A vallás szelíd báránnyá és agresszió nélküli emberré akar nevelni minket?
Eleg ha mar csak a masodik vilaghaboruig megyunk vissza. Mert ha az ember fia akkor nem volt katolikus, nem volt protestans... hanem zsido volt akkor bizony nagyon rossz idoben volt rossz helyen. :( Inkabb bele sem gondolok, hany artatlan ember, gyerek... Amit 7-dik Henry idejeben lemuveltek a katolikusok meg a protenstansok hat az sem volt semmi. Es mind a vallas miatt.
Napjainkban is par honapja volt a hirekben a 7 eves kisfiu akit a muzulman anyja agyonvert mert nem tudta felmondani a Koran bizonyos reszet hibatlanul. Majd szegenykemnek felgyujtottak a testet. Iteletkor a birosagon meg a szeme sem rebbent a ribbancnak mert hat a vallasert tette.
Azokrol az artatlan es szerencsetlen nokrol nem is beszelek akiket a vallasuk miatt hazassagokba kenyszeritenek es ugy kezelnek mint egy targyat mert valasztasi joguk nincs. A 17 eves lanyt akit megolt a sajat apja mert eppen nem egy muzulman ferjet kepzelt el maganak hanem egy protestans fiut szeretett. Szegeny lany meg a rendorsegre is elment haromszor de nem hittek neki. Lattam a dokumentumfilmet rolla. :(
Nekem a gyomrom felfordul az ilyentol es ezert nem szeretem a vallast mert kepes olyan dolgokat kihozni az emberekbol ami elremiszt. Rengeteg kivetel is van, azt tudom es termeszetesen nem mindenki rossz ember aki vallasos es nem mindenki jo ember aki nem az. De ha megnezzunk pl. itt a gyakorikerdeseken is a vallas katergoriba van a legtobb nezetelteres es ez a nagyvilagban sincs maskent csak ott nem irasban folyik.
Szia
Isten nem hozott létre vallásokat, ennél fogva nem a vallás akar szelíd boldog emberi társadalmat létre hozni a földön hanem a teremtő eredetileg is ennek szánta.
Jézus tanítása és a Bibliában leírt tanácsok alkalmazása teszi az embert olyanná amilyen megfelel Isten eredeti szándékának az emberrel kapcsolatban
"az igazi társ hagy minket kiteljesedni"
Nézd kedves kérdező, a teremtő mint a legfelsőbb hatalom, olyan törvényeket alapelveket hozott létre, amibe nem fér bele az agresszió, a gorombaság, hiszen egy tökéletes embernek nincs miért ilyennek lennie.
S ha a Teremtő hagyná, hogy ezekben is "kiteljesedjél" akkor a saját törvényeiből csinálna nevetség tárgyát.
Nézz körbe, hogy mihez vezet az agresszió, amikor kiteljesedik.
A Teremtő azt mondja, hogy ne ebben akarj kiteljesedni, hanem ami szép, egészséges, erényes, tiszta, dicséretes.
Mert Ő ilyen embereket keres a királyságába.
az agresszió pedig a test ellen dolgozik, mert a Teremtő is tudja, hogy káros az idegeskedés, és az agresszió az egészségre, életet rövidít meg.
Az egyik vers azt írja, hogy a szelíd szív a testnek élete
s ki tudná jobban mi jó az embernek ha nem az aki létre hozta.
Katy Weaver
Igazából mindenki válaszával tudok azonosulni. Ám mégsem gondolnám még a vallásos emberekről sem, hogy ne lenne bennük rejtett agresszió. Bár tudom a pszichológia és a vallás sokak szemében egymást kizáró fogalmak, mégis gondoljunk bele vajon tudomány nélkül hová jutottunk volna ma? A Biblia alapmű nyilvánvalóan, de jó ha nyitott szemmel járunk és észreveszünk más dolgokat is magunk körül. Nyitottak vagyunk más értékes dolgokra.
Nem kapcsolódik az előzőkben leírtakhoz de a kitett kérdéshez igen. Ha mások igazát mindig elfogadjuk az saját magunk megcsonkítását jelentené, képtelenek lennénk döntéseket hozni egyedül ennélfogva nem lenne énképünk. Sok szép dolog van a vallásban, amit érdemes megfogadni, de azt is tudni kell, merre vezet az utunk. Magunkra erőszakolni valamit lehet ám hamar kiderülne, hogy mindez csak álarc és egyszer lehull akkor mutatkozunk meg önnön valónkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!