító! Minden börtönről elmondható, hogy nagyobb forgalma van mint egy turkálónak, minden országról elmondható, hogy a vezetése korrupt, a rendőrsége megbízhatatlan. Nem így van? Menj ki este a sötétbe oda ahol éppen találsz ha találsz egy rendőrt és mond azt, hogy biztonságban érzed magad mert az alaptörvényben nincs megkövetve minden kis sz@rság miatt a keze! M.O-ról szólt az rendőrséges példa mégis valamelyest lehet általánosítani. A jogi rendszer hatalmas lyukakat hagy a törvényen kívülieknek. Ha nem így lenne, a világ is másképpen nézne ki. Ezen miért nem változtat? Egyszerűen logikai zavar az egész. Ha Ő teremtett akkor valamelyest ő az apám. Egy fiú nem kérhet az apjától egy dolgot? Vagy legalábbis egy választ miért nem kapja meg? Nem önzőségből de ez ad okot a vitára a hittel kapcsolatban...

Nem vált üressé a lelkem. Nincs lelkem. Nem azért mert azt akarom vagy így érzem, egyszerűen a józan eszem szerint a tudatom csak biológia következmény. Számodra ez meghökkentő és tárgyilagos de számomra azt jelenti, hogy nem azért vagyok boldog (NEM vagyok emos vagy hasonló sőttttt!) mert valamelyest Istentől származom, hanem azért mert ha számomra tetsző dolgot tapasztalok akkor olyan folyamatokat indít be bennem melyek jó kedvre derítenek, tehát ÉN vagyok boldog nem a bennem lévő ISTENI LÉLEK! Ez megnyugtató!

Gondolatokról: tudtad, hogy lehet egy embert (persze a jövőben modernebben) csak az által mozgatni, hogy felvágjuk a koponyáját és elektródákat helyezünk el a különböző központoknál (pl: kézmozgatás stb)majd némi elektromosságot vezetünk bele? Ez azért lehetséges mert a tudatunk (amit tudatosan teszünk illetve ösztönből, amit tudatosan gondolunk vagy ösztönből) biológiailag épül fel. Ha tényleg Istentől kaptuk volna az eszünket nem lehetne belenyúlni. Vagy várjunk csak: ha tényleg isteni származású a tudatunk és tudjuk irányítani akkor tudjuk irányítani Istent? Ez érdekes nem igaz? Ezek a dolgok ha-ha kapcsolatban állnak mégis logikusak!

A sötét anyaggal kapcsolatban rosszul fejeztem ki magam. Amit leírtál :"..., jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk." Így van. Következtethetünk rá tehát létezik csak még nem tudjuk sem matematikával sem fizikai képlettel leírni. De attól még ott van és ami ott van az létezik és ami létezik azt be lehet bizonyítani.

Nem értem miért írtad ezt a babonákra: :D :D. Ésszerű amit írtam, nem hiába az a neve, hogy babona. Most komolyan: ha eltörök egy tükröt egyből 7 év szerencsétlenség? Törtem már el tükröt és nem voltam szerencsétlenebb.

Isten és evolúció: na ez hosszú lesz:

Miért hangzik hülyébben az az elmélet miszerint több milliárd évvel ezelőtt kialakult a Nap (feltehetően egy szupernova robbanásból visszamaradt anyaghalmazból) majd mint írtam a gravitációs erő hatására összeálltak az atomok és kialakultak a bolygók. Természetesen beindult a magfúzió illetve kialakultak az első tengerek, folyók. Itt az aminosavak a sugárzás/stb hatására magasabb szerveződési fokra léptek és kialakultak az első egysejtű/stb élőlények, annál, hogy Isten megteremtette a mindenséget 7

nap alatt majd Ádámot. Ádám bordájából és egy kis (természetesen) sárból létrejött (nem, nem a pindur pandúrok, itt nem volt X vegyület vagymi:D) Éva.

Na most a história szerint mikor ki kerültek a "vadonba", kiestek Isten kegyelméből akkor alakult ki a mai ember. Tehát fájt a szülés stb... Kérdem én, hogy jött akkor belőlük létre 7 milliárd ember? ha olyanok voltak mint mi akkor ha mondjuk lett két gyerekük (fiú és lány) és ők is vállaltak gyereket stb stb.. akkor, hogy lehetünk ennyire intelligensek, hogy tudunk vitázni? Tudtommal ha egy testvérpárnak gyereke lesz háát kicsit (nem minden esetben) zakkantan jön a világra. + tegyük hozzá nagyon sok generáció jött volna ez alapján létre és kitudja, lehet ha tényleg így történt volna akkor most nem lennénk értelmesebbek/különbek egy macskánál, persze nem testi vonatkozásban hanem agyilag.

[link]

Ez is mindképpen érdekes.

Hogy mentek a dolgok míg nem volt anyag? Nem tudom, te se tudhatod de én legalább nem fogom rá egy vallásra.

Szóval ez lenne az én saját érvelésem. Zárom a témát, válaszolhattok, el fogom olvasni viszont nem fogok válaszolni. Ez egy értelmetlen vita.

Lemondok most arról, hogy megtérítselek titeket. Inkább adok egy tanácsot: Gondolkozzatok és ne higgyétek el ami a Bibliában van csak mert el van terjedve.

Köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 5. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!