Milyen borzalmas történetek vannak a Bibliában? (pl. gyilkosság, vérfertőzés, etc. )
Na látod, pont erről beszélek... :) Ítélkezést kiáltasz, miközben te osztod az észt magas lóról tudatlanul :)
Egészen véletlenül én tanulmányoztam már korábban a Bibliát, meg merem kockáztatni, hogy épp olyan jól ismerem, mint Te, ha nem jobban :) Úgyhogy kettőnk közül inkább lehet, hogy neked kéne meghúznod magad :)
Kedves N9!
Amennyiben valóban érteni akarod a próféciákat, akkor Te magad keresel rá racionális magyarázatot, értelmet, meg a többi ellentmondásra, nélküle akármiben hihetnél, de nem, Te válogatsz, nem elég az, ami le van írva, értelmezed.
Az persze eszedbe sem jut, hogy nincs neki jelentése, pedig kézenfekvő és erre az ateisták már régen rájöttek.
Engem valóban érdekel, ki mit(!) miért hisz, miért képzeli be magának, miért kötelezi el magát olyasmi mellett, amire semmi bizonyíték nincs és amit ráadásul még csak nem is ért maga sem teljesen.
Miért nem Allahban hiszel, vagy legalább is a kereszténység egy másik ágazatában, miért nem vagy mondjuk mormon, vagy katolikus, vagy református, vagy Jehova tanúja, vagy ortodox?
Mert ezt tanították neked azok a tanítók, akik saját magad szerint is majdnem ugyanúgy nem értik a saját hitüket, mint Te?
A Biblia nem csak tükröt tart, hanem egyenesen felszólít cselekedetekre és átrendezi a gondolkodást.
Nekem úgy tűnik, nem a legjobb irányba.
A ki, miért hisz gondolatból kihagytad a mit, továbbá szerintem éppen neked kellene elgondolkodnod azon, amit írtam, de ha nincs elegendő értelmed, akkor tudásod sem lehet, marad tehát a hit, nem is fárasztalak tovább, mert nem gondolom, hogy meg tudnád érteni és számodra igazából úgy tűnik, mindegy miben hiszel, csak higgy, ez a lényeg, nem kell, hogy értelme legyen.
Ha Bagdadba születtél volna, jó muszlim lenne belőled. A vehemencia, amellyel rám támadsz, inkább ahhoz a valláshoz illene, ha illik egyáltalán valamelyikhez, legalább is a válaszodból sugárzó rosszindulat tudomásom szerint nem keresztény erény, de hát semmi kétség, Te valószínűleg az ítélkezők közé tartozol, azokhoz, akik szeretnek máglyán elégetni olyanokat, akik másképpen vélik a dolgokat és véleményüknek hangot is merészelnek adni.
Elnézést, ha felbosszantottalak, de véleményem szerint a végítélet és a szeretet hirdetése üti egymást és akármennyire dühös vagy miatta, nem én írtam bele a Könyvedbe, ne engem hibáztass.
Azt látom, hogy nem tartasz bölcsnek, sőt egyenesen butának neveztél, amiért törni merészelem a fejem olyan dolgokon, amit nem értek. Valóban nem értem és javaslom, ha Te igen, akkor egyszerűen világosíts fel, mert tényleg nem vagyok zseni, Nobel díjam sincs, erre ráhibáztál.
Mit tegyek? Magamtól nem jövök rá.
Ha segítenél...
A Bibliában kedves olvasó nyíltan le van írva a sok-sok gonoszság, kegyetlenség, amit azok az emberek követtek el, akik nem voltak hajlandók betartani a Teremtö Isten törvényeit.
Azért, hogy tanuljunk belöle. Látjuk az engedetlenség következményét, és nem muszály hogy hasonlóképpen járjunk el. Már az elsö lázadás az Édenben, aminek mai napig sajnos kegyetlenül érezzük a következményeit /de már nem sokáig, de ez más téma/
Jehova a Teremtö figyelmeztette Káint is, hogy figyeljen oda, mert a gonosz leselkedik rá, de ö uralkodhat rajta. Isten látta a szíve állapotát, hogy gyülöli testvérét Ábelt. De sajnos, hagyta magát legyözni gyülöletével.
Például ebböl az esetböl is megtanulhatjuk, hogy van rá lehetöségünk formálni egyéniségünket, leküzdeni negatív tulajdonságainkat.
Ha ízelítöt akarsz, elolvasdhatod a Mózes elsö könyvét.
Figyelmedbe ajánlanám ha szereted a szép irodalmat az Eszter könyvét is elolvasni. Ezeket megtalálod az Ószövetségben /Héber iratok/
Katy
17-es: most nem írom le inkább, privátban milyen hangvételű üzeneteket küldtél, az egyrészről olcsó húzás lenne felőlem, másrészről meg szerintem Te még nem vagy elég érett ahhoz, hogy ilyen jellegű vitákat folytass, hisz akkor meg tudnál ütni egy olyan hangnemet, amit legalább távolról 18+nak lehetne hazudni ;)
Köszönöm egyébként, de inkább nem kérek kioktatást abból a könyvből, ami tele van vérfertőzéssel, tömeggyilkossággal, nemi erőszakkal, megalomániával. Végső soron úgy gondolom igazad van: ebben hinni tényleg csak olyan ember tud, akinek semmi tudása nincs ;)
Az ítélkezést nem én kezdtem el, hanem a Te attitűdödre reagáltam ;) Ki mint vet, úgy arat, vagy nem? :) Miért nem bírod elviselni a kritikát? Mitől vagy ennyire bizonytalan? Ha az igazság a Te oldaladon áll, akkor nem bizonyítanod kéne ahelyett, hogy bezárkózol a csigaházadba és onnan dobálsz kicsinyes sértegetéseket? Nem értem. Attól, hogy ítélkezőnek hívsz (talán már hatodszorra?), miben bizonyosodik be a Te igazad?
Ha valóban be tudod bizonyítani, hogy a Biblia nem borzalmas történetek gyűjteménye, hogy a benne szereplő atrocitásokat, genocídiumot, erőszakon alapuló és elítélendő szexuális aktusokat hogyan kéne összeegyeztetni az ERKÖLCS fogalmával, vagy hogy egyáltalán mitől igazabb a Te értelmezésed ezekről a történetekről az enyémmel szemben...akkor ehelyett miért a korommal való vagdalkozással próbálsz meg felül kerekedni, miközben a koromat egyáltalán nem is tudod?
Miért a gyerekes utad választod, mikor ennél sokkal szofisztikáltabb, érettebb, és intelligensebb módszereket is választhatnál? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!