Ma mi a vallás értelme?
Nem értem miért keverik sokan bele a vallási vitába az isteneiket.
Világos, hogy a hit az ami létrehozta/élteti egy felsőbb entitás létezésének lehetőségét, tehát a vallás, mely meghatározza hogyan higyjen az ember, már csak öntőformája lehet az igaz hitnek.
Viszont abban egyet kell, hogy értsek a hívőkkel, hogy a hitük alapja logikailag megalapozott: A világban mindeütt azt látod, hogy van fejlettebb és fejletlenebb éetforma és ebből kifolyólag logikus következtetés az, hogy felettünk is állnia kell vagy állhat valami. Most jöjjön egy kis filozofálgatás:
Ha feltételezzük, hogy az élettelen anyagnak sikerült élővé fejlődnie, majd öntudatra ébrednie, butaság lenne azt feltételezni, hogy ezen álapot lenne a legutolsó lehetséges fejlődési forma. Kívülállóként szemlélve az aki egy másik bolygóról érkezve nem ismeri a Földi élet kifejlődésének feltételezett elméleteit/szakaszait biztos szembe röhögne, ha néhány szóban akarnánk elmondani, hogy szerintünk az élettelen anyag élővé fejlődött, majd öntudatra ébredve ezer év alatt olyan technikai ugrást tett, hogy a lovasszekértől eljutott az űrhajózásig és meglátogatta a Holdat.(Természetesen az öntudatra ébredés és Kr.u. 1000 közötti időt kihagytam a rövid szemléltetés kedvéért)
Az élő és élettelen közti különbség nem nagyobb, mint az élő és szellemi lény közötti. Szerintem. Persze ez csak egy elképzelés, ennek semmi alapja sincs, szóval ne is kérje senki, hogy bizonygassam amit írtam... Bár azt meg kell, hogy jegyezzem, hogy a nem hívők oldalán szól az, hogy míg az élettelen élővé fejlődésének lehetőségét a hosszú milliárd évek bizonyíthatták, addig az élő-->szellemé fejlődésének folyamata majd csak talán ez után kezdődhetne el. Szóval nem tudom.
„Szóval nem tudom.”
Ne aggódj, rajtad kívül kb. még 7,2 milliárdan jutnának ugyanerre a végkövetkeztetésre a kérdéssel (és önmagukkal) kapcsolatban, anélkül hogy bármiféle elmélyült filozófiai fejtegetésbe bocsátkoznának... :-)
A kollektivitás, a horda / csorda melege.
"Az ember melegségre vágyik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!