Mi a keresztény vallás értelme?
A pénz:)
Nálunk olyan árakkal dolgoznak, h az nem is igaz, az meg szánalmas, h rád erőltetik, h dobj pénzt a perselybe, még oda viszik hozzád, ezer éves trükk.
(Miért nem lehet egyszerűen csak lerakni, mint más helyeken?)
A gyenge akaratú emberek terelése, amolyan "szabályrendszerbe" való fogása. Így úgy cselekszenek, ahogy elvárja tőlük egy felsőbb "hatalom" (egyház).
Egyszerűbb a birkákat terelni, mint azt, aki "szabadon", saját szabályai szerint él.
Meg persze a nagy pénzek sem jönnek rosszul az egyháznak.
Jól írják.
Ha jól megnézed egész hasonló az egyház, mint a mafia.
Hazugságokkal, fenyegetéssel, zsarolással (pokolra kerülsz satöbbi) szerzik a híveiket.
Pofátlanul pénzt gyûjtenek, vagyont halmoznak, miközben szegénységrõl prédikálnak.
Az ellenfeleiket meg egész egyszerûen lemészárolják (keresztes háborúk).
Ufff egyik kommentelő sem tudott rendes választ írni.
Figyelj kérdező, az élet dolgaira nem kell, és nem is szabad ezt a kifejezést használni (Mi értelme?) mert becsapós.
Az életnek mi értelme?
A munkának mi értelme?
A pénznek mi értelme?
Mert ilyen alapon akkor minek van értelme?
Egy olyan mondatra, ami a föld egyik nyelvén sem értelmezhető, nyugodtan használahatjuk a kifejezést.(Mi értelme?)
Vagy ha kapunk egy olyan feladatot, ami egy halmzból áll és csoportosítanunk kell bele a megadott számokat, de a halmazbábrába csak páratlan számok kerülhetnek, a megadott számok pedig mind csak párosak, ugye erre joggal használhatjuk a kifejezést.(Mi értelme?)
Viszont magára az élet nagy dolgaira nem szabad használni, mert hát igazából annak nincs értelme.
Érted kérdező?
Előttem kommentelőknek meg üzenem, a kereszténységet ne az egyházzal azonositsák.
Baracsi Attila:
Szerintem ez az egész ha nem is minden átverés,de én a hitet,s a vallást(kereszténység)alapból elválasztom egymástól.Miért?
Mert az egész igencsak messze jár már a valódi hittől,ami persze nem jelenti azt,hogy mindent kételkedés,és kritika nélkül el kell fogadni axióma ként mert a dogma szerint úgy van,és kész.Ez a vallás. Ez bármely vallásra igaz,s ez valóban káros!
Az iszlám is nagyon hasonló a kereszténységhez e tekintetben,már ha azt nézzük,hogy ők hogy állnak hozzá a más vallások követőihez,vagy egyszerűen a nem hívőkhöz,vagy az leszel mint mi,vagy mész szépen meghalni!
Ha megnézzük a mai iszlám terrorizmust,az lényegében az ő keresztes háborújuk a nem iszlám világ ellen.
De lehet ide sorolni a hindu fundamentalizmust,mert Indiában a hindu fundamentalisták állandó harcot folytatnak a muszlimokkal,a keresztényekkel,s mindenki mással, aki nem hindu!
Én a vallást alapból értelmetlenek tartom,mert a leg megosztóbb dolog a világon,mert semmi sem tudja annyira végletesen megosztani az emberiséget,mint a vallás,s vallási fanatikusok pedig minden vallás követői között vannak,s még a politikai szélsőségeseknél is nagyobb veszélyt jelentenek.
Persze, hogy nem ugyanaz a kereszténység, mint a vallás, de kb egyformán káros mind a kettő.
Nem értem, aki azt gondolja, hogy a hit erény meg jó dolog, az honnan vesz ekkora baromságot.
A tiszta hit önmagában a legkárosabb dolog a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!