Milyen borzalmas történetek vannak a Bibliában? (pl. gyilkosság, vérfertőzés, etc. )
Áh, értem. Bizonyítást kérek tőled, de mintha beakadt volna a lemez, megint csak az megy, hogy ítélkező vagyok. Megfutamodsz, mert félsz, mik derülhetnek ki, ha górcső alá kerül, amiben hiszel, ezért inkább megy az ilyenkor szokásos "befogom a fülem, nem látlak, nem hallak, lálálálá" taktika.
Apró segítség: ezt nem ítélkezésnek hívják, hanem kritikának :) A kettő között ég és a föld a különbség, de Te előszeretettel összemosod a kettőt. Ajánlom, hogy járj utána a két szó jelentésének, érdekes dolgokra lelhetsz rá :) Bár kétlem, hogy bárminemű értelmes ellenérvet kicsikarhatok belőled, hisz láthatóan nem vagy vevő a vitára. Már előzetesen eldöntötted, hogy itt csak neked lehet igazad, aki meg mást gondol/mond/ír, mint Te, az vagy ítélkező, vagy arrogáns, vagy észosztó, vagy mindhárom egyszerre... :)
Sokra nem fogod vinni az életben ezzel a taktikával, de Te tudod :)
Konkrétan arra gondoltam, hogy magyarázd el nekem, egy ilyen könyvet hogy tudsz komolyan venni, de természetesen megint csak annyi marad a tarsolyodban, hogy nem vagyok komoly ember, nem reagálsz, még a netet is kihúzod csak hogy engem ne kelljen olvasni... :)
De ahhoz képest még mindig a legelső mezőben vagy, és a saját farkadat kergeted. Semmit nem írtál, amire lehetne érdemben reagálni, csak pampogsz. Mikor lépsz már egyről a kettőre...?
Történelemórán is tanítják a világháborúk borzalmait, most akkor a történelemóra is rossz?
Úgy nem lehet a bűnről érdemben nyilatkozni, ha magával a bűnnel nem foglalkozunk.
"Az szintén nem fér a fejembe, hogy ha nem érted, hogyan hihetsz benne?"
Tudod, nekem gőzöm sincs arról, hogyan működik egy processzor, vagy egy rakás más dolog, mégsem jut eszembe megkérdőjelezni a működését. Na jó, ez gonosz sarkítás, mert ott a tapasztalat, de ötszáz évvel ezelőtt is volt elektromosság, csak nem értették, és még a tapasztalatot sem "azonosították be". Biztos most is vannak hasonló esetek.
"Az szintén nem fér a fejembe, hogy ha nem érted, hogyan hihetsz benne?"
Mésg gonoszabb sarkítás:
Újságíró a Nobel-díjas tudóshoz: miért van Professzor Úr autójának hûtôrácsán aranyozott lópatkó?
- Azt mondják, szerencsét hoz és véd a balesetektôl.
- Ekkora tudós, mint Professzor Úr, hisz ilyen babonában?
- Természetesen nem, de azt mondják, annak is segít, aki nem hisz benne.
És egy egyáltalán nem profán idézet, melyet Werner Heisenberg Nobel-díjas fizikusnak tulajdonítanak:
"Az elsô korty a természettudomány serlegébôl ateistává tesz, de a serleg alján Isten vár." ( ha vkinek, neki lehetett némi sejtelme a "serleg" tartalmáról ( a kvantummechanika felfedezéséert kapta, ami nélkül nem lehetne - egyebek között azokat a chippeket elkészíteni, amikkel a számítógépek mûködnek. ) )
Vágezetül a "borzalmak" összefoglalására is kettõ:
Hillél megfogalmazásában:
„Ami neked gyûlöletes, ne tedd embertársadnak”. (Talmud - Moed rend - Sabbath traktátus 31a ) ( Hillélt az ókori zsidóság legnagyobb tanítójának tartják, kb ie 30 - isz 10 volt a Szanhedrin elnöke )
Egy rabbit arra kértek tanítványai: "Mesterünk, taníts meg bennünket I-ten szeretetére!" A Mester így felelt:
"szeressétek az embereket!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!