Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallás szelíd báránnyá és...

A vallás szelíd báránnyá és agresszió nélküli emberré akar nevelni minket?

Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy Isten által kapunk annyi szeretetet, amitől le tudjuk vezetni a feszültséget és nem lesznek negatív gondolataink, ha hozzáfordulunk. Ez azt hiszem elfogadható érvelés. Viszont hogy szelíd bárányok legyünk és mindenre bólogassunk azt határozottan tagadom, mert saját magunk ellen követnénk el ily módon gyilkosságot, ráadásul később magunknak ártunk ily módon. Az igazi barát az, aki hagy minket kiteljesedni. Kérem válaszoljatok. Viszont kérem azt is, hogy inkább ne a szekták tagjai válaszoljanak, mivel úgyis mindent másképp látnak.
2014. márc. 30. 23:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
szerintem nagy különbségek vannak az agresszív állat meg a bólogató bárány között....egyik véglet sem szerencsés... az agresszió, düh, harag elhagyása igenis fontos lenne, ez nem jelenti azt, hogy mindenre bólogatsz, a konfliktusokat meg lehet oldani emberi módon, diplomatikusan, higgadtan
2014. márc. 31. 08:51
 12/23 anonim ***** válasza:
ezt mondani könnyű..
2014. márc. 31. 08:56
 13/23 anonim ***** válasza:
Annyit tennék hozzá,hogy jobb,ha az ember nem tudja meg mikor mire képes..
2014. márc. 31. 09:00
 14/23 anonim ***** válasza:
Ezt meg honnan vetted????
2014. márc. 31. 09:17
 15/23 anonim ***** válasza:
Egyszerű, szerintem elég a világháborús dolgokra gondolni vagy olyan beszámolókra,amelyeket egy katasztrófa túlélői mondanak el.
2014. márc. 31. 09:40
 16/23 anonim ***** válasza:
2014. márc. 31. 10:16
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem, a vallás célja egészen más. És főként nem keverendő azon emberek céljával, akik a hívőkből, általában a vallásból kívánnak nagyszerűen megélni, a hiszékenyeket az orruknál fogva vezetni.

Mára azonban annyira összebogozták ezt a kérdést, hogy igényeid szerint bárhová eljuthatsz a megválaszolásban. Akár a szelíd bárányhoz, a (felnőtt) birkához, vagy éppen a sunyító, agresszív emberhez. Adott pillanatban mind ugyanúgy jár el. Hogy a következőben megmutatkozzanak a különbségek.

2014. márc. 31. 13:02
 18/23 anonim ***** válasza:
32%
"A vallás szelíd báránnyá és agresszió nélküli emberré..." Hat szerintem semmi a vilagon nem kovetel annyi artatlan ember halalt mint a vallas. Artalan noket es gyerekeket olnek meg a vallas miatt, egesz falvakat irtanak ki Afrikaba a vallas miatt... Nezz korul Izraelben, Egyiptomba a muzulmanok olik a keresztenyeket, a keresztenyek a zsidokat, a katolikusok gyilkoltak a protestansokat, elve egettek el oket, Kereszteshaboru... Meghogy szelid barannya? :) Inkabb eszetlen vadorulte! (Semmit nem vetek meg annyira mint a vallast mert emiatt hall meg a legtobb artatlan ember, asszony es gyerek a vilagon, barmilyen vallasrol is legyen szo).
2014. márc. 31. 13:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem, hogy ha valaki ül otthon a fenekén én semmit nem tud a világról, az miért beszél itt baromságokat?
2014. márc. 31. 13:46
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

7-es vagyok.

Ami igaz, az igaz, a keresztesháborúkba sem ment el az összes keresztény, de hát kit mi győz meg, ki tudja, aztán lehet, hogy a pap nem mindig a megfelelő citátumot mondja a Bibliából, vagy nem jól forgatja a szavakat, mert a vallás célja igenis az, hogy kezelhető, vezethető és irányítható legyen a hívők tömege, mégpedig abban az irányban, amelyre csak akarják terelni a népet.

A legelső és legfontosabb a feltétlen hit, ebből következik az engedelmesség.

Addig rendben is vannak a dolgok, hogy normális körülmények között senkinek nem érdeke semmiféle erőszakoskodás, sőt, inkább csillapítják a nézetkülönbségeket, ezt mindenki elismeri, erre szolgálnak a békét hirdető passzusok, hiszen az emberek csak így irányíthatók rendesen.

Azonban ha ez megváltozik, mindjárt felharsannak a kürtök, a Bibliában mindenre lehet találni hivatkozást, szemet szemért, ésatöbbi, még csak sok idő sem kell hozzá és rögvest áthangolják a közösség gondolkodását, akinek meg mégsem tetszene, annak odacsördítenek a karikással, amire aztán iziben beáll a sorba, egy percet sem késlekedik.

Ne mondd nekem, hogy a levegőbe beszélek, csak meg kell nézni a történelmet és beláthatod, szóról szóra igazat írok.

2014. márc. 31. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!